iPhone 8 Plus vibramotor csere 27.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 8 Plus vibramotor cseréje szükséges, ha a készüléked egyáltalán nem, vagy csak tompán rezeg. A munkafolyamat rövid ideig tart, így akár szervizünkben is megvárható.

A cserélendő iPhone 8 Plus vibramotor

Az iPhone 8 Plusban egy nagyobb méretű négyszögletes formájú alkatrész szolgáltatja a rezgést, amit a készülék alsó részén, pontosabban közvetlenül az akkumulátor alatt találunk. Az iPhone 8 Plus vibramotorját egyébként az Apple Taptic Engine néven szólítja.

Meghibásodása során egyértelmű a hibajel: a készülék egyáltalán nem, tompán, vagy akadozva rezeg. Érdekesség, hogy a legtöbb esetben megváltozik a rezgés hangja is, így akár hallható a hibásodás. Cseréje egy tapasztalt kollégánknak nem bonyolult folyamat, ráadásul gyorsan is végezhető, így szervizünkben megvárható a javítása.

Az iPhone 8 Plus vibramotor csere menete

Kikapcsoljuk a készüléket, majd a SIM-kártyát eltávolítjuk, nehogy sérüljön a szervizelés alatt. Az iPhone 8 Plus Taptic Engine cseréjéhez le kell szerelnünk a kijelzőt, majd különböző csatlakozókat lecsatlakoztatni, végül kiemelni az akkumulátort. Mint láthatod a feladat összetettebb egy kijelző cserénél, de kellő tapasztalattal és tudással gyorsan végezhetünk vele.

A kijelző tartócsavarokat kicsavarozzuk, némi melegítés útján pengetők segítségével kipattintjuk a keretből. Talán a szerviz legkritikusabb pontja a kijelző leválasztása. Ha nem vagy vele tisztában, hogy hol húzódnak a szalagkábelek, könnyen elvághatod azokat, ráadásul nem is pótolhatóak így több tízezres kár keletkezik. Ha sikerült leválasztani, az akkumulátor alatti négy ragasztócsíkot kihúzzuk. A vibramotort rögzítő lapkát lecsavarozzuk, majd kiemeljük, és újra cseréljük.

Pro tipp