A legabszurdabb sztorik az okostelefonok utolsó pillanatairól

2017. május 11. -
Miután a Gazelle kíváncsian utánakérdezett a legextrémebb, telefonokkal történt baleseteknek, a sztorik elkezdtek záporozni. A sérülések toplistáját az elejtés vezeti 30%-kal, azonban a klasszikus eláztatás is erős a mezőnyben 13%-os rátával, de az egyéb kategória aránya eléri a 20%-ot. Ugyan mi kerülhet ide?
A legabszurdabb sztorik az okostelefonok utolsó pillanatairól

Ne feledd, csak azért mert eltörted készüléked, még nincs minden veszve. Ha biztosításod nincs is, egy jó sztori maradhat utána. Itt van néhány kedvenc a beérkezett sztorik közül. A természet csapásain át, egészen kedvenc ételeinkig, melyek tönkretették azokat a bizonyos telefonokat. Ezek a történetek biztosan be fogják aranyozni a napod.

Víznyelő

Első történetünk hőse Zsolti.

„Egy kertipartin voltam, ahol a telefonom rátettem egy székre és elmentem egy italért. Sikolyokra és kiabálásra értem vissza. Egy hatalmas víznyelő nyílt meg, mely elnyelte a kerti székeket – velük együtt a telefonom is.”

Alvajáró

Viki viszont saját cselekedete áldozatává vált, hiszen egy alvajáróval kötötte össze életét.

„Egyszer éjjel a konyhából zajt hallottam, a férjem pedig nem találtam magam mellett. Gondoltam kisétálok és megnézem, mi a frászt csinál ilyen későn. Először nem hittem a szememnek… Állt a csapnál és habos mosogatószivaccsal mosta tisztára a telefonom! Alvajárt és azt hitte, hogy edényeket mosogat.”

Kés

A telefonok könnyen izgatottá tehetnek bennünket, különösen akkor, ha épp újat szereztünk be. De erről Tamás tudna bővebben mesélni.

„Egy vadonatúj iPhone-t és egy 20,5 centiméteres séfkést vettem azon a délutánon. Miután aktiváltam a telefont, elővettem a kést, kicsomagoltam, elmostam, majd elkezdtem zöldségeket vágni vele vacsorához. Azonban rövid idő elteltével a telefonom megcsörrent, akkor először, és olyan izgatottá váltam, hogy elengedtem a kést, amely nyílegyenesen a lábfejembe állt, a padlóhoz szögezve azt. A kezdeti sokk után a telefonomért nyúltam, hogy segítséget hívjak, azonban sikerült belelöknöm a mosogatóba, mely színültig volt vízzel. Azonnal kiszedtem és még egy hívás erejéig kitartott mellettem, mielőtt végleg kilehelte a lelkét. Az a nap 12 öltésbe és egy vadonatúj telefonba került nekem.”

Hullámvasút

Dávid azt magyarázta el üzenetében, hogyan lehet hullámvasutat okostelefonnal hatástalanítani. SPOILER veszély: nem applikációról van szó.

„Beleejtettem a telefonom egy működő hullámvasút belső szerkezetébe, ezzel egy meglehetősen kellemetlen, hullámvasút tetején, a tűző nap alatt töltött délutánt szerezve nem csak magamnak, de minden - éppen rosszkor – izgalomra vágyó látogatónak. Egyúttal hónapokra üzemképtelenné téve a hullámvasutat.”

Medve

Gergő pedig arra figyelmeztetett bennünket, hogy a természet túlságosan erőteljes jelenség ahhoz, hogy iPhone-nal hadakozzunk ellene.

„Mint civil szerelő használtam iPhone 4S készülékem, hogy képeket készítsek egy területről. Túlságosan belemerültem a munkámba, csak akkor zökkentem ki, amikor egy ág reccsenését hallottam magam mögött, majd megfordulva egy hatalmas fekete medvét láttam magamtól mindössze hat méterre. Elsikítottam magam valami ősi hangon és hozzávágtam a telefonom a mamamaci orrához. Majd életemért futva rohantam vissza a kocsihoz. Amikor visszanéztem csak azt láttam, hogy a medve cammog vissza az erdőbe, bocsaival oldalán. Észrevettem valami villanást a szájában, ekkor jöttem rá, hogy nem más van ott, mint a telefonom, melyet most szépen magával fog vinni.”

Szelfi

És végül, de nem utolsó sorban Fülöp hozta tudomásunkra, hogy szelfizni milyen veszélyes is lehet… a telefonunk számára!

„A Gourmet fesztiválon ki akartam próbálni, milyen is az az ízletes töltött kürtőskalács, amiről mindenki beszél. Már el is helyezkedtem, hogy lőjek egy szelfit a telefonommal, majd beleharaptam a kalácsba, melynek a másik végén kirobbant a töltelék, egyenesen a telefonomra – természetesen. Minden apró résbe jutott a krémből. A telefon működött még nagyjából egy hétig, habár minden alkalommal, amikor megnyomtam egy gombot, krém préselődött ki a billentyűk közül. Végül a krém győzött.”

 

6 idegesítő iOS 11 probléma, amitől legszívesebben kirohannék a világból 6 idegesítő iOS 11 probléma, amitől legszívesebben kirohannék a világból
2018. március 5.
Lassan olyan sok bakival találkozunk az iOS 11-ben, hogy már számon sem tudjuk tartani. Igaz, hogy egyre több frissítés érkezik rá, amikkel az Apple betömi a hiányzó lyukakat, de még mindig akadnak bőven problémák a rendszerrel.
Tátva marad a szád, ha megtudod, mennyi a becsült élettartama az Apple készülékeinek Tátva marad a szád, ha megtudod, mennyi a becsült élettartama az Apple készülékeinek
2018. március 13.
A negyedik negyedéves befektetői konferencia során megjelenő adatok alapján végzett elemzés szerint egy Apple eszköz átlagos élettartama valószínűleg több, mint négy év. Ez azt sugallja, hogy az iPhone-ok és az iPad-ek aktív használati ideje kétszer olyan hosszú, mint egy tipikus fogyasztói iPhone upgrade ciklus.
Így szerezd vissza az elvesztett adataid! Így szerezd vissza az elvesztett adataid!
2017. március 29.
Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy üzemzavar vagy, - az esetek többségében inkább felhasználói figyelmetlenség - okán elveszít számára fontos képeket, videókat, telefonszámokat, beállításokat, esetleg a különböző alkalmazások tematikus elrendezését. Erre jobb előre felkészülni.