Kedves Ügyfeleink! Szervizünk Húsvéti ünnepek miatt 2023.04.07. (péntek) és 2023.04.10-án (hétfő) között zárva tart! Nyitás: 2023.04.11-én kedden. (X)

x

Így használd a FaceTime-ot kapcsolattartásra

2022.06.15 0 hozzászólás 1092 olvasás
Így használd a FaceTime-ot kapcsolattartásra

A mai világban a távolság már nem okoz akkora problémát a kapcsolattartásban, mint régen. Ha vannak távol élő rokonaitok, barátaitok, kérjük osszátok meg velük ezt a cikket, amiben több applikációt és programot is bemutatunk, amik segítségével percek alatt közelebb érezhetitek magatokhoz őket.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a világunk gyökeresen megváltozott az elmúlt pár hónapban. A járványhelyzet miatt, a kijárási korlátozások bevezetésével sok család, baráti társaság rekedt távol egymástól, különböző városokban, és az utazási szabályozások miatt nem tudnak találkozni egymással.

Természetesen ezzel talán elkerülhető a megfertőződés veszélye, de sokakat megvisel a bezártság és az egyedüllét érzése.

Szerencsére a technológiának és az internetnek köszönhetően, vannak lehetőségek, hogy ugyan csak virtuálisan, de csökkentsük egymás között a távolságot.

Számtalan szuper applikáció létezik, amivel könnyebben elérhetjük szeretteinket, és a telefonáláson felül, akár láthatjuk is őket, főzhetünk, filmezhetünk együtt és ha még csak nem is a szó szoros értelemben, de tudunk időt tölteni azokkal, akik fontosak számunkra.

A FaceTime sikere a koronavírus idején

A FaceTime applikáció az Apple-készülékek közötti audio- és videohívást teszi lehetővé. A 2010-ben az iPhone 4-gyel bemutatott applikáció sikere azóta is töretlen. Ma már elérhető iPaden, iPodon és Macen is.

Wi-fi elérhetőséggel működik, tehát bárhol használható ahol van Wi-fi és szerencsére egyre több helyen elérhető ez, több város közterein, éttermekben, kávézókban is bevezették már az ingyenes használatát. De ha esetleg még sincs a közelben Wi-fi természetesen mobil adatforgalommal is működik.

A 2018-ban bemutatott „group call” azaz csoportoshívás-funkció rettentő hasznosnak bizonyul mostanában. Ennek köszönhetően maximum 32 embert tudunk összehívni egy családi kupaktanácsra, vagy baráti ünneplésre, kényelmesen, a kanapénkról.

Mit tegyek ha nincs Apple-készülékem?

A kialakult helyzet óta egyre többen töltenek le hasonló alkalmazásokat, hiszen a FaceTime kizárólag Apple-termékeken elérhető, de ha valakinek másfajta okoskészüléke van, azoknak is lehetősége van hasonló élményre.

A Google ingyenes videóhívó szolgáltatása, a Duo például minden felületen működik. 

A Zoomról lehet talán a legtöbbet hallani a külföldi médiában, ennek az ingyenes fajtája 40 perces hívásokat engedélyez, maximum 100 fő részvételével így nagyon kedvelt megoldása a munkahelyi megbeszéléseknek. 

A Skype-ot talán nem kell bemutatni, a letölthető program 50 emberig enged videóbeszélgetést kezdeményezni, és szintén ingyenesen használható.

Ha pedig valaki rendelkezik Facebook-fiókkal, annak konkrétan máris elérhető a Messenger videóhívásos funkciója.

Hallasz? Nem hallak. Látsz? Várj egy kicsit kis unokám!

Távol élő rokonainknak, nagyszülőknek, akik nem mindig tudnak meglátogatni minket, vagy épp nekünk nincs időnk menni, jó megoldás lehet ez. Sok nagyszülő egyedül van, és a tény, hogy nem láthatják gyermekeiket és unokáikat az elképzelhetetlen számukra.

Bár a korlátozásokat világszerte enyhítik, hátradőlni továbbra sem ajánlott, hiszen a vírushelyzet nem szűnt meg. Ezért fontos, hogy arra ösztönözzük őket, hogy maradjanak otthon. Viszont tudunk segíteni, hogy mégis családi körben érezzék magukat, és ne maradjanak le a fontos dolgokról.

Egy nagymama a laptopját az ölében tartva telefonál.

A legtöbb nagyszülő biztosan nem tudja mi az a FaceTime, sokaknak talán számítógépe sincsen, de talán az okostelefonok a gyerekeknek köszönhetően már többjükhöz eljutott. Ha mégse, jó ötlet lehet beszerezni egyet, vagy átruházni egyik már nem használt készülékünket, hogy ki tudják használni a pozitív tulajdonságait.

A legegyszerűbb ha telefonon elmagyarázzuk nekik, hogy hogyan tudják használni a különböző applikációkat, amiken elérhetik, azt akit szeretnének. De fel is lehet állítani egy beosztást, hogy a nap melyik szakaszában hívjuk fel a nagyiékat egy videobeszélgetésre, lehet az délután, hogy elmeséljék a gyerekek, mit tanultak ma, vagy az esti rutin közben, hogy az esti mesét a nagyi olvashassa.

Az ember társas lény, de mi van, ha egyedül maradtam?

A karantén és a korlátozások a legtöbb embert érintik, de arról kevés szó esik a médiában, hogy ez milyen hatással van azokra, akik egyedül töltik ezt az időszakot.

agyban-telefonozo-no

Nehéz elkülöníteni a magányt és az egyedüllétet és gyakran érezhetjük magunkat egyedül és magányosnak, ezért is fontos, hogy tartsuk a kapcsolatot rokonainkkal, barátainkkal, amikre jobb módszer most tényleg nem létezik a telefonunknál.

A tartalommegosztás, a vicces videók küldözgetése és a rendszeres telefonon becsekkoláson felül is vannak dolgok, amiket tudunk együtt csinálni, anélkül, hogy fizikailag együtt lennénk.

A fent említett applikációk segítségével szervezzünk társas estet, vagy tanítsátok meg egymásnak elkészíteni a kedvenc recepteteket. Léteznek olyan weboldalak, ahol együtt tudjuk megnézni a kedvenc sorozatunkat, és találgatni, hogy vajon mi fog történni a következő részben.

Szerencsések vagyunk, hogy rendelkezésünkre állnak ilyen lehetőségek, használjuk ki őket és ne engedjük, hogy elhanyagolódjanak a kapcsolataink a jelenlegi helyzet miatt.