Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész

2016. december 22. -
Talán nem is lehet tökéletes rendszert kiadni. Az legújabb iOS-ban is jócskán előfordulnak hibák. Azonban ezeknek a legnagyobb része otthon, saját kezűleg is orvosolható. Lássuk a leggyakoribb hibákat és azok javításainak tippjeit.
Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész

Hogyan oldjuk meg a Touch ID problémákat

Ha furcsa működést tapasztalsz az iOS 10 feltelepítése után, ne pánikolj!  A Touch ID problémák igen gyakoriak, és van néhány lehetséges megoldás, ha nem olvassa az ujjlenyomatot, és gondok vannak a Touch ID-vel az App Store-ban.

Ha hirtelen leáll a Touch ID az iOS 10-en, elsőként állítsd be újra az ujjlenyomatot. Figyelj rá, hogy ne legyen koszos vagy nedves a Touch ID érzékelője, és a kezed sem legyen olajos. Mivel tiszta képet kell kapnia.

Ehhez menj a következőhöz: Beállítások > Touch ID & Jelszó > Jelszó bevitele. A felbukkanó képernyőn lapozz jobbról balra minden ujjlenyomathoz, és töröld le őket. Ha megvagy, bökj rá az "Ujjlenyomat hozzáadása” gombra.

iPhone-6s-Plus-Touch-ID1-720x546

/forrás: gottabemobile.com/

Ha a Touch ID probléma az iOS 10-en az App Store-ra vonatkozik, itt egy lehetséges megoldás.

 Menj a Beállítások > Touch ID & Jelszó > Jelszó bevitele fülre.

  • Ezután kapcsold ki az iTunes-t, és az App Store-t, majd indítsd újra a készüléket.
  • Menj vissza a Touch ID & Jelszó fülre a Beállításoknál, ezután kapcsold vissza az iTunes-t, és az App Store-t.

Ez a trükk sokaknak segített, ha probléma volt a Touch ID-vel.

  • Ha a Touch ID működése teljesen leáll, próbáld meg visszaállítani a telefont a Home gomb és bekapcsoló gomb (lefelé hangerő gomb és bekapcsoló gomb az iPhone 7-en/iPhone 7 Plus-on) lenyomásával, ami 10 másodperc múlva újraindítja a készüléket.
  • Ha ez sem jön be, talán vissza kell állítanod a gyári beállításokat. Ez kicsivel hosszabb folyamat, de az esetek többségénél bejön.

Hogyan oldjuk meg az iOS 10 érintőképernyős gondjait

Ha az iOS 10 van fent, és a készülék képernyője nem válaszol, nem kell egyből az Apple Store-ba rohannod. Még.

iPhone-screen-touch-600x402

/forrás: technobezz.com/

Az érintőképernyős gondok gyakoriak, és bármelyi pillanatban előfordulhatnak. Ha elkezded tapasztalni ezt iOS 10-en, próbáld meg a következőket.

 Itt is beválhat a már említett home gomb és bekapcsoló gomb együttes lenyomása (lefelé hangerő gomb és bekapcsoló gomb az iPhone 7-en/iPhone 7 Plus-on), ami újraindítja a telefont.

  • Ha nem sikerül elsőre, próbáld meg újra. Előfordul, hogy háromszor is el kell játszani, hogy eltűnjön ez a probléma az érintőképernyővel.
  • Ha nem javul, akkor rohanj.

Hogyan oldjuk meg az iOS 10 Üzenet problémáit

Az iOS 10 új funkciókat hoz be az Üzenetek alkalmazásba, ugyanakkor a gyakran visszatérő problémákkal találkozhatunk.

  • Ha az Üzenetek app kezd furcsán viselkedni, próbáld meg kikapcsolni egy percre, majd vissza. Menj a következőre: Beállítások > Üzenetek > Pöcköld át az iMessage-t ki-re, majd vissza.
  • Ha továbbra is gond lenne az üzenetek küldésével vagy fogadásával, indítsd újra a készüléket.
  • Ha ez sem segít, menj állítsd vissza a hálózati beállításokat. Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása. Legyen nálad a WiFi jelszó, mert a készülék elfelejti.

Ezek lennének a leggyakrabban előforduló szoftveres problémák. Ha a fentebb felsoroltakon kívül bármilyen olyan hibát észlelsz, ami zavaró és nem tudod megjavítani, szervizünkben örömmel segítünk neked.

 /forrás: gottabemobile.com/

VIDEÓ! - Három generációnyi tudás - szétszedtük az iPhone SE-t VIDEÓ! - Három generációnyi tudás - szétszedtük az iPhone SE-t
2016. április 11.
Nekünk is sikerült beszereznünk egyet az iPhone SE-ből, ezt követően pedig azonnal neki is estünk, hogy megnézzük, mit tudott kitalálni az Apple a középkategóriás okostelefon piacra az iPhone 5c egyértelmű bukását követően.
Így csökkentsd töredékére az adatforgalmat iOS-on! Így csökkentsd töredékére az adatforgalmat iOS-on!
2017. június 15.
Wi-Fi manapság már mindenhol elérhető. A szélessávú net gyors, és relatíve olcsó.
Hogyan tisztítsd okosan a telefonod Hogyan tisztítsd okosan a telefonod
2017. január 19.
Egy hosszú nap folyamán a telefon többször kerül a kezünkbe, mint bármi más. Ami nem csak azt jelenti, hogy remek társ és segítség a mindennapokban, hanem azt is, hogy kevés az annál szennyezettebb tárgy, amit magunknál hordunk.