iPhone 6s Plus dock csatlakozó csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 6s Plus dock csatlakozójához több ok is vezethet, vegyük sorra a leggyakoribb eseteket! A 6s Plus dock csatlakozójára való legnagyobb veszélyforrás az alkatrész szöszösödése, illetve beázása. Utóbbi során különösen problémás lehet, hogy a beázás hatására fellépő oxidáció a készülék egyéb alkatrészeit is célba veszi.

A cserélendő iPhone 6s Plus dock csatlakozó

Az iPhone 6s Plus dock csatlakozója ugyanazzal a Lightning technológiával készült, mint az elődmodellekéi, egészen a 4s-ig - ami az utolsó 30 pines készülék. Az, hogy a cég most már évek óta ezt a technológiát használja, arra enged következtetni,  hogy az innováció eredményes volt. Ez nekünk, felhasználóknak már csak azért is jó hír, mert a legtöbb Apple által gyártott készüléket tölthetjük és szinkronizálhatjuk ezekkel az alkatrészekkel.

Nagyobb ütődések esetén a dock csatlakozó szalagkábele is sérülhet, melynek következtében a kábelhez csatlakoztatott egyéb perifériák (pl.: fülhallgató csatlakozó, mikrofon) működése is veszélybe kerülhet. Előfordul az is, hogy a nem ellenőrzött forrásból vásárolt töltő kiegészítők teszik tönkre a készüléket.

Szerencsésebb esetekben a 6s Plus dock csatlakozó üzemzavarát egy alapos tisztítással megszüntethetjük.

Nem csak a dock csatlakozónál jelentkezett probléma? A meghibásodott iPhone 6s Plus alkatrészek szervizleírásait és az árlistát ide kattintva találod.

A szerelés menete

Az alkatrész cseréje a biztonsági csavarok eltávolításával veszi kezdetét. Ezt követően felhajthatjuk a 6s Plus kijelzőjét, mely a két shield lecsavarozása után eltávolíthatóvá is válik. Szétkapcsoljuk az akkumulátort (még csak kivennünk sem szükséges), majd a vibramotor lecsatlakoztatásával és a középantenna alaplapról történő lehúzása következik.

Ezek után leszerelhetjük a vibramotort a készülék hátlapjáról, majd az alsó hangszórókat vesszük ki és eltávolítjuk a dock shieldjét is. Ezt követően el is kezdhetjük az iPhone 6s Plus dock csatlakozójának cseréjét.

Pro tipp

  • Érdemes az iPhone 6s Plus dock csatlakozó csere előtt ellenőrizni, hogy az alkatrész meghibásodását szennyeződés okozta-e, hiszen ebben az esetben egy alapos tisztítás is megoldást jelenthet a problémára.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10