Android tippek: Mit csinálj, ha nem kapcsol be a telefonod?

Android tippek: Mit csinálj, ha nem kapcsol be a telefonod?

Hiába nyomod izomból a bekapcsoló gombot, a telefonod nem hajlandó reagálni? Ha nem tudod mi tévő legyél, a legjobb helyen jársz! Végigvesszük a hiba mögött álló lehetséges okokat és azt is, mi a teendőd, ha meg szeretnéd szüntetni a problémát.

Lehet, hogy csak lemerült? 

Mikor volt az utolsó alkalom, amikor feltöltötted a mobilod? Ha belemerülsz a vicces videókba vagy egy végtelennek tűnő játékba, könnyen lemerítheted a telefonod, aztán mikor pár perc múlva ránézel, már csak a fekete kijelző fogad. Tedd töltőre egy kicsit, és várj néhány percet, mert ha „csutkára” lemerült, akkor idő kell neki, mire magához tud egyáltalán térni. 

Be van kapcsolva, de a képernyő nem működik? 

A következő lehetőség, hogy a telefon valójában be van kapcsolva, de a kijelző nem működik. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben leellenőrizni, ha hosszan megnyomod a bekapcsoló gombot, hogy kikapcsold a rendszert, majd vársz egy-két percet és újra bekapcsolod.  Ha hallod a rendszerindító hangot, vagy rezgést, az azt jelenti, hogy a telefon működik, viszont a kijelző valamilyen úton-módon meghibásodott – ezen valószínűleg az alkatrész cseréje fog segíteni. 

nem_mukodo_kijelzp

Leejtetted vagy beázott?

Ez az egyik leggyakoribb ok, ami miatt a telefon nem kapcsol be. Ha nemrég leesett a telefonod, vagy nedvesség érte, akkor lehet, hogy egy kicsit komolyabb a probléma. Ha még vizesen próbálod bekapcsolni a készüléket, akkor rövidzárlatot is okozhatsz és gyakorlatilag kisütheted, ami többek közt a kijelző végét is jelentheti. 

A beázás a telefonok legnagyobb ellensége, nem szabad félvállról venni a problémát. Ezekben a cikkekben még többet megtudhatsz arról, mik a teendőid ilyen esetben:  

Ha véletlenül leejtetted a telefonodat, akkor valószínűleg hardveres hiba keletkezett, de az is lehet, hogy „csak” a kijelző sérült meg. Ha mielőbb szeretnél megszabadulni a kellemetlenségtől, foglalj hozzánk időpontot és akár egy napon belül megjavítjuk a telefonod!

azott_kijelzo

Akkumulátor púposodás, szivárgás?

Egy másik, meglehetősen nyilvánvaló ok, amiért a telefon nem kapcsol be, hogy az akkumulátor egyszerűen felmondta a szolgálatot. Az akku elhasználódó alkatrész, ami azt jelenti, hogy bizonyos idő után nem csak, hogy gyengén teljesít, de felpúposodhat és akár szivároghat is (erről bővebben ide kattintva olvashatsz). Mivel ez már a felhasználó számára is veszélyes lehet, mielőbb fordulj szervizhez, ha aksi problémát észlelsz.  

A töltő vagy a kábel ment tönkre?

Nem mindig a készülék felelős azért, ha nem tudod bekapcsolni. Néha a töltőkábel, az adapter vagy a fali aljzat a bűnös. Ezért próbálj meg egy másik USB-kábelt, különböző hálózati adaptert (ha van ilyen) és egy másik hálózati aljzatot a falban, mielőtt a telefont kezdenéd el hibáztatni. 

Csak a logót látod a képernyőn?

Ha a telefon valóban bekapcsol, de az indulási folyamat nem megy túl a rendszerindító képernyőn, azt bootloop-nak hívjuk. Ez általánosságban azt jelenti, hogy a telefon a szokásos módon elindul, viszont lefagy a folyamat a logós képernyőnél. Erre megoldás lehet a gyári beállítások visszaállítása vagy az, ha szakemberhez fordulsz segítségért. 

 

(forrás: androidpit.com)

Android tippek trükkök
Megosztás: