iPhone 6 hátlap csere 21.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6 hátlapja elsősorban külső, fizikai behatásra sérülhet, amikor például leejtés következtésen eldeformálódik vagy megreped. A megrongálódott hátlap cseréjének árát az határozza meg, hogy szerelt vagy szereletlen hátlapot kell-e beszerelni. Szervizünkben 60-70 perc egy szereletlen hátlap cseréjére fordított idő.

Az előző modellekhez képest az iPhone 6 hátlapjának nem csak a formája, de az anyaga is jelentősen megváltozott. Az általános vélemény az, hogy a méretbeli növekedéssel párhuzamosan nem növekedett az elkészítéséhez felhasznált anyag szilárdsága, aminek köszönhetően az iPhone 6 hátlapja sajnos könnyebben deformálódik, mint kellene. További változás, hogy az előző generációkkal ellentétben a kamera nincs teljesen az iPhone 6 hátlapjába süllyesztve, tehát néhány milliméterrel túllóg a héj síkján. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a telefon billeg az asztallapon, másrészt a hátlap nehezebben karcolódik, hiszen nem találkozik közvetlenül a felülettel. Az iPhone 6 hátlapja eredetileg 3 színben jelenik meg: asztroszürke, ezüst és arany.

Amennyiben más jellegű problémát tapasztal, a további alkatrészek javítási költségeiről és menetéről itt talál információkat.

A cserélendő iPhone 6 hátlap

Az iPhone 6 hátlapja sajnos a „Bandgate” ügy óta negatív hírként járta be az internetet, s így gyakorlatilag köztudomású ténnyé vált, hogy a hátlap nem igazán bírja az igénybevételt. Az anyagösszetevő ugyan titkos, de annyit tudhatunk, hogy valamilyen alumínium ötvözetből készült. Az interneten ugyancsak divatossá váló „hajlítgatós” tesztek persze kicsit aláássák az iPhone 6 (és rajta keresztül az Apple) presztízsét, de ettől függetlenül mégis jóval nagyobb az elégedett iPhone 6 felhasználók száma.

Mint már esett róla szó, az iPhone 6 hátlapok feloszthatók szerelt és szereletlen változatokra. A szerelt típus összetettebb, sok rögzített alkatrész kapcsolódik hozzá, épp ezért árban is a szereletlen változat fölött van. A szereletlen hátlap esetében kisebb összegért, de minden alkatrészt külön-külön kell leválasztani róla, és sorban visszarakni ezeket a cserélt iPhone 6 hátlapra.

A szerelés menete

A nem szerelt iPhone 6 hátlap cseréjekor tehát gyakorlatilag atomjaira kell szétszerelni a készüléket, hogy eltávolíthassuk a hátlapot, majd az alkatrészeket rögzítsük az újhoz. A munkafolyamat itt is a megszokott sorrendben zajlik: biztonsági csavarok, kijelző, akkumulátor csatlakozó, majd a SIM kártya eltávolítása. A második fázis az alaplapi panel kiszerelésével veszi kezdetét, ami után a bekapcsoló gomb szalagkábele, majd az akkumulátor kerül sorra, s ezt követi az előlapi kamera, a vaku, a felső szalagkábel, a hátlapi kamera, a bekapcsoló gomb eltávolítása. Ahhoz, hogy eljussunk az iPhone 6 kiüresített hátlapjáig, túl kell még jutnunk a harmadik fázison, amiben eltávolításra kerülnek a hangerőszabályzó gombok, az alsó hangszóró, a rezgőmotor, a dock csatlakozó a szalagkábellel, a fülhallgató flex kábele, a mikrofon és a SIM kártya kivevője.

Szakértő „pro tipp”

  • A szereletlen hátlap cseréje, bár időben tovább tart és alapvetően bonyodalmasabb munka, még mindig olcsóbb, főleg ha arra gondolunk, hogy így lehetőség nyílik a darabonkénti cserére, s nem kell egy egész állományt kidobni, ha egy rész meghibásodik.
  • Az újonnan felszerelt hátlapon, mivel utángyártott alkatrészről van szó, természetesen nem szerepel az IMEI és a Serial szám, de nem kell aggódni, mert ezeket online bármikor lekérhetjük.
  • Szerviznehézség: 9/10