iPhone 8 beszédhangszóró csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha hívások során nem hallod a beszélgetőpartnered, de kihangosítva igen, az iPhone 8 beszédhangszóró cseréje oldja meg a problémát. A cserével hamar végzünk, akár üzletünkben egy forró kávé mellett megvárható.

A cserélendő iPhone 8 beszédhangszóró

Az iPhone 8-ban két hangszóró található, a szóban forgó beszédhangszóró, és a készülék alján található csengőhangszóró. Leggyakoribb esetben a beszédhangszóró a telefonhívások során lép működésbe, a füledhez emelve a készüléket, abból szól a hang. Hibájára akkor gyanakodj, ha kihangosítva tökéletes minőségű a telefonhívás, mivel ilyenkor a csengőhangszórót használja az iPhone.

Meghibásodása leggyakrabban ütődésekhez köthető, ilyenkor elmozdulhat, érzéketlenné válhat az alkatrész. Ha a megszokottnál kevésbé éles a hangja, a készülék porosodhatott, az apróbb porszemek pedig gátolják a tökéletes hangzást. Az iPhone 8 beszédhangszóró cseréje nem vesz sok időt igénybe, a munkafolyamat szervizünkben megvárható.

Az iPhone 8 beszédhangszóró csere menete

A beszédhangszóró a kijelző alatt található közvetlenül, a készülék felső részén. Ha gyakran szerelünk különböző készülékeket, és már fogtunk a kezünkben iPhone 8-at, gyorsan és biztonságosan elvégezhető a cseréje, azonban egy tapasztalatlan kéznek sok kis apró buktatóval kell megküzdenie.

Ilyen a kijelző eltávolításának folyamata. Hőlégfúvóval melegítjük addig a kijelzőt ameddig a vízzáró réteg felold, és elenged a tartása. Ezután pengetőkkel elválasztjuk a még kötő ragasztóanyagot a perem mentén. Általános hiba a kijelző eltávolítása során, hogy éles tárgyat ékelnek a perem és kijelző közé, amivel elvágják az alaplaphoz csatlakozó szalagkábelt. Ebben az esetben már kijelző cseréről is beszélünk, a szerviz díja pedig többszörösére ugrik. Ha sikerült eltávolítani a kijelzőt, a csengőhangszóró csavarjait kicsavarozzuk, majd egy teljesen új, gyári minőségű Apple csengőhangszórót ültetünk a helyére.

Pro tipp

  • Ha porosodás okozza a hibásodást, nem kell cserélni az alkatrészt, elég megtisztítani azt. Természetesen ez olcsóbb munkafolyamat.
  • Üzletünkben számos megbízható védelmet nyújtó iPhone 8 tok érhető el, amikkel töredékére csökkentheted az esélyét a leejtés utáni meghibásodásnak.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10