8 hasznos iPhone tipp, ami könnyebbé teszi az életed

2017. március 30. -
Ahogy a telefonod, úgy az operációs rendszere is az életed része. Mivel rengeteget használod a napi teendőid folyamán, sokat számít, hogy miként bánsz vele. Adunk pár tippet, amellyel leegyszerűsítheted a használatát.
8 hasznos iPhone tipp, ami könnyebbé teszi az életed

Hozzáférés az Értesítési központhoz az Elérhetőséggel

Az Elérhetőség segítségével a felhasználók könnyen hozzáférhetnek a tartalomhoz a képernyő tetején. De tudtat, hogy az Elérhetőség használatával is el tudod érni az Értesítési központot? Ha duplán kattintasz a Home gombra, akkor előhívod az Elérhetőséget, húzd le, és ahol általában az állapotsor lenne, most az Értesítési központ fog előjönni.

ios-tips-reachability-notification-center

Nyomtatás PDF-be

Ha 3D Touch-képes iPhone-od van, könnyedén nyomtathatsz PDF-ben a 3D Touch előnézetével. Ezt úgy tudod előhozni, hogy megnyomod a Nyomtatás gombot az iOS megosztási lapon. Ezzel a módszerrel könnyűszerrel megoszthatod a PDF-et más alkalmazásokkal.

Az összes lap bezárása Safari-ban

Ez egy hasznos tipp, ami az iOS 10-en debütált, és napi szinten használunk. Hogy bezárd az összes megnyitott lapot a Safari-ban, kattints rá és tartsd lenyomva a lapváltó gombot, és válaszd ki a Lapok bezárását.

ios-tips-close-tabs-safari

Alkalmazások megnyitása Siri-vel

Ha egy alkalmazásod egy mappán belül van, a Spotlight-kereső segítségével meghatározhatod a helyét. De van erre egy sokkal gyorsabb módszer is, mégpedig a Siri használata. Egyszerűen mondd, hogy „Siri launch <az app neve>” vagy „Siri open <az app neve>” és gyorsan megnyílik bármilyen alkalmazás a telefonon.

Raise to Wake

A Raise to Wake azt jelenti, hogy elég felemelned az iPhone-t ahhoz, hogy automatikusan kioldódjon a képernyőzár, majd ha leteszed, újra lezár a képernyő. Ez egy kiváló funkció olyan alkalmakra, amikor gyorsan megszeretnéd nézni az időt, vagy hogy jött-e értesítésed.

ios-tips-raise-to-wake

Régi screenshotok megtalálása a Screenshot album használatával

Van egy külön Screenshotok album a Fotók alkalmazáson belül. Ebben találod meg az összes screenshotot, amit készítettél a telefonon, vagy a valamikor is hozzácsatlakoztatott Apple Watch készülékekkel. Ezzel a funkcióval megtalálhatsz régi screenshotokat, de arra is jó, hogy gyorsan megtisztítsd a felhalmozott képfájlokat.

ios-tips-screenshot-album

Az összes értesítés törlése

Az összes értesítés törléséhez az Értesítési központban, egyszerűen nyomd meg hosszan az ’x’ gombot, ami a jobb felső sarokban található. Ekkor feltűnik az Összes értesítés törlése lehetőség, amivel egy mozdulattal rendet rakhatsz.

Alkalmazások zárolása irányított hozzáféréssel

A kisgyerekes szülők gyakran kerülnek olyan helyzetbe, hogy a kölyök elkéri az iPhone-t egy játék erejéig. Az irányított hozzáféréssel zárolhatod az iPhone-t úgy, hogy csak egy bizonyos alkalmazásba léphessen be, továbbá ne tudja használni a Home gombot, Alvás/Ébresztés gombot, Hangerő gombot, stb. Azt is megcsinálhatjuk vele, hogy a képernyő egy bizonyos részét blokkoljuk. Az Irányított hozzáférés menühöz így jutsz el: Beállítások → Általános → Kisegítő lehetőségek.

 /Forrás: 9to5mac.com/

Az 5 legünnepibb applikáció iPhone-ra Az 5 legünnepibb applikáció iPhone-ra
2016. december 1.
Az App Store idén is elég erős felhozatallal készült a karácsonyi appokat illetően, a skála pedig az ünnepi zenéktől egészen az üdvözlőkártyákig terjed. Habár az alkalmazásokat nem a Jézuska hozta, sőt, még a Télapó keze sincs benne a dologban, mégis garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz, ha letöltöd őket! Írjuk is az 5 legjobbat az ünnepi alkalmazások közül!.
Alkalmazás ajánló - 4 közkedvelt fotós applikáció okostelefonra és tabletre Alkalmazás ajánló - 4 közkedvelt fotós applikáció okostelefonra és tabletre
2016. május 10.
Az okostelefonoknak, és azok egyre jobb beépített kameráinak köszönhetően a fotográfia új aranykorát éljük. A vizuális élmény fokozása kedvéért addig manipuláljuk a telefonnal lőtt képeket, amíg el nem érjük a minél látványosabb és drámai hatást, hogy aztán lájkok formájában zsebeljük be érte a dicséretet.
Elnémult az iPhone-od? Így tudod megjavítani otthon! Elnémult az iPhone-od? Így tudod megjavítani otthon!
2018. június 4.
Ha az Apple Music nem játssza le a zenéket, a podcastoknak nincs hangja, vagy bármilyen más audio hiányzik az iPhone-on, akkor nyilvánvaló, hogy valami nincs rendben vele. Mielőtt a Smart Clinichez fordulnál, próbáld ki ezeket a tippeket, hátha sikerül szerviz nélkül is megoldani ezt a kényelmetlen problémát.