iPhone 5S hátlapi kamera csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Apple által fejlesztett, iSight technológián alapszik az iPhone 5S hátlapi kamerája. Ahogyan a technikai adatok mutatják, a korábbi iPhone generációhoz viszonyítva a számok nem sokat javultak, viszont a videó- és képminőség kiemelkedően nőtt. Az iPhone 5S kamerájának öttagú objektíve révén 8 mp-es és 1080 pixel felbontású HD-videofelvételeket készíthetünk. A gyártó a kamerát egy karcmentesnek ígért zafírkristály objektívvédő segítségével védi.

A cserélendő iPhone 5S hátlapi kamera

Jellemző hibája az iPhone 5S hátlapi kamerának, ha fotózáskor nem nyílik a blende, vagy ha a készített fotók életlenek, esetleg bizonyos pontokon fekete foltok láthatók rajtuk. Ezekben az esetekben először érdemes ellenőrizni, hogy nem jutott-e piszok a zafírkristály, valamint a kamera objektív közé, mivel az magyarázná a tapasztalt tüneteket. Amennyiben egy alapos tisztítás után is fennáll a probléma, akkor megpróbálkozhatunk a szoftverezéssel, viszont ha ez sem segít, akkor elkerülhetetlen az iPhone 5S hátlapi kamerájának cseréje. Ajánljuk, hogy a hátlapi kamerával együtt ellenőrizzük az előlapi kamerát is, mivel a két kamera együttesen is mutathat hibát! A hátlapi kamerát 25 perc alatt tudjuk kicserélni, amelyet szervizünkben megvárhat.

Fontos megemlíteni, hogy a kamera a leginkább „hamisított” iPhone 5S alkatrészek közé tartozik. Számos iPhone 5S hátlapi kamera utánzattal lehet találkozni a piacon, amelyek ára bár töredéke az eredeti kameráénak, minőségük viszont messze elmarad attól.

Az iPhone 5s hátlapi kamera csere menete

Mivel a kamera csatlakozik az alaplap hátuljához, így az iPhone 5S hátlapi kamerájának cseréjéhez teljesen szét kell szerelnünk a készüléket. A hátlapi kamerához úgy férhetünk hozzá, ha kivesszük az alaplapot a házból. Ezután a kamera az alaplapról két csavar eltávolításával leszerelhető.

Pro tipp

  • Ahogyan minden kamerát érintő javítási művelet előtt, ebben az esetben is érdemes utánajárni, hogy nem szennyeződés okozza-e a képminőség romlását!
  • Az iPhone 5S telefonnal mindenki imád fotózni, ezért ajánljuk a következő leírást arról, hogyan is készítsük el a tökéletes fotókat készülékünkkel!
  • Szerviznehézségi szint: 7/10