Hogyan válasszak tokot a vadonatúj iPhone SE készülékemre?

2016. május 19. -
Az iPhone SE-ről biztosan mondhatjuk, hogy megéri az árát, addig legalábbis,amíg teljes pompájában tündökölhet. Ehhez viszont nem elég a telefont birtokolni, hiszen gondoskodnunk kell a készülékek megfelelő védelméről is. Az iPhone modellek egytől-egyig hűségesen szolgálnak minket, egészen addig, amíg a vécébe nem ejtjük őket, esetleg nincsenek kitéve kíváncsi babák szeszélyeinek, vagy nem gurulnak le a lépcsőn.
Hogyan válasszak tokot a vadonatúj iPhone SE készülékemre?

Bár az okostelefonok egyre keményebbek lesznek, sőt, megjelent néhány vízálló modell is mostanság, azért a nagytöbbség még mindig nem élne túl egy-egy keményebb balesetet sérülés nélkül. Ha kíváncsi vagy rá, hogy mi történhet az iPhone-oddal egy-egy katasztrófa során, rengeteg esős-sérülős tesztvideó áll rendelkezésedre a neten.

Ha neked is meggyőződésed, hogy szükség van egy iPhone SE tokra vagy egyéb védőfelszerelésre a vadonatúj telefonodhoz, de nem tudod, melyik lenne a legmegfelelőbb, itt egy kis segítség.

Az iPhone SE tokok áráról

Sajnos kicsi az esély arra, hogy a legköltséghatékonyabb megoldást egy tokgyártó cég vagy az Apple weboldalán találd meg. Az ajánlott fogyasztói árak pedig általában valamilyen mértékben változóak.  Emiatt, ha megtaláltad az ideális tokot, érdemes körülnézni különféle oldalakon a vásárlás előtt.  

A legalacsonyabb árakat kétség kívül általában az Amazonon és az eBayen találhatod meg, ezeken az oldalakon azonban a lehetőségek tára is sokkal bővebb, tehát elveszni is könnyebb köztük. Továbbá ha ilyen forrásból vásárolnál, különösen oda kell figyelni arra, hogy nehogy egy olcsó másolatot válassz ki – ez különösen az eBay-en lehet fontos tényező.

Arról már nem is beszélve, hogy egy eBay-en vagy Amazonon megrendelt iPhone tok kiszállítási ideje heteket, de akár hónapokat is igénybe vehet. A készülék védelme azonban nem tűr halasztást - gondolj bele, mi minden történhet a telefonoddal egy hónap leforgása alatt.

Mindezek mellett meg kell említeni azt is, hogy az eredeti, gyári tokok mellé a gyártó élethosszig tartó garanciát vállal, de csak abban az esetben, ha a gyártótól vásároltad meg a terméket. Ez alapján nem rossz üzlet a teljes árat fizetni egy masszív (és garanciás) iPhone SE tokért cserébe.

Ismerd meg, mielőtt megvennéd!

Olvass utána a lehetőségeidnek, keress kritikákat és beszámolókat azokról a termékekről, amik érdekelnek téged! Még ha arról a tokról, amit kiválasztottál, nem is találsz konkrét ismertetőt, érdemes elolvasni az adott gyártó/forgalmazó különféle termékeiről szóló beszámolókat, így könnyebben tudsz általános képet kialakítani a termék szolgáltatójáról. A fórumok is segítségedre lehetnek, hiszen ott a felhasználók rengeteg problémát és észrevételt vitatnak meg mindenféle gyártmánnyal kapcsolatban, és pluszban még képeket is töltenek fel azokról.

Különösen fontos megbizonyosodni arról, hogy a tok szabása elég precíz-e. Előfordulhat, hogy egy tokot úgy dobtak piacra, hogy annak hiányzik egy nyílása, túl merevek a gombok fedői vagy a vakuzásban akadályozzák a telefonod. Hogyha fontos neked, hogy megfelelően működjön például a vezeték nélküli töltés, vagy azt akarod, hogy a telefonodat a tokkal együtt is csatlakoztatni tudd különféle eszközökhöz, mindenképp érdeklődj a gyártónál vagy a forgalmazónál a vásárlást megelőzően.

Gondolkozz a sajátosságokon!

Gondolkozz olyan tulajdonságokon, amikre szükséged lehet egy tok használata alatt! Egy tablet esetében például alapvető elvárás az asztali kitámasztó funkció. Néhány tartó többfelé hajlítható, akad, amelyik 360° - os fordulatot képes produkálni. Az okostelefonokhoz is találhatsz hátlapra csatolható támasztékokat, de bizonyosodj meg róla, hogy megfelelően működnek, nehogy akkor is kipattanjon a támaszték, ha nincs rá szükség.

Célszerű összeírni, hogy mire van szükséged egy iPhone SE toktól/tartótól, mit tartasz fontosnak, alapvetőnek, és a leírt elvárásaid szerint keresgélj és vásárolj.

Milyen szintű védelemre van szükséged?

Hajlamos vagy kapkodni és ügyetlenkedni olykor? A legelső kérdések egyike, amire válaszolnod kell, az az, hogy mennyire szívós tokra van szükséged. Hogyha büntetlenül szeretnéd megúszni a készülék betonra ejtését, vagy azt szeretnéd, hogy az iPhone-od túléljen egy víz alá merülést, komoly védelemre lesz szükséged. Ha az óvatosabbak közé tartozol, és csak átlagos védelmet keresel, akkor elég lesz egy költséghatékonyabb megoldás. Tisztán egyenes az arányosság a védelem mértéke és a befektetett forintok nagysága között.

A legkeményebb iPhone SE tokok

Nagy valószínűséggel a legvastagabb és a legnagyobb súlyú darabok között fogod megtalálni a legmasszívabb tokokat az iPhone SE készülékedhez. A beépített légzsebek és a megerősített sarokrészek miatt jelentősen csökken a telefonod veszélyeztetettségi szintje, ugyanakkor mindettől tagadhatatlanul nőni fog a mobilod tömege.

Ezeket a tokokat még vizes kézzel is könnyű megragadni, azonban lehetséges, hogy nehezebben tudod majd ki-becsúsztatni a zsebeidbe. Ilyen helyzetben célszerű vásárolni egy övcsatot vagy egy tartót - ha a kiegészítőhöz nem jár, - hogy el tudd rakni a nagyobb tokot.

iPhone_SE_composite_tok

A masszív tokoknak minden egyes szegletet fedniük kéne a telefonodon, beleértve a nyomógombot is, ami kis nehézséget jelenthet olykor az iPhone-od használata közben.

A strapabírást kimutató IP-skála (IP = Ingress Protection) méri a tokok ellenállását, még a víz és a por ellen is. Néhány gyártó a skála kimaxolására pályázik és a termékeiket katonai követelményekhez igazítja. A MIL-STD-810 tanúsítvány mindenre kiterjed, legyen szó nyomásról, hőmérsékletről,  rázkódásról vagy ütődésről.

Közepes méretű, masszív iPhone SE tokok

Hogyha azt akarod, hogy a telefonod túléljen egy esést anélkül, hogy túl „testes” tokkal kelljen felszerelned és a stílusról sem szeretnél lemondani, akkor a kemény, de visszafogottabb tokokat a te készülékedhez találták ki. A kiválóan funkcionáló alap kombinációk egyike: egy réteg polikarbonát egy gyengédebb, (pl. szilikonos) belső réteggel. Ütközés kivédve.

Nyilván a többrétegű iPhone SE tokok is bírnak némi tömeggel, de rengeteg stílusos lehetőség közül válogathatsz, ráadásul könnyebben kezelhető bennük a telefonod is. Arra érdemes odafigyelned, hogy van-e az előlapi részen valamiféle kiemelkedés vagy egyéb megoldás arra az esetre, ha a telefonod kijelzővel lefelé esne.

iPhone_SE_neo_hybrid_tok

Alapmű, a vékony, átlátszó iPhone SE tokok

Teljesen érthető, hogy olykor szinte fáj elrejteni ezeket a gyönyörűen tervezett készülékeket, vagy egyszerűen nem akarsz nagyobb tömegű dolgokat cipelni a zsebedben. Ha a stílus számodra fontosabb, mint a masszív védelem, akkor rendelkezésedre állnak az ultravékony, átlátszó iPhone SE tokok.                                  

Ezen kiegészítők védelmet nyújtanak a karcolásoktól azokon a részeken, ahol lefedik a telefont, emellett emelik annak az esélyét, hogy a készülék nem zúzódik szét egy-egy leejtés után, de csak esélyt növelnek, teljes védelmet nem nyújtanak. Azonban költséghatékony módon szolgáltatnak egy alapvető, stílusos védelmet a telefonodnak.

iPhone_SE_ultra_hybrid_tok

Ezek a tokok - a korábban említett típusoktól eltérően - egy rétegből állnak és általában TPU-ból (szilikon hatású anyagból) tevődnek össze, ami elég tartós és rugalmas, tehát könnyen felillesztheted a telefonodra és bizonyos szinten ütésálló is. A kemény műanyag tokokat nehezebben lehet a készülékre helyezni, ráadásul az általuk biztosított védelem sem a legkiemelkedőbb. A stílust illetően itt találhatod a legnagyobb választékot, de figyelj oda a hiányosságokra és ne felejtsd el, hogy a sarkak és az előlap vékony tok esetén kevésbé van védve!

Kinyitható iPhone SE tokok

A kihajtható /kártyatartós iPhone tokok egyszerre számítanak stílusos és pénztárcabarát megoldásnak. Mindenképp jó választás, ha a telefonodat sokszor tárolod a táskádban, mert a készülékek minden oldalán egy alap védelmet biztosít. Ha esésről van szó, a kinyitható iPhone SE tokok változó eredményeket mutatnak, ugyanis néhány típus héjszerű belső fedéssel rendelkezik, míg van, ami gyakorlatilag egyáltalán nem fedi az oldalakat és a sarkakat.

Ezeknek az elegáns iPhone tokoknak valamennyi darabja PU-anyagból, azaz poliuretánból készült, amit néha „vegánbőrként” is emlegetnek - egészen biztos lehetsz abban, hogy ezért egyetlen állat sem adta a bőrét. Ez egy egész jó megoldás a bőr helyettesítésére, viszont az anyag használatbavételkor erős illatot adhat ki magából és sok idő elteltével hajlamos lehet a töredezésre.

A kinyitható tokok az automatikus alvás/ébredés funkciót támogatják, ezért az iPhone-od automatikusan reagál, amikor kinyitod a tokot és alvó üzemmódba kapcsol, amikor lehajtod azt. Fontos szemügyre venni a zár típusát, ha nem akarod, hogy a tok kinyíljon a táskádban. A mágneses zárak, habár stílusos megoldásnak bizonyulnak, mégsem képesek olyan erős lezárásra, mint a gumis, az akasztós vagy szegecses alternatívák.

iPhone_SE_wallet_tok

Sok kihajtható iPhone SE tokot reklámoznak a kártyatartók kiemelésével, de ezeknek a termékeknek csak egy minimális része tud helyettesíteni egy tárcát. Általában egy-két kártya tárolására és túlpakolásra jók. Az utóbbi tényező pedig könnyedén a zárak folyamatos kipattanásához vezethet. Azonban, ha csak a bérletet, személyid és bankkártyád szeretnéd tárolni benne, esetlegesen némi kézpénzzel, tökéletes megoldást jelenthetnek. Ha pedig nem tudsz megbarátkozni a kinyitható, könyvszerű megoldással, érdemes vetned egy pillantást a nyitható hátlapi irattartóval rendelkező iPhone SE tokokra.

Akkumulátoros iPhone SE tokok

Mióta léteznek okostelefonok, állandó problémát jelentenek a tiszavirág-életű készenléti idők és akkumulátorok. Azonban a probléma viszonylagos orvoslására megalkotásra kerültek az akkumulátoros telefontokok. Ezekbe a tokokba akkumulátorok vannak építve, amik lehetővé teszik, hogy az iPhone-od még néhány plusz órát bírjon az átlag készenléti ideje felett.       

Az akkumulátoros töltőkre is igaz, hogy vastagok és nagyobb súllyal bírnak. Ha a tok vékony, akkor bizonyára a benne lévő akkumulátor is kisebb, ezáltal a hatóereje sem lesz olyan jelentős.

battery

Az akkumulátoros töltők közül kevés mondhatja el magáról, hogy nagymértékű védelmet biztosít, erről érdemes a gyártóval vagy a szervizzel is beszélned. Amit ezeknek a tokoknak mindig szolgáltatnia kell, az a telefonod feltöltésére való képesség. Ideális esetben először a tok akksija merül le, hogy használat után levehesd azt az iPhone-odról. Van néhány ügyes dizájn, ami kombinálja a könnyed súlyt és az eltávolítható akkumulátort.

Plusz megjegyzés, hogy érdemes egy pillantást vetned a fennmaradó töltöttségi szintre és a fülhallgatóhoz és a töltő-adatkábelhez való csatlakoztathatóságra.

iPhone SE kijelzővédők

Rengeteg iPhone tokot kijelzővédőkkel együtt szállítnak és számos helyen külön is megvásárolhatóak ezek a biztonsági kiegészítők. Segítenek az érintőképernyőn megjelenő karcolások és repedések megelőzésében, de ezzel együtt megeshet, hogy hatással vannak a kinézetre és a használati élményre is.

iPhone_SE_kijelzovedo

Ha iPhone SE edzett üveg kijelzővédőt tervezel venni, bizonyosodj meg arról, hogy hajszálpontosan a te iPhone-odra tervezték és csak azután vedd meg, ugyanis a nem tökéletes méret és illesztés növeli a légbuborékok kialakulásának esélyét, illetve csökkentik a védelem hatékonyságát. Kövesd tehát pontosan az illesztési utasításokat és ne kapkodd el a folyamatot vagy egyszerűen kérd meg üzletben dolgozó munkatársakat, hogy helyezzék fel a fóliát az iPhone-odra!

Jó pont, hogy az iPhone SE kijelzővédők kombinálhatóak vékony vagy kemény tokokkal, ugyanis utóbbiak védtelenül hagyják az érintőképernyőt. Hátrány azonban, hogy illeszkedésük miatt olykor csökkentik az érintőképernyők érzékenységét - bár ez kizárólag a gyanúsan olcsó utánzatokra jellemző. A magasabb árkategóriás termékek gyakorlatilag egyáltalán nincsenek hatással az iPhone SE kijelző érzékenységére, de ez kompromisszumtétel kérdése.

Végszó

Ha esélyed van arra, hogy vásárlás előtt egy pillantást vethess a kívánt termékre, mindenképp élj vele! Mindig jobb az, amikor már a saját szemeddel láttad a terméket, érezted a tapintását, stb. Olykor célszerű lehet többféle tokot is vásárolni különféle alkalmakra. Egy ultravékony iPhone SE tok a mindennapokra, masszív tok a hétvégi túrázásokra; nem árt, ha mindkettőből van a raktáradon.

A szervizeinkben és üzletpontjainkban lehetőséged nyílik megvizsgálni a termékeket, mielőtt kézhez kapod, ugyanakkor teljes körű tájékoztatást is kaphatsz. Ha pedig a tapasztalataidat szeretnéd megosztani különféle márkákkal és tokokkal kapcsolatban, tudasd velünk kommentben!

(forrás: www.digitaltrends.com)

Kultúra a hátlapon - most kiderül, te mennyire vagy képben! Kultúra a hátlapon - most kiderül, te mennyire vagy képben!
2015. november 2.
A hideg téli hónapok közeledtével elérkezik a korán sötétedős, forralt boros, vacogva sétálós, múzeumlátogatós délutánok és kora esték szezonja. Ezért igyekeztünk jobban szemügyre venni a legnépszerűbb, festményekkel díszített iPhone tokokat.
Mi a közös egy orvosban, egy ügyvédben és egy üzletemberben? Mi a közös egy orvosban, egy ügyvédben és egy üzletemberben?
2018. június 7.
Kétféle ember létezik, azok, akik napról napra váltogatják a mindenféle színű és formájú iPhone tokokat és azok, akik a munkájukból adódóan nem tehetik ezt meg. Ők azok, akiknek az elegáns, letisztult megjelenés kötelező, így az sem mindegy, milyen kiegészítőt használnak.
iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról
2017. október 17.
Az utóbbi időben minden szem az Apple aktuális csúcstelefonjaira irányult és elfelejtkeztünk egy kisebb, de legalább ugyanannyira meghatározó szériáról. Az iPhone SE megjelenésével megmutatta nekünk a gyártó egy olyan oldalát, amit eddig még nem ismerhettünk.