iPhone 8 vibramotor csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az iPhone 8 vibramotor meghibásodása esetén a készülék egyáltalán nem, vagy csak tompán rezeg. Cseréje nem vesz sok időt igénybe, így szervizünkben egy forró kávé elfogyasztása mellett megvárható.

A cserélendő iPhone 8 vibramotor

Az iPhone 8-ba épített Taptic Engine felel azért, hogy a készüléked néma módban rezgéssel jelezze a bejövő hívásokat. Fontos funkció ez, hiszen gyakran fordulhat elő, hogy a különböző háttérzajoktól nem hallod a csengést, ebből kifolyólag pedig nem érhetnek el a szeretteid. Az alkatrész tökéletes működése tehát elhanyagolhatatlan.

Meghibásodása általában esések következménye, ilyenkor tompán, akadozva rezeg, de az is lehet, hogy olyan nagy sérülést szenved, aminek következtében egyáltalán nem funkcionál. Szervizünkben átvétel után kivizsgáljuk a készüléket, megállapítjuk a probléma forrását és orvosoljuk a hibásodást. 

Az iPhone 8 vibramotor csere menete

Minden esetben kikapcsoljuk a készüléket, és még felbontása előtt eltávolítjuk a SIM-kártyát. A legtöbb előző generációs Apple készülék még nem volt cseppálló, így hiányzott belőle az a gumírozott réteg, amit az iPhone 8 kijelzőjének peremére ragasztottak. Ezt a réteget nem árt megolvasztani, mielőtt eltávolítjuk azt. Az olvasztást nagy odafigyeléssel kell végezni, hiszen a koncentrált forró levegő kárt tehet a belső alkatrészekben is. További óvatos mozdulatokra van szükség a kijelző eltávolítása során, mivel a munkafolyamat alatt eltörhet, megrepedhet a sérülékeny előlap. A szalagkábeleket óvatosan eltávolítva férünk hozzá a belső alkatrészekhez.

Sajnos a Taptic Engine körülményesebben távolítható el mint eddig, mivel új Lightning portot kapott a készülék, ami zavaró az alkatrész egyszerű kiemelésében. Az akkumulátort erősítő 4 ragasztót kihúzzuk, amihez magabiztos mozdulatok szükségesek, majd a készülék alján található Lightning portot tartó lapkát eltávolítjuk. Ezután emelhetjük ki a hibás vibramotort és helyezünk újat a helyére. A készülék összeszerelése szintén körülményes, de magabiztos tudással gyorsan elvégezhető. A szerviz végén egy alapos teszten esik át a telefon.

Pro tipp