2018 forradalom lesz az telefonok korában? – 3 dolog, amit elvárunk a megjelenő telefonoktól

2018. február 13. -
A 2017-es év nem az a forradalmi év volt, amire számítottunk. Természetesen néhány eszköz érdekes volt tavaly, és kétségtelen, hogy egyes technológiák a dicsőség határán állnak, de a 2017-es év mégsem igazán volt olyan korszakalkotó. Viszont okostelefonok tekintetében a 2018-as év az eddigi izgalmas változásokat és különbségeket nézve úgy tűnik, hogy merőben megváltozik.
2018 forradalom lesz az telefonok korában? – 3 dolog, amit elvárunk a megjelenő telefonoktól

Ha erre a cikkre kattintottál, bizonyára érdekelnek konkrét adatok a következő hónapokban megjelenő telefonokról, rendszerekről. A következő linkeken érdekes újdonságokra találsz.

18:9 arányú képernyő

Azt mondhatnád: Ez a fajta képerány egyedülálló a csúcskategóriás okostelefonoknál. és rögtön Galaxy Note 8-ra, és az LG V30-ra gondolnál, de a 18:9 arányú képernyő már nem csak ezekre a csúcskategóriás telefonokra korlátozódik.

A Wiko View például már ezt a képernyő méretet kínálja és más okostelefonok is, amelyek nem feltétlenül olyan népszerűek vagy ismertek, mint például a Huawei Honor 9. Valószínű, hogy ez a képernyő formátum gyakoribb lesz a középkategóriás telefonok esetében is.

galaxys8_05

Egy kérdés viszont megválaszolatlan marad: akarjuk ezt?

A nagyméretű képernyő kényelmes a multimédiás tartalmakhoz, és most már ez esztétikailag kellemesnek tekinthető, de az eszköz könnyebben fog sérülni, és a nagyobb felület bizony több karcolást is jelent hosszútávon. Arról nem is beszélve, hogy egy vékony készüléket nehezebb biztonságosan kézben tartani.

Ujjlenyomat már a múlté?

Ha a képernyő lefedi az elülső felület nagy részét, nincs helye az ujjlenyomat-olvasónak.

Nem sok megoldás létezik: vagy megváltoztatni a lejátszó méretét, vagy hátra mozgatni (ahogyan a Samsung és az LG is tette), vagy teljesen lecserélni valami jobb megoldásra.

Az első lehetőség nem igazán kivitelezhető, leginkább az első pontban megfogalmazottak miatt.

A második megmutatta az S8 + és a Note 8 korlátait: ha a modell nagy, akkor a gomb nehezen elérhető, ha túl magas, akkor pedig nehezen lehet megnyomni, ha túl alacsony, akkor pedig csak bosszantóvá válik.

Jelenleg egy megoldás van, hogy ezt a gombot közvetlenül a képernyőre helyezzék, viszont ezzel meg az a baj, hogy a technológia még nem nagyon tart itt. (Bár már vannak eredmények, a tömeggyártásig várnunk kell.)

vivo-phone-ces-2018-8955

Mi a helyzet a harmadik lehetőséggel?

Vannak alternatívái az ujjlenyomat-szkennereknek, de ezek nem olyan praktikusak. Az egyik az írisz, a másik pedig az egész arc szkennelése, hogy az arcfelismerés elvégezhető legyen a készülék feloldásához.

Az Apple azonban nagyon jól teljesít a legújabb technológiával, amelyet az iPhone X-en a “Face ID”-ként lehet megtalálni. Más gyártók is, mint például a Samsung is alkalmazza ezeket a módszereket, viszont nem működtek olyan jól. 2018-ban megoldást várunk erre a problémára.

Mesterséges intelligencia

Természetesen ez a pont inkább a csúcsminőségű készülékekre vonatkozik, mint a középkategóriás okostelefonokra. Az biztos, hogy a mesterséges intelligencia igyekszik beépülni, legyen szó intelligens varázslókról, mint például a Google Asszisztens vagy hardveres chipset használatáról, mint amit a Huawei Mate 10 Pro-n láttunk.

HUAWEI-Mate-10-Pro-6-0-Inch-6GB-64GB-Smartphone-Pink-Gold-20171103111414318

A mesterséges intelligenciáért való harc még nagyobb versenyt idéz elő a gyártók közt, amelyek mindegyike e technológia kifejlesztésén dolgozik, emiatt reméljük, hamarosan mindegyikük feltárja a saját AI funkcióit.

Az AI lassan szlogenné vált a legtöbb felhasználó körében (még akkor is, ha egyeseknek kétségeik vannak), mert ez a technológia nagy potenciállal rendelkezik, és valóban megkönnyítheti az okostelefon-felhasználók életét. Ez jól illusztrálható a Google fotófelismerő rendszerével (Motion), a Mate 10 Pro NPU chipjével, vagy a fordítási funkciókkal.

Neked milyen elvárásaid vannak a 2018-as okostelefonokkal kapcsolatban? Írd meg nekünk kommentben!

(Forrás: androidpit.com)

Megmutatjuk az eddig megjelent 5 legjobb iPhone 8 koncepciót! Megmutatjuk az eddig megjelent 5 legjobb iPhone 8 koncepciót!
2017. március 21.
Az iPhone 8 a híresztelések szerint teljesen átalakított dizájnnal kerül a polcokra. Röppentek fel hírek széltől-szélig érő óriási kijelzőről, a Home gomb eltűntetéséről, és valamiféle Touch Bar stílusú funkcióról.
Bővül a színpaletta - Jöhet az iPhone 7 Jet White! Bővül a színpaletta - Jöhet az iPhone 7 Jet White!
2016. november 10.
Ma egy igazán különleges hír ütötte fel a fejét. Pár hónappal az iPhone 7 és iPhone 7 Plus megjelenése után az Apple új színben gondolkodik?.
iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról
2017. október 17.
Az utóbbi időben minden szem az Apple aktuális csúcstelefonjaira irányult és elfelejtkeztünk egy kisebb, de legalább ugyanannyira meghatározó szériáról. Az iPhone SE megjelenésével megmutatta nekünk a gyártó egy olyan oldalát, amit eddig még nem ismerhettünk.