8 hasznos iPhone tipp, ami könnyebbé teszi az életed

2022.06.30 0 hozzászólás 2417 olvasás
8 hasznos iPhone tipp, ami könnyebbé teszi az életed

Ahogy a telefonod, úgy az operációs rendszere is az életed része. Mivel rengeteget használod a napi teendőid folyamán, sokat számít, hogy miként bánsz vele. Adunk pár tippet, amellyel leegyszerűsítheted a használatát.

Hozzáférés az Értesítési központhoz az Elérhetőséggel

Az Elérhetőség segítségével a felhasználók könnyen hozzáférhetnek a tartalomhoz a képernyő tetején. De tudtat, hogy az Elérhetőség használatával is el tudod érni az Értesítési központot? Ha duplán kattintasz a Home gombra, akkor előhívod az Elérhetőséget, húzd le, és ahol általában az állapotsor lenne, most az Értesítési központ fog előjönni.

ios-tips-reachability-notification-center

Nyomtatás PDF-be

Ha 3D Touch-képes iPhone-od van, könnyedén nyomtathatsz PDF-ben a 3D Touch előnézetével. Ezt úgy tudod előhozni, hogy megnyomod a Nyomtatás gombot az iOS megosztási lapon. Ezzel a módszerrel könnyűszerrel megoszthatod a PDF-et más alkalmazásokkal.

Az összes lap bezárása Safari-ban

Ez egy hasznos tipp, ami az iOS 10-en debütált, és napi szinten használunk. Hogy bezárd az összes megnyitott lapot a Safari-ban, kattints rá és tartsd lenyomva a lapváltó gombot, és válaszd ki a Lapok bezárását.

ios-tips-close-tabs-safari

Alkalmazások megnyitása Siri-vel

Ha egy alkalmazásod egy mappán belül van, a Spotlight-kereső segítségével meghatározhatod a helyét. De van erre egy sokkal gyorsabb módszer is, mégpedig a Siri használata. Egyszerűen mondd, hogy „Siri launch <az app neve>” vagy „Siri open <az app neve>” és gyorsan megnyílik bármilyen alkalmazás a telefonon.

Raise to Wake

A Raise to Wake azt jelenti, hogy elég felemelned az iPhone-t ahhoz, hogy automatikusan kioldódjon a képernyőzár, majd ha leteszed, újra lezár a képernyő. Ez egy kiváló funkció olyan alkalmakra, amikor gyorsan megszeretnéd nézni az időt, vagy hogy jött-e értesítésed.

ios-tips-raise-to-wake

Régi screenshotok megtalálása a Screenshot album használatával

Van egy külön Screenshotok album a Fotók alkalmazáson belül. Ebben találod meg az összes screenshotot, amit készítettél a telefonon, vagy a valamikor is hozzácsatlakoztatott Apple Watch készülékekkel. Ezzel a funkcióval megtalálhatsz régi screenshotokat, de arra is jó, hogy gyorsan megtisztítsd a felhalmozott képfájlokat.

ios-tips-screenshot-album

Az összes értesítés törlése

Az összes értesítés törléséhez az Értesítési központban, egyszerűen nyomd meg hosszan az ’x’ gombot, ami a jobb felső sarokban található. Ekkor feltűnik az Összes értesítés törlése lehetőség, amivel egy mozdulattal rendet rakhatsz.

Alkalmazások zárolása irányított hozzáféréssel

A kisgyerekes szülők gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy a kölyök elkéri az iPhone-t egy játék erejéig. Az irányított hozzáféréssel zárolhatod az iPhone-t úgy, hogy csak egy bizonyos alkalmazásba léphessen be, továbbá ne tudja használni a Home gombot, Alvás/Ébresztés gombot, Hangerő gombot, stb. Azt is megcsinálhatjuk vele, hogy a képernyő egy bizonyos részét blokkoljuk. Az Irányított hozzáférés menühöz így jutsz el: Beállítások → Általános → Kisegítő lehetőségek.

 /Forrás: 9to5mac.com/