iPhone 7 vibramotor csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 7 vibramotor cseréjére van szükség, ha a készüléked tompán, akadozva, vagy egyáltalán nem rezeg. Tapasztalt szervizes kollégáink rövid időn belül, gyári minőségű alkatrészre cserélik a régit.

A cserélendő iPhone 7 vibramotor

Az Apple által Taptic Engine névre keresztelt vibramotor kialakítása eltér a megszokottól. Amíg a legtöbb telefonban apró motor szolgáltatja a rezgést, addig az iPhone 7-be épített négyszögletes alakú rezgőmotorban rugós szerkezet generálja azt. Habár funkcióiban ugyanazt nyújtja, kifinomultabb technológiának mondható.

Meghibásodása leggyakrabban ütődésekhez köthető, ilyenkor a készüléket annyira erős behatás éri, hogy elmozdul, eltörik az alkatrész, vagy megszűnik a kapcsolat a belső perifériák között. Érdekesség, hogy a Taptic Engine meghibásodása esetén a megszokottól eltérő zajjal jár, így ha az elmúlt időszakban a készüléked „hangosabban” rezeg, ennek az alkatrésznek a hibájára kell gyanakodnod. Szervizünkben tapasztalt kollégáinknak nem okoz gondot az alkatrész cseréje, a munkafolyamat ráadásul helyben is megvárható.

Az iPhone 7 vibramotor csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután melegítés alá vonjuk a kijelzőt, majd pengetők segítségével elválasztjuk azt a kerettől. Óvatos mozdulatokra van szükség, egyrészt a kijelző érzékeny, könnyen törik és karcolódik, másrészt az alatta húzódó szalagkábeleket könnyű elszakítani, ami a kijelző cseréjével jár együtt.

Ha oldalra döntöttük a kijelzőt és eltávolítottuk a kapcsolódó szalagkábeleket, könnyebb dolgunk van. A vibramotor cseréjéhez nem szükséges további alkatrészeket eltávolítanunk. A tartócsavarokat kicsavarozzuk, és apró csipesszel kiemeljük a hibás vibramotort. Helyére újat illesztünk és összeépítjük a készüléket.

Pro tipp