iPhone 6s Plus hangerőszabályzó szalagkábel csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha azt tapasztalod, hogy készülékeden nem vagy csak nehezen reagálnak a hangerőszabályzó gombok, illetve a némítás gomb sem működik funkciója szerint, nagy valószínűséggel az iPhone 6s Plus hangerő szalagkábele hibásodott meg. Ennek javítási ideje megközelítőleg 40-50 perc, szervizünkben megvárható.

 A cserélendő iPhone 6 Plus hangerőszabályzó-szalagkábel

A szóban forgó alkatrészt abban az esetben cseréljük, ha a készülék nem reagál a hangosításra, halkításra vagy a kapcsolóval történő némításra. A hangerőszabályzó gombok olyan masszív alkatrészek, hogy önmagukban nagyon ritkán sérülnek meg, a szalagkábel azonban ennél sokkal érzékenyebb alkatrész. Ha mégis maga a gombok sérülnek, természetesen kicseréljük őket külön a szalagkábeltől. Ugyanez érvényes a némító kapcsolóra.

Amennyiben a némítógomb és/vagy a hangerőgombok nem működnek, az iPhone 6s Plus hangerőszabályzó-szalagkábel sérülése - leggyakrabban szakadása - a probléma oka. A szalagkábel javarészt fizikai behatás miatt sérül - pl. leejtés, ütődés. A 6sPlus hangerőszabályzó-szalagkábel cseréje 45-50 perc, a javítás szervizünkben megvárható.

A szerelés menete

Ahhoz, hogy hozzáférjünk az alkatrészhez, először is a kijelzőt kell eltávolítanunk a készülék fémházából. Ezt követően az LCD kijelzőhöz csatlakozó alaplapi szalagkábeleket is lecsatlakoztatjuk, majd eltávolítjuk az iPhone akkumulátorát.

Ha ez megtörtént, elvégezhetővé válik az iPhone 6s Plus hangerőszabályzó szalagkábel csere, illetve javítás. Mielőtt visszaadnánk a készüléket, egy alapos tesztelésnek vetjük azt alá, hogy kiszűrhessük az esetlegesen előforduló további hibajeleket.

Pro tipp

  • Ha beragad vagy nem reagál az iPhone hangerő- vagy némító gombja, érdemes szervizbe vinni a készüléket, az otthoni szerelés nem ajánlott.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10