2018 forradalom lesz az telefonok korában? – 3 dolog, amit elvárunk a megjelenő telefonoktól

2018. február 13. -
A 2017-es év nem az a forradalmi év volt, amire számítottunk. Természetesen néhány eszköz érdekes volt tavaly, és kétségtelen, hogy egyes technológiák a dicsőség határán állnak, de a 2017-es év mégsem igazán volt olyan korszakalkotó. Viszont okostelefonok tekintetében a 2018-as év az eddigi izgalmas változásokat és különbségeket nézve úgy tűnik, hogy merőben megváltozik.
2018 forradalom lesz az telefonok korában? – 3 dolog, amit elvárunk a megjelenő telefonoktól

Ha erre a cikkre kattintottál, bizonyára érdekelnek konkrét adatok a következő hónapokban megjelenő telefonokról, rendszerekről. A következő linkeken érdekes újdonságokra találsz.

18:9 arányú képernyő

Azt mondhatnád: Ez a fajta képerány egyedülálló a csúcskategóriás okostelefonoknál. és rögtön Galaxy Note 8-ra, és az LG V30-ra gondolnál, de a 18:9 arányú képernyő már nem csak ezekre a csúcskategóriás telefonokra korlátozódik.

A Wiko View például már ezt a képernyő méretet kínálja és más okostelefonok is, amelyek nem feltétlenül olyan népszerűek vagy ismertek, mint például a Huawei Honor 9. Valószínű, hogy ez a képernyő formátum gyakoribb lesz a középkategóriás telefonok esetében is.

galaxys8_05

Egy kérdés viszont megválaszolatlan marad: akarjuk ezt?

A nagyméretű képernyő kényelmes a multimédiás tartalmakhoz, és most már ez esztétikailag kellemesnek tekinthető, de az eszköz könnyebben fog sérülni, és a nagyobb felület bizony több karcolást is jelent hosszútávon. Arról nem is beszélve, hogy egy vékony készüléket nehezebb biztonságosan kézben tartani.

Ujjlenyomat már a múlté?

Ha a képernyő lefedi az elülső felület nagy részét, nincs helye az ujjlenyomat-olvasónak.

Nem sok megoldás létezik: vagy megváltoztatni a lejátszó méretét, vagy hátra mozgatni (ahogyan a Samsung és az LG is tette), vagy teljesen lecserélni valami jobb megoldásra.

Az első lehetőség nem igazán kivitelezhető, leginkább az első pontban megfogalmazottak miatt.

A második megmutatta az S8 + és a Note 8 korlátait: ha a modell nagy, akkor a gomb nehezen elérhető, ha túl magas, akkor pedig nehezen lehet megnyomni, ha túl alacsony, akkor pedig csak bosszantóvá válik.

Jelenleg egy megoldás van, hogy ezt a gombot közvetlenül a képernyőre helyezzék, viszont ezzel meg az a baj, hogy a technológia még nem nagyon tart itt. (Bár már vannak eredmények, a tömeggyártásig várnunk kell.)

vivo-phone-ces-2018-8955

Mi a helyzet a harmadik lehetőséggel?

Vannak alternatívái az ujjlenyomat-szkennereknek, de ezek nem olyan praktikusak. Az egyik az írisz, a másik pedig az egész arc szkennelése, hogy az arcfelismerés elvégezhető legyen a készülék feloldásához.

Az Apple azonban nagyon jól teljesít a legújabb technológiával, amelyet az iPhone X-en a “Face ID”-ként lehet megtalálni. Más gyártók is, mint például a Samsung is alkalmazza ezeket a módszereket, viszont nem működtek olyan jól. 2018-ban megoldást várunk erre a problémára.

Mesterséges intelligencia

Természetesen ez a pont inkább a csúcsminőségű készülékekre vonatkozik, mint a középkategóriás okostelefonokra. Az biztos, hogy a mesterséges intelligencia igyekszik beépülni, legyen szó intelligens varázslókról, mint például a Google Asszisztens vagy hardveres chipset használatáról, mint amit a Huawei Mate 10 Pro-n láttunk.

HUAWEI-Mate-10-Pro-6-0-Inch-6GB-64GB-Smartphone-Pink-Gold-20171103111414318

A mesterséges intelligenciáért való harc még nagyobb versenyt idéz elő a gyártók közt, amelyek mindegyike e technológia kifejlesztésén dolgozik, emiatt reméljük, hamarosan mindegyikük feltárja a saját AI funkcióit.

Az AI lassan szlogenné vált a legtöbb felhasználó körében (még akkor is, ha egyeseknek kétségeik vannak), mert ez a technológia nagy potenciállal rendelkezik, és valóban megkönnyítheti az okostelefon-felhasználók életét. Ez jól illusztrálható a Google fotófelismerő rendszerével (Motion), a Mate 10 Pro NPU chipjével, vagy a fordítási funkciókkal.

Neked milyen elvárásaid vannak a 2018-as okostelefonokkal kapcsolatban? Írd meg nekünk kommentben!

(Forrás: androidpit.com)

3 izgalmas iOS 12 fejlesztés és 1, amit még mindig hiányolok 3 izgalmas iOS 12 fejlesztés és 1, amit még mindig hiányolok
2018. június 5.
Az iOS operációs rendszer legfrissebb verzióját már epekedve vártuk az utóbbi hetekben és a hétfői WWDC-n végre megismerhettük a legfrissebb fejlesztéseket. Külön örülök, hogy több olyan funkciót is sikerült az Apple-nek megvalósítani, amiket régóta hiányoltam, de sajnos egy hatalamas kívánságom továbbra sem teljesült be.
Elképesztően súlyos összegekért cseréli majd az iPhone X kijelzőjét az Apple Elképesztően súlyos összegekért cseréli majd az iPhone X kijelzőjét az Apple
2017. november 2.
Az Apple nyilvánosságra hozta az iPhone X szerviz költségeit. A számok nem túl megnyugtatóak, a méregdrága telefon szervize elképesztő összegekbe fog kerülni.
Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken? Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken?
2018. május 10.
Az Apple várhatóan három új iPhone modellt mutat be ősszel: két csúcskategóriás mobilt OLED kijelzővel és egy 6,1 hüvelykes, LCD kijelzővel rendelkező készüléket. Egy friss riportban a KGI elemzője, Ming-Chi Kuo további részleteket is megosztott arról, mit várhatunk még ettől az LCD modelltől.