Az idei nyár 3 legkelendőbb iPhone tokja (szerintünk)

2022.06.10 0 hozzászólás 544 olvasás
Az idei nyár 3 legkelendőbb iPhone tokja (szerintünk)

Szaladtál már a lépcsőn lefelé pattogó telefonod után? Vagy nyúltál már lélegzetvisszafojtva az aszfalton csattanó mobilodért? Velem mindkettő megtörtént, és eddig mindig szerencsém volt. Egyszer se törtem össze telefont. De lehet egyáltalán szerencséről beszélni, ha mindig volt a telefonomon tok?

Az okostelefonok külső behatás elleni védelmére a legjobb eszköz – az üvegfólia mellett – egy jó telefontok. Ha te is sűrűn ejtesz el a kezed ügyében lévő dolgokat, neked is kötelező. Biztosan te is rengeteg dologra használod a telefonodat, szinte állandóan a kezedben van. Így nagyobb eséllyel ejted is el azt, aminek a következményei sokszor rendkívül súlyosak.

Gondolom nem akarsz így járni.

A webshopunkban százával találsz telefontokot. Ezek közül választottunk ki hármat, hogy részletesebben is bemutassam őket ebben a cikkben.

Mindegyik tok különböző gyártó terméke, viszont az egyes modellek elérhetők több telefonhoz is, így ha valamelyik megtetszik, érdemes körülnézni az oldalunkon.

Kezdjük az elejéről: megéri telefontokot használni? (És miért igen?)

Sok olyan embert ismerek, akik nem használnak tokot a telefonjukon, mert kényelmetlenné teszik a készülék használatát. Vannak akik arra hivatkoznak, hogy nem működik a vezeték nélküli töltés, ha a készüléket tokban tartják.

A tokot egyébként érdemes leszedni töltés esetén, hiszen jobban melegedhet a telefon, ha tokban töltöd.

Ezek mind ésszerű ellenérvek lehetnek egészen addig, amíg össze nem törik a több százezer forintos telefont, amit aztán a legjobb esetben – alsó hangon több tízezer forintért – meg lehet javíttatni.

Ha egy leejtés alkalmával a tok vagy a kijelzővédő sérül, azt lényegesen olcsóbb pótolni, mint magát a kijelzőt vagy akár egy belső alkatrészt. 

Akadnak azonban olyanok is, akik teljesen értelmetlen érveket hoznak fel. Ezek közül a kedvencem az, amikor a jó minőségű – és így nyilván magas védelmet nyújtó – tokok borsos ára miatt méltatlankodik valaki. 

Köztudott, hogy egyes okostelefonok ára sokszor egy használt autó vételárával vetekszik, így  sokkal jobban megéri 10-15 ezer forintot költeni tokra, mint 150 ezret kijelző cserére. 

A telefontok egy rendkívül hasznos kiegészítő, amivel hosszú távon sok pénzt és fejfájást spórolhatunk meg magunknak.

Spigen Ultra Hybrid iPhone SE/5S/5 tok

A dél-koreai Spigen 2008 óta van jelen a piacon, és főleg okostelefon-kiegészítőkkel foglalkozik, kiemelt figyelmet fordítva a különféle védőfelszerelésekre.

Az Ultra Hybrid tok egy kifejezetten vékony de rendkívül magas védelmet nyújtó modell. Többrétegű felépítésének köszönhetően extra védelmet nyújt a készüléknek. A belső rugalmas réteg képes elnyelni a fizikai behatások során keletkező rezgéshullámok nagy részét.

A külső TPU réteg pedig a különböző erejű ütéstől és karcolásoktól óvja meg a telefont. A TPU az angol thermoplastic polyurethane szó rövidítése, mely egy igen nagy terhelhetőségű, de rugalmas anyagot jelent. A TPU réteg legnagyobb előnyei:

  • kellemes tapintású
  • ultra könnyű
  • az ujjlenyomat nem látszik meg rajta
  • hőálló
  • tartós

A Spigen Ultra Hybrid nagyszerű választás lehet azok számára, akik egy visszafogott megjelenésű ám nagy biztonságot nyújtó tokot szeretnének vásárolni kedvező áron. Számos iPhone modellre kapható, itt tudod megnézni, hogy a te készülékedre elérhető-e boltunkban.

Spigen Ultra Hybrid a dobozával

UAG Plasma iPhone 11 Pro tok

Az Urban Armor Gear egy kiemelkedően biztonságos tokokat gyártó vállalat. Sikerük kulcsa, hogy minden tokot kifejezetten az adott készülék specifikációjának és sajátosságainak a figyelembevételével készítenek el. Nincs ez másképp a Plasma sorozattal sem. Belül puha, kívül viszont rendkívül erős, így a legveszélyesebb terepen is megállja a helyét.

Az újabb iPhone-ok esetén egyre többször találkozunk több hátlapi kamerával, melyek védelme extra feladat a kiegészítők gyártóinak. Az UAG azonban direkt úgy alakította ki a Plasma tokokat, hogy egy plusz peremmel látta el a kameráknak kivágott lyukat, ezzel minimalizálva az esetleges törést vagy karcolást a kamerák felületén.

UAG Plasma kamera-kivágása közelről fotózva

Emellett ugyanilyen megerősítésekkel találkozunk a tok négy sarkán, ami szintén növeli az ütésállóságot, hiszen a földre ejtett készülékek a legtöbbször a sarkokon szenvednek sérülést.

A legnagyobb pozitívum az UAG Plasma iPhone 11 tok esetében, hogy anyagának és kialakításának köszönhetően nem gátolja a készülék vezeték nélküli töltését, ami egy óriási pozitívum más tokokkal szemben, ugyanis töltés során sem kell levenni a tokot a készülékről. Az Apple Pay funkció is zavartalanul működik ezzel a tokkal.

A tok felületén több helyen találunk bordaszerű kitüremkedéseket, melyek növelik a fogás biztonságát, ami egy nagyszerű dolog, figyelembe véve az iPhone 11 méretét. A nagy telefonokat sokkal könnyebb elejteni, így a plusz fogófelület kifejezetten okos ötlet a tervezők részéről.

UAG Plasma fekete színben

BodyGuardz Trainr Pro iPhone 8/7/6s/6 tok és karpánt

A BodyGuardz Traint Pro az UAG Plasma-hoz hasonlóan egy kiváló minőségű telefontok. Megjelenésében sokkal letisztultabb, egyszerűbb. Hátlapja áttetsző, így aki tömegközlekedést használ, tarthatja itt a bérletét is, vagy akár az közeljövőben egyre fontosabbá váló védettségi igazolványt is betehetjük ide. (Bár remélem ez nem lesz hosszú ideig az életünk része.)

BodyGuardz Trainr Pro a karpánttal

A BodyGuardz Trainr Pro mellé kapunk egy karpántot is, mely rendkívül jól használható különféle sporttevékenység közben. Manapság már kevés embert látok okosóra vagy karra erősített okostelefon nélkül futni. Akik ilyen célból szeretnének telefontokot vásárolni, azok számára a Trainr Pro tökéletes választás.

A tok karpántra helyezése kifejezetten egyszerű folyamat. A hosszabb oldalán található két  bevágásba kell beilleszteni a karpánt műanyag platformját. Egy hangos kattanás jelzi ha sikerrel jártunk.

BodyGuardz Trainr Pro oldalról fotózva

A szerkezet biztonságos működését jól mutatja, hogy a tok karpántról való eltávolítása meglehetősen nagy erő befektetéssel lehetséges, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy futás vagy edzés közben le fog esni a telefon.

A  nálunk kapható iPhone-ra gyártott BodyGuardz Trainr Pro tokokat ezen a linken tudod megtekinteni.

Neked melyik tok tetszik? Írd meg kommentben!

Ebben a cikkben iPhone tokokat mutattam be, de természetesen más gyártók (Samsung, Huawei, LG, Sony) készülékeihez is találsz tokokat üzletünkben. Ha mindenképpen szeretnéd biztonságban tudni telefonodat, akkor gyere be hozzánk és válassz egyet közülük.