Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész

2016. december 22. -
Talán nem is lehet tökéletes rendszert kiadni. Az legújabb iOS-ban is jócskán előfordulnak hibák. Azonban ezeknek a legnagyobb része otthon, saját kezűleg is orvosolható. Lássuk a leggyakoribb hibákat és azok javításainak tippjeit.
Az iOS 10 leggyakoribb problémája és megoldásai – 2. rész

Hogyan oldjuk meg a Touch ID problémákat

Ha furcsa működést tapasztalsz az iOS 10 feltelepítése után, ne pánikolj!  A Touch ID problémák igen gyakoriak, és van néhány lehetséges megoldás, ha nem olvassa az ujjlenyomatot, és gondok vannak a Touch ID-vel az App Store-ban.

Ha hirtelen leáll a Touch ID az iOS 10-en, elsőként állítsd be újra az ujjlenyomatot. Figyelj rá, hogy ne legyen koszos vagy nedves a Touch ID érzékelője, és a kezed sem legyen olajos. Mivel tiszta képet kell kapnia.

Ehhez menj a következőhöz: Beállítások > Touch ID & Jelszó > Jelszó bevitele. A felbukkanó képernyőn lapozz jobbról balra minden ujjlenyomathoz, és töröld le őket. Ha megvagy, bökj rá az "Ujjlenyomat hozzáadása” gombra.

iPhone-6s-Plus-Touch-ID1-720x546

/forrás: gottabemobile.com/

Ha a Touch ID probléma az iOS 10-en az App Store-ra vonatkozik, itt egy lehetséges megoldás.

 Menj a Beállítások > Touch ID & Jelszó > Jelszó bevitele fülre.

  • Ezután kapcsold ki az iTunes-t, és az App Store-t, majd indítsd újra a készüléket.
  • Menj vissza a Touch ID & Jelszó fülre a Beállításoknál, ezután kapcsold vissza az iTunes-t, és az App Store-t.

Ez a trükk sokaknak segített, ha probléma volt a Touch ID-vel.

  • Ha a Touch ID működése teljesen leáll, próbáld meg visszaállítani a telefont a Home gomb és bekapcsoló gomb (lefelé hangerő gomb és bekapcsoló gomb az iPhone 7-en/iPhone 7 Plus-on) lenyomásával, ami 10 másodperc múlva újraindítja a készüléket.
  • Ha ez sem jön be, talán vissza kell állítanod a gyári beállításokat. Ez kicsivel hosszabb folyamat, de az esetek többségénél bejön.

Hogyan oldjuk meg az iOS 10 érintőképernyős gondjait

Ha az iOS 10 van fent, és a készülék képernyője nem válaszol, nem kell egyből az Apple Store-ba rohannod. Még.

iPhone-screen-touch-600x402

/forrás: technobezz.com/

Az érintőképernyős gondok gyakoriak, és bármelyi pillanatban előfordulhatnak. Ha elkezded tapasztalni ezt iOS 10-en, próbáld meg a következőket.

 Itt is beválhat a már említett home gomb és bekapcsoló gomb együttes lenyomása (lefelé hangerő gomb és bekapcsoló gomb az iPhone 7-en/iPhone 7 Plus-on), ami újraindítja a telefont.

  • Ha nem sikerül elsőre, próbáld meg újra. Előfordul, hogy háromszor is el kell játszani, hogy eltűnjön ez a probléma az érintőképernyővel.
  • Ha nem javul, akkor rohanj.

Hogyan oldjuk meg az iOS 10 Üzenet problémáit

Az iOS 10 új funkciókat hoz be az Üzenetek alkalmazásba, ugyanakkor a gyakran visszatérő problémákkal találkozhatunk.

  • Ha az Üzenetek app kezd furcsán viselkedni, próbáld meg kikapcsolni egy percre, majd vissza. Menj a következőre: Beállítások > Üzenetek > Pöcköld át az iMessage-t ki-re, majd vissza.
  • Ha továbbra is gond lenne az üzenetek küldésével vagy fogadásával, indítsd újra a készüléket.
  • Ha ez sem segít, menj állítsd vissza a hálózati beállításokat. Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása. Legyen nálad a WiFi jelszó, mert a készülék elfelejti.

Ezek lennének a leggyakrabban előforduló szoftveres problémák. Ha a fentebb felsoroltakon kívül bármilyen olyan hibát észlelsz, ami zavaró és nem tudod megjavítani, szervizünkben örömmel segítünk neked.

 /forrás: gottabemobile.com/

Mit kell tenned, ha iPhone készüléked Touch ID-ja nem ismeri fel ujjlenyomatodat? Mit kell tenned, ha iPhone készüléked Touch ID-ja nem ismeri fel ujjlenyomatodat?
2017. március 9.
A Touch ID, mely a nemrég kiadott iPhone, iPad és MacBook Pro készülékekbe került, sok időt spórol neked és készüléked védelmét is garantálja, így használata több, mint kifizetődő. Persze előfordulhat, hogy rendellenességet veszel észre működésében.
Hogyan használd az Alvás funkciót az iOS 10 rendszerben? Hogyan használd az Alvás funkciót az iOS 10 rendszerben?
2017. március 7.
Mindannyian ismerjük a szituációt, amikor este nyolc magasságában kitűzzük alvásunk időpontját két órával későbbre, majd hajnali egy órakor fáradtan fordulunk az ágyba és úszott a másnapi kipihentség, cserébe viszont levertség és fáradtság a jutalmunk. Ha úgy gondolod, szeretnél ezen változtatni, elkerülni a fáradt napokat, akkor az iOS 10 Alvás funkciója lesz a megfelelő partner számodra!.
iPhone tippek kezdőknek: a 3D Touch iPhone tippek kezdőknek: a 3D Touch
2016. december 12.
A 3D Touch lehetősége még csak az iPhone tulajok kiváltsága. Ez a remek újítás számtalan lehetőséget tartogat, amit annak ellenére, hogy még egyelőre nem minden alkalmazás használ ki, nagyban megkönnyítheti a telefonodon való barangolásodat.