Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész

2016. december 22. -
Talán nem is lehet tökéletes rendszert kiadni. Az legújabb iOS-ban is jócskán előfordulnak hibák. Azonban ezeknek a legnagyobb része otthon, saját kezűleg is orvosolható. Lássuk a leggyakoribb hibákat és azok javításainak tippjeit.
Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész

Hogyan oldjuk meg a Touch ID problémákat

Ha furcsa működést tapasztalsz az iOS 10 feltelepítése után, ne pánikolj!  A Touch ID problémák igen gyakoriak, és van néhány lehetséges megoldás, ha nem olvassa az ujjlenyomatot, és gondok vannak a Touch ID-vel az App Store-ban.

Ha hirtelen leáll a Touch ID az iOS 10-en, elsőként állítsd be újra az ujjlenyomatot. Figyelj rá, hogy ne legyen koszos vagy nedves a Touch ID érzékelője, és a kezed sem legyen olajos. Mivel tiszta képet kell kapnia.

Ehhez menj a következőhöz: Beállítások > Touch ID & Jelszó > Jelszó bevitele. A felbukkanó képernyőn lapozz jobbról balra minden ujjlenyomathoz, és töröld le őket. Ha megvagy, bökj rá az "Ujjlenyomat hozzáadása” gombra.

iPhone-6s-Plus-Touch-ID1-720x546

/forrás: gottabemobile.com/

Ha a Touch ID probléma az iOS 10-en az App Store-ra vonatkozik, itt egy lehetséges megoldás.

 Menj a Beállítások > Touch ID & Jelszó > Jelszó bevitele fülre.

  • Ezután kapcsold ki az iTunes-t, és az App Store-t, majd indítsd újra a készüléket.
  • Menj vissza a Touch ID & Jelszó fülre a Beállításoknál, ezután kapcsold vissza az iTunes-t, és az App Store-t.

Ez a trükk sokaknak segített, ha probléma volt a Touch ID-vel.

  • Ha a Touch ID működése teljesen leáll, próbáld meg visszaállítani a telefont a Home gomb és bekapcsoló gomb (lefelé hangerő gomb és bekapcsoló gomb az iPhone 7-en/iPhone 7 Plus-on) lenyomásával, ami 10 másodperc múlva újraindítja a készüléket.
  • Ha ez sem jön be, talán vissza kell állítanod a gyári beállításokat. Ez kicsivel hosszabb folyamat, de az esetek többségénél bejön.

Hogyan oldjuk meg az iOS 10 érintőképernyős gondjait

Ha az iOS 10 van fent, és a készülék képernyője nem válaszol, nem kell egyből az Apple Store-ba rohannod. Még.

iPhone-screen-touch-600x402

/forrás: technobezz.com/

Az érintőképernyős gondok gyakoriak, és bármelyi pillanatban előfordulhatnak. Ha elkezded tapasztalni ezt iOS 10-en, próbáld meg a következőket.

 Itt is beválhat a már említett home gomb és bekapcsoló gomb együttes lenyomása (lefelé hangerő gomb és bekapcsoló gomb az iPhone 7-en/iPhone 7 Plus-on), ami újraindítja a telefont.

  • Ha nem sikerül elsőre, próbáld meg újra. Előfordul, hogy háromszor is el kell játszani, hogy eltűnjön ez a probléma az érintőképernyővel.
  • Ha nem javul, akkor rohanj.

Hogyan oldjuk meg az iOS 10 Üzenet problémáit

Az iOS 10 új funkciókat hoz be az Üzenetek alkalmazásba, ugyanakkor a gyakran visszatérő problémákkal találkozhatunk.

  • Ha az Üzenetek app kezd furcsán viselkedni, próbáld meg kikapcsolni egy percre, majd vissza. Menj a következőre: Beállítások > Üzenetek > Pöcköld át az iMessage-t ki-re, majd vissza.
  • Ha továbbra is gond lenne az üzenetek küldésével vagy fogadásával, indítsd újra a készüléket.
  • Ha ez sem segít, menj állítsd vissza a hálózati beállításokat. Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása. Legyen nálad a WiFi jelszó, mert a készülék elfelejti.

Ezek lennének a leggyakrabban előforduló szoftveres problémák. Ha a fentebb felsoroltakon kívül bármilyen olyan hibát észlelsz, ami zavaró és nem tudod megjavítani, szervizünkben örömmel segítünk neked.

 /forrás: gottabemobile.com/

Nem működik a Touch ID? Így tudod megjavítani! Nem működik a Touch ID? Így tudod megjavítani!
2018. június 19.
A Touch ID hihetetlenül hasznos funkció, egészen addig, amíg egyetlen mozdulat a használata és tökéletesen működik mindenféle erőlködés nélkül. Ha viszont úgy dönt, hogy nem hajlandó működni, az végtelenül bosszantó lehet.
10 apróság, amiért hálás lesz neked az iPhone akkumulátora 10 apróság, amiért hálás lesz neked az iPhone akkumulátora
2018. június 20.
Nincs könnyű dolga egy iPhone aksinak, hisz naponta tesszük próbára a képességeit, netezünk, játszunk, telefonálunk lefekvésig. De mi van, ha reggel úgy indulsz el, hogy elfelejtetted feltölteni a mobilod és esélyed nincs, hogy aznap töltőt szerezz magadnak? Vagy az esti bulira már olyan szegényes akku idővel rendelkezel, hogy inkább hazaindulnál? Megteheted, de inkább próbáld ki először aksi kímélő tippjeinket.
Ezt nehezen fogod elhinni - Extrém iPhone túlélő történetek Ezt nehezen fogod elhinni - Extrém iPhone túlélő történetek
2018. július 25.
Ha egy iPhone-ra gondolsz, valószínűleg nem az extrém túlélési képességei ugranak be először, sőt megkockáztatom, hogy semmilyen hasonló gondolat nem jelenik meg a képzeletedben. Most mégis olyan eseteket gyűjtöttem össze, amik bizonyítják, hogy még ha ezek a telefonok nem mindig vészelnek át egy kisebb leejtést sem, néha hihetetlen csodákat képesek produkálni.