A 9 leghasznosabb iPhone gyorsító tipp

2016. február 25. -
A technológia fantasztikus dolog, és mindannyian szívesen élvezzük az általa nyújtotta előnyöket. Azonban várni arra, hogy a telefonod valamit lassabban tölt be, mint szeretnéd egy igazi “first-world problem". Néha az okostelefonunk egyszerűen az általunk tárolt tonnányi adat miatt lassul be, amit könnyen orvosolni lehet, ha töröljük a feleslegeset. Összegyűjtöttük Nektek a 9 legfontosabb iPhone gyorsító tippet.
A 9 leghasznosabb iPhone gyorsító tipp

1. Töröld a Safari által tárolt adatokat:

A Safari által tárolt adatok törlése kiterjed a böngészési előzmények, a sütik, és egyebek törlésére is. Gyakorlatilag a hetek, hónapok óta összegyűlt weblap adatokat egyetlen mozdulattal képesek vagyunk eltüntetni a tárhelyről. Ehhez nem kell mást tennünk, mint elnavigálni a Beállítások (Settings) -> Safari menüpontig, ahol lefelé lapozva megtaláljuk a “Böngészési Előzmények és Weblap adatok törlése” (Clear History and Website Data) menüpontot. Ezt követően egy felugró ablak tudatja velünk, hogy itt bizony törlés következik, erősítsük meg a szándékunkat. Kész is.

iPhone_bongeszo-adatok_torlese

2. Régi fotók, videók törlése:

Biztosan nincs szükséged az összes fotódra, lesznek közöttük elmosódottak, homályosak, nagyon sötétek stb. Ezektől könnyű szívvel megválhatsz, és máris egy kis levegőhöz jut a készüléked. Csak menj a Filmtekercshez (Camera Roll), majd választ ki a képeket, amiket úgy gondolsz, le tudsz törölni, majd a lenti kis szemetes ikonnal meg is történhet a művelet.

Regi_fotok_torlese_iPhone-rol

3. Nagyobb alkalmazások törlése:

Netán a Kim Kardashian Hollywood Game felkerült valahogy az iPhone-odra, ezzel majdnem 5GB szabad helytől megfosztva téged? Érdemes lenne törölni, főleg ha valamihez hónapok óta nem is nyúlt az ember. Ehhez egyszerűen menjünk a Beállítások (Settings) -> Tárgely és iCloud használat (Storage & iCloud Usage) -> Tárhelymenedzsment menübe, ahol láthatjuk, melyik alkalmazás mekkora tárhelyen terpeszkedik, és törölni is tudjuk, amit szeretnénk.

iPhone_alkalmazasok_torlese

4. Régi szöveges üzenetek törlése:

A régi Tinderes üzeneteid több évre visszamenőleg vajon kelleni fognak még? Itt az ideje, hogy véglegesen megszabadulj tőlük. Menj be az általad használt szöveges üzenet küldésére való alkalmazás(ok)ba, majd a Szerkesztésre (Edit) bökve válaszd ki a törölhető üzeneteket!

Regi_uzenetek_torlese_iPhone-rol

5. Zárd be a háttérben futó alkalmazásokat:

Bár a legtöbb alkalmazás a háttérben futva hibernált állapotba kerül, némelyik eseténként tovább fut. Nyomd meg kétszer a Home gombot, majd tüntesd el egy suhintással mindet, de legalább a ritkábban használtakat. iOS 7 óta akár egyszerre többet is eltüntethetsz, ha gyors akarsz lenni. Ezzel a tippel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, az Apple hivatalos állásfoglalása szerint ugyanis a hibernált alkalmazások nem gyakorolnak számottevő hatást az iPhone erőforrásaira.

iPhone_alkalmazasok_bezarasa

6. Kapcsold ki az automatikus letöltés funkciót:

Ha kikapcsolod az iTunes által kínált automatikus letöltések funkciót, azzal nyerhetsz egy kis sebességet, hiszen a háttérben a letöltés valamennyivel lassíthatja az iPhone-t. Ahhoz, hogy ezt megtedd, menj a Beállítások (Settings) -> Alkalmazások és iTunes Store-ok (App & iTunes Stores) menübe, majd kapcsold ki az összes opciót (Zene, Alkalmazások, Könyvek, Frissítések)!

7. Indítsd újra a telefonodat:

Manapság az okostelefonok igazi mini számítógépek. A hagyományos asztali számítógépeknél vagy laptokonál  bevált taktika, hogyha valamiért lelassult a működésük, egy újraindítással próbálkozunk, ami a legtöbb esetben segíteni is fog. Esetünkben is ez az alapötlet, néha egy újraindítás nem árthat. Működhet a szokásos kikapcsolás, bekapcsolás metodika is, de csinálhatunk egy hard reset-et is, hogyha egyszerre megnyomjuk a felső és a home gombot, és nyomva tartjuk őket kb. 10 másodpercen át egészen addig, amíg az Apple logot meg nem pillantjuk.

8. Kapcsold ki az automatikus WiFi csatlakozást:

Azzal, hogy ezt megtesszük, valamelyest gyorsíthatunk készülékünkön, hiszen az eszköz nem keres majd percről percre új Wifi hálózatokat. Menjünk a Beállítások, Wifi menübe, itt pedig kapcsoljuk be az Ask to Join Networks funkciót!

automatikus_wifi_csatlakozas_kikapcsolasa

9. Fontos az iPhone frissítése:

Azzal, hogy az alkalamzásokból mindig a lehető legfrissebb verziójút használjuk nem csupán a biztonságot növeljük (hiszen a legtöbb esetben az új verziók egy-egy biztonsági rést, hibát javítanak), hanem nagy eséllyel gyorsabb működést is kapunk. Az App Store alkalmazás Frissítések (Updates) részlegében tudjuk megnézni, van-e újabb verzió bármelyik alkalmazásunkból. A rendszerfrissítéseket a Beállítások -> Általános -> Szoftverfrissítések menüben nézhetjük meg. Az iPhone, iPad, iPod és MacBook szoftverfrissítésekről bővebb leírást is találsz weboldalunkon.

+ 1 Sokszor az iPhone akkumulátor a hiba forrása:

Előfordul, hogy a készülék sebességének lassításáért nem a háttérben futó alkalmazások vagy a folyamatosan hálózatot kereső Wif-fi okolható, hanem az évek során elöregedett és emiatt gyengébb teljesítményű, gyorsan merülő akkumulátor. Az ilyen típusú hibák általában az iPhone akkumulátor cseréjével oldhatók meg. Az alkatrész "átlagéletkora" egyébként 1,5-2 év, ezt követően pedig folyamatos romlást figyelhetünk meg annak teljesítményében. 

Van bármilyen egyéb, iPhone gyorsító növelő tippet? Várjuk őket komment formájában!

Egy iPhone funkció, amit mindig is szerettél volna használni, de nem tudtad, hogy létezik - iOS Elalvás időzítő! Egy iPhone funkció, amit mindig is szerettél volna használni, de nem tudtad, hogy létezik - iOS Elalvás időzítő!
2018. november 14.
Nehezedre esik elaludni zene nélkül? Nehéz megtalálni, hogy melyik fejezetnél aludtál el a hangoskönyveden? Arra kelsz fel, hogy az iPhone-od lemerült akkumulátorral melletted hever az ágyban? Akkor megtaláltuk a megoldást Neked: iOS Elalvás időzítő.
Beázott a telefonom, mit tegyek? Beázott a telefonom, mit tegyek?
2016. március 7.
Tudtad, hogy a készüléked anélkül is beázhat, hogy egyáltalán tudnál róla, hiszen előtte nem is ejtetted vízbe és nem is borítottad rá a reggeli kávéd? Tudtad, hogy bizonyos "tuti tippek beázásra" hangzatú ötletek olykor még nagyobb kárt okoznak a készülékben, mint maga a beázás? Ha nem tudod, mit kell tenned, ha beázott az okostelefonod, mi szívesen elmondjuk Neked!.
Szerviz Sztori - Ez az, amire már mi sem tudunk mit mondani! Szerviz Sztori - Ez az, amire már mi sem tudunk mit mondani!
2018. április 6.
Szervizünk nem mai gyermek. Kellő magabiztossággal állítjuk, nekünk már nagyon nehéz újat mutatni.