Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész

2016. december 22. -
Talán nem is lehet tökéletes rendszert kiadni. Az legújabb iOS-ban is jócskán előfordulnak hibák. Azonban ezeknek a legnagyobb része otthon, saját kezűleg is orvosolható. Lássuk a leggyakoribb hibákat és azok javításainak tippjeit.
Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész

Hogyan oldjuk meg a Touch ID problémákat

Ha furcsa működést tapasztalsz az iOS 10 feltelepítése után, ne pánikolj!  A Touch ID problémák igen gyakoriak, és van néhány lehetséges megoldás, ha nem olvassa az ujjlenyomatot, és gondok vannak a Touch ID-vel az App Store-ban.

Ha hirtelen leáll a Touch ID az iOS 10-en, elsőként állítsd be újra az ujjlenyomatot. Figyelj rá, hogy ne legyen koszos vagy nedves a Touch ID érzékelője, és a kezed sem legyen olajos. Mivel tiszta képet kell kapnia.

Ehhez menj a következőhöz: Beállítások > Touch ID & Jelszó > Jelszó bevitele. A felbukkanó képernyőn lapozz jobbról balra minden ujjlenyomathoz, és töröld le őket. Ha megvagy, bökj rá az "Ujjlenyomat hozzáadása” gombra.

iPhone-6s-Plus-Touch-ID1-720x546

/forrás: gottabemobile.com/

Ha a Touch ID probléma az iOS 10-en az App Store-ra vonatkozik, itt egy lehetséges megoldás.

 Menj a Beállítások > Touch ID & Jelszó > Jelszó bevitele fülre.

  • Ezután kapcsold ki az iTunes-t, és az App Store-t, majd indítsd újra a készüléket.
  • Menj vissza a Touch ID & Jelszó fülre a Beállításoknál, ezután kapcsold vissza az iTunes-t, és az App Store-t.

Ez a trükk sokaknak segített, ha probléma volt a Touch ID-vel.

  • Ha a Touch ID működése teljesen leáll, próbáld meg visszaállítani a telefont a Home gomb és bekapcsoló gomb (lefelé hangerő gomb és bekapcsoló gomb az iPhone 7-en/iPhone 7 Plus-on) lenyomásával, ami 10 másodperc múlva újraindítja a készüléket.
  • Ha ez sem jön be, talán vissza kell állítanod a gyári beállításokat. Ez kicsivel hosszabb folyamat, de az esetek többségénél bejön.

Hogyan oldjuk meg az iOS 10 érintőképernyős gondjait

Ha az iOS 10 van fent, és a készülék képernyője nem válaszol, nem kell egyből az Apple Store-ba rohannod. Még.

iPhone-screen-touch-600x402

/forrás: technobezz.com/

Az érintőképernyős gondok gyakoriak, és bármelyi pillanatban előfordulhatnak. Ha elkezded tapasztalni ezt iOS 10-en, próbáld meg a következőket.

 Itt is beválhat a már említett home gomb és bekapcsoló gomb együttes lenyomása (lefelé hangerő gomb és bekapcsoló gomb az iPhone 7-en/iPhone 7 Plus-on), ami újraindítja a telefont.

  • Ha nem sikerül elsőre, próbáld meg újra. Előfordul, hogy háromszor is el kell játszani, hogy eltűnjön ez a probléma az érintőképernyővel.
  • Ha nem javul, akkor rohanj.

Hogyan oldjuk meg az iOS 10 Üzenet problémáit

Az iOS 10 új funkciókat hoz be az Üzenetek alkalmazásba, ugyanakkor a gyakran visszatérő problémákkal találkozhatunk.

  • Ha az Üzenetek app kezd furcsán viselkedni, próbáld meg kikapcsolni egy percre, majd vissza. Menj a következőre: Beállítások > Üzenetek > Pöcköld át az iMessage-t ki-re, majd vissza.
  • Ha továbbra is gond lenne az üzenetek küldésével vagy fogadásával, indítsd újra a készüléket.
  • Ha ez sem segít, menj állítsd vissza a hálózati beállításokat. Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása. Legyen nálad a WiFi jelszó, mert a készülék elfelejti.

Ezek lennének a leggyakrabban előforduló szoftveres problémák. Ha a fentebb felsoroltakon kívül bármilyen olyan hibát észlelsz, ami zavaró és nem tudod megjavítani, szervizünkben örömmel segítünk neked.

 /forrás: gottabemobile.com/

Last minute meglepetések Anyák Napjára Last minute meglepetések Anyák Napjára
2018. május 4.
Rohamosan közeleg május első vasárnapja, vagyis gyerekek milliói szaladnak napokon belül kétségbeesve az első virágárushoz valamilyen last minute ajándékért. Ha te is rendszeresen így jársz, de idén szeretnél valami klassz meglepetést adni édesanyádnak, akkor bátran olvass tovább.
6 tipp, amivel azonnal felgyorsíthatod iPhone 7 és 7 Plus készüléked 6 tipp, amivel azonnal felgyorsíthatod iPhone 7 és 7 Plus készüléked
2017. június 6.
Az iPhone-okra alapvetően nem jellemző, hogy néhány hónapnyi használat után lassulnának. De természetesen vannak kivételes esetek.
Mérgező anyagok a készülékedben Mérgező anyagok a készülékedben
2016. november 29.
Kívülről minden készülék tisztának és ártalmatlannak tűnik, de a borítás alatt számos veszély lappang, amit sokan nem is sejtenek. Ismerd meg a készülékedben rejtőző számos mérgező anyagot, amelyek nem csak környezetedre, hanem saját magadra is hatással lehetnek.