A 7 legjobb AirPods Pro tipp

2022.06.21 0 hozzászólás 3175 olvasás
A 7 legjobb AirPods Pro tipp

Az AirPods Pro nem csak megjelenésében, funkciókban is hozott újdonságokat az elődökhöz képest. Hogy a legjobbat tudd kihozni belőle a mindennapos használat során, összegyűjtöttük a legjobb és leghasznosabb trükköket.

1. Csak óvatosan a vízállósággal

Az Apple büszkén állítja, hogy az AirPods Pro izzadság- és vízálló. Az is, viszont érdemes megnézni közelebbről is ezt az állítást - az AirPods Pro IPX4 besorolással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy csak a fröccsenéstől védett az eszköz.  Eszerint bármilyen probléma nélkül viselheted őket az edzőteremben vagy akár esőben - és itt vége is a dalnak.

Ne használd úszás közben, és semmiképp se számíts arra, hogy túlélnek egy mosást.  Azt is vedd figyelembe, hogy az Apple szokásos jótállása nem terjed ki semmilyen folyadékkárosodásra, tehát ha beázik az AirPods Pro, akkor arra nem tudod igénybe venni a garanciát.

2. Mit mutat a töltőtokon látható fény?

Az AirPods toknak csak egy módja van arra, hogy jelezze, mi történik éppen. Amikor kinyitod, látni fogsz az elején egy kis LED-et. A szín és a villogás alapján megismerheted az AirPods-ra vonatkozó állapotokat: 

  • Nincs világítás: Az AirPods lemerült, fel kell tölteni.
  • Sárga fény: az AirPods a tokban van és töltődik.
  • Sárga fény, ha az AirPods nincsen a tokban: a tokban kevesebb, mint egy töltésre elegendő töltési lehetőség maradt.
  • Zöld fény: az AirPods nincs a tokban, és a tokban több, mint egy töltésre elegendő töltési lehetőség van még.
  • Fehér villogó fény: Az AirPods resetelve lett és készenáll a csatlakozásra.
  • Sárga villogó fény: Az AirPodsnak párosítási hibája van, és valószínűleg resetelni kell.

airpods_pro

3. Használd az áttetsző módot

Az AirPods Pro aktív zajcsökkentő funkcióval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy aktívan szűri ki az összes környezeti zajt. Még ANC (Active Noise Control - Aktív Zajvédelem) nélkül is, az AirPods Pro fülön belüli kialakításának köszönhetően szinte az összes zajt kizárja körülötted. Vagyis kicsit nehéz lehet beszélgetni, vagy a közvetlen környezetben történő eseményeket meghallani AirPods Pro viselése közben. 

Itt jön be a képbe az új áttetsző mód. Ha engedélyezve van, az AirPods Pro szelektíven hagyja, hogy a kiválasztott hangok áthaladjanak. Ezáltal könnyebben tudsz beszélgetni, miközben rajtad van az AirPods és zenét hallgatsz, de akkor is jól jön, ha egy forgalmas utcán futás közben hallani akarod a forgalmat.

4. Nyomásérzékelő szenzor műveletek

Az AirPods-on a zeneszámok lejátszását, a bejövő hívások fogadását vagy elutasítását különféle gesztusokkal lehet vezérelni. Az AirPods Pro-n ehhez a nyomásérzékelő szenzort kell használni. 

A szenzor az AirPods Pro alsó, sima részén található, ami az arcod felé mutat. Ezt meg lehet nyomni bizonyos műveletek végrehajtásához. A nyomásérzékelő egyetlen megnyomása elegendő a zene lejátszásához / szüneteltetéséhez. Dupla nyomással átugrik a következő számra, triplával pedig visszatérhetsz az előző zenéhez.

5. Változtasd meg a nyomásérzékelő működését

Ha szeretnéd, testreszabhatod a nyomásérzékelő egyik műveletét, hogy elő tudd hívni Sirit. Jó hír, hogy az egyes AirPodokhoz különböző műveleteket lehet hozzárendelni. Tehát a bal oldali nyomásérzékelőjével elindíthatod az áttetsző módot, míg a jobb oldalit Siri előhívásához tudod beállítani. 

Az AirPods Pro párosítása után lépj a Beállítások > Bluetooth elemre, és koppints az AirPods melletti “i” gombra. Itt láthatod a Bal és Jobb lehetőségeket. Érintsd meg az egyiket, és válaszd ki a Siri lehetőséget.

airpods_pro_alkatreszek

6. Használd az Élő hallgatást

Oké, kémkedni nem illik, mindenesetre ez is egy remek funkció. Az Élő hallgatás technikailag egy kisegítő tulajdonság, de arra is alkalmas, hogy másokat kifürkéssz. Ez a funkció az iPhone mikrofonját hangrögzítő eszközzé alakítja, és továbbítja a felvett hangot az AirPods-hoz. 

A szolgáltatás bekapcsolásához lépj a Beállítások > Vezérlőközpont > Vezérlők testreszabása elemre, és add hozzá a Hallásvezérlőt. Most nyisd meg a Vezérlőközpontot, és állítsd át aktívra a Hallás elemet. Csatlakoztasd az AirPods-ot, és látni fogod őket itt a listában. Érintsd meg az Élő hallgatás lehetőséget, hogy azonnal az iPhone mikrofonján keresztül tudd meghallgatni a környezetedet.

7. Ellenőrizd az AirPods akkumulátorának élettartamát iPhone-ról

Egy könnyed pöccintéssel kinyithatod az AirPods Pro tokot, hogy megtudd, mennyi maradt az akkumulátor fennmaradó élettartamából. De mi van akkor, ha akkor akarod ezt látni, miközben épp használod őket? A legjobb, ha engedélyezed az Akkumulátor minialkalmazást.  

Nyisd meg a widget képernyőt, érintsd meg a Szerkesztés elemet, és engedélyezd az Akkumulátor widgetet. Ezután minden esetben, amikor az AirPods Pro csatlakozik, látni fogod az AirPods Pro és a tok akkumulátorainak aktuális élettartamát. 

Hasznosnak találtad cikkünket? Oszd meg másokkal is, hogy ne maradjanak le róla!

 

(forrás: iphonehacks.com)