iPhone 6s Plus bekapcsoló szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az alkatrész nem csupán a be- és kikapcsoló gomb megfelelő működéséért felelős, hanem a vaku és a felső mikrofon szűrőjének rendeltetésszerű üzemeltetéséért is. Ezért, ha ezen alkatrészek hibáját tapasztalod, megeshet, hogy a bekapcsoló szalagkábel cseréje válik szükségessé. Akkor is a szalagkábel ment tönkre, ha a bekapcsoló gomb nyomáskor nem ad kattanó hangot, illetve esetenként beragad.

A cserélendő iPhone 6s Plus bekapcsoló szalagkábel

Ha tehát az alkatrész csak nagyon erős nyomásra - vagy egyáltalán nem - reagál, érdemes szervizbe vinni a meghibásodott készüléket. Előfordulhat továbbá, hogy fényképezésnél a vaku bekapcsolt állapotban sem villan, - itt érdemes figyelni a vaku állapotára - illetve, hogy videó lejátszásnál vagy  kihangosított konferencia beszélgetés esetében a mikrofon recseg, esetleg néma marad. Az iPhone 6s Plus bekapcsoló szalagkábelének cseréje 45-50 perc alatt szervizünkben megoldható.

A szerelés menete

A készülék áramtalanítását követően kicsavarozzuk a biztonsági csavarokat, majd az iPhone kijelző felhajtása után annak shieldjét is eltávolítjuk. Ezt követően a telefon akkumulátorát távolítjuk el, majd egyenként az alaplapra csatlakozó alkatrészeket (pl. rezgőmotor).

Ha mindezzel megvagyunk, a készülék alaplapját kell kivennünk. Ez a művelet a legnehezebb, kizárólag rendkívül precíz, tapasztalt szakemberekre bízható. Végül pedig elvégezzük az iPhone 6s Plus bekapcsoló szalagkábelének javítását, szükség esetén cseréjét, amit a telefon újra összerakása és egy alapos tesztelés követ.

Pro tipp

  • Ha fényképezéskor nem kapcsol be a vaku, ellenőrizd annak beállításait, mielőtt komolyabb problémát feltételeznél.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10