Ballistic iPhone és iPad tokok az őrült körülményekhez

2022.06.30 0 hozzászólás 2832 olvasás
Ballistic iPhone és iPad tokok az őrült körülményekhez

Előző írásunkban a városi igénybevételnek megfelelő Ballistic iPhone tokokkal foglalkoztunk. A soron következő cikk tematikája ennek megfelelően azon iPhone és iPad tulajdonosok számára lehet érdekes, akik okoskészülékeiket komolyabb igénybevételnek teszik ki. Ha még nem találtál rá arra az iPhone védőtokra, mely a legnagyobb kihívásoknak is ellenáll, a Ballistic alábbiakban bemutatott termékeit Neked találták ki!

Ballistic Hard Core

A Ballistic számára az igazi áttörést a Hard Core extravédelmű iPhone tok hozta meg. Bár megjelenését tekintve a legnagyobb jóindulattal sem sorolhatjuk a legszebb, legelegánsabb iPhone tokok közé, azok számára azonban, akiknek az elsődleges szempont a készülék teljes biztonsága, minden bizonnyal a Ballistic Hardcore iPhone 5S és iPhone 6 tokok lehetnek a legideálisabb kiegészítők.

A ballisztikus iPhone tok egyedülálló módon 5 rétegből épül fel, ennek eredményeképpen nehezen találunk olyan iPhone védőtokot, mely felvenné a versenyt a Ballistic Hard Core-ral. Az ötrétegű, professzionális iPhone védelem a következőképpen tevődik össze:

  • Első réteg: Beépített kijelzővédő fólia a karcolások és szennyeződések ellen
  • Második réteg: A kijelzővédő fóliát körülölelő magas rezgésszámot elnyelő polimer
  • Harmadik réteg: Egy kemény, ütésálló polikarbonát réteg
  • Negyedik réteg: Egy külső, a telefon hátlapját védő, ütéselnyelő polimer
  • Ötödik réteg: Opcionálisan felhelyezhető és levehető külső szilikon borítás

Többrétegű Ballistic Hard Core iPhone tok

A Ballistic Hardcore extrém védelmet nyújtó iPhone védőtokjai számos teszten bizonyították már, hogy egyedülálló védelmet képesek nyújtani készülékünknek. Az ötrétegű védelemnek köszönhetően telefonunk akár 4,5 méteres zuhanást követően is sértetlen marad.

Ezenfelül a Hard Core iPhone 5S, illetve iPhone 6 tokok előlapján a telefon közelségérzékelő részét szabadon hagyták, így ez a funkció a masszív védelmű iPhone tok használata során is üzemképes. A készülék felső- és alsóhangszóróját, illetve előlapi kameráját egy vékony filmréteg védi az esetlegesen rákerülő vízcseppektől - s ugyanez elmondható a hátlapi kameráról, illetve vakuról, - a Home gombot pedig egy gumis kialakítású fedőlap. A bekapcsoló gomb, a jack aljzat, a némító- és hangerőszabályzó gombok, illetve a dock csatlakozó egyaránt kaptak egy-egy gumis tömítést, ettől függetlenül azonban továbbra is kényelmesen, akadálymentesen használhatóak maradtak. Ennek köszönhetően a masszív Ballistic Hard Core nem csupán ütés, de cseppálló iPhone tok is egyben. A vaku védelmének hatására azonban a tok használata során készített mesterségesen megvilágított képekben minőségbeli romlást észlelhetünk - mely talán strapabíró iPhone tok egyetlen hibájaként róható fel.

A kiegészítő prémium minőséget képvisel, nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki iPhone 5S vagy iPhone 6 készülékét extrém körülmények között használja, s mindeközben szeretné a telefont teljes biztonságban tudni. Az iPhone 5S kompatibilis masszív iPhone tok 12.990 Ft-ért, az iPhone 6-ra tervezett Ballistic Hardcore pedig 14.990 Ft-ért kapható.

Ballistic Hard Core iPhone 6 tok

Ballistic Tough Jacket

A Ballistic Tough Jacket iPhone tok talán a legnagyobb példányszámban eladott Ballistic kiegészítő, köszönhetően annak, hogy tökéletesen ötvözi a Hard Core extra iPhone védelmét az egyszerűbb és elegánsabb kivitelezésű Ballistic iPhone tokok megjelenésével. Ráadásul a Ballistic Tough Jacket védőtok különböző verziói nem csupán iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekre lettek megálmodva. A strapabíró, egyedi védőtok elérhető iPad Air, iPad Air2, iPad Retina, iPad 3 és iPad 2, valamint iPad mini, iPad mini Retina és iPad mini 3 táblagépekre tervezett kiadásban egyaránt.

A különböző platformokra gyártott Ballistic Tough Jacket iPhone és iPad tokok csupán méretkülönbségükből adódó kompatibilitásukban különböznek, megjelenésükben és strapabírásukban nem. Az elegánsabb, ám vékonyabb kialakítású Ballistic iPhone tokok valamelyest kevesebb védelmet nyújtottak készülékeinknek, mint a masszív Ballistic Hard Core, mely azonban robosztus kialakításának köszönhetően válthatott ki ellenszenvet a kifinomultabb megjelenést kedvelő iPhone használókban. Ezen problémákra egyedüliként nyújt megoldást a Ballistic Tough Jacket, mely a robosztus formák elhagyása ellenére képes komolyabb igénybevételnek is megfelelni.

Az erős, rugalmas TPU anyagból készült iPad / iPhone tokok rendelkeznek a mára már a Ballistic védjegyévé vált megerősített, kiemelkedő sarokprotektorokkal. Az emelt peremrészeknek hála pedig iPhone 6 / 6 Plus okostelefonunk, illetve iPad táblagépünk kijelzője is védve van a különböző felületi sérülésektől.

Az iPhone-os és iPad-es kiadás két dologban különbözik. Az egyik különbség, hogy iPad kompatibilis Ballistic Tough Jacket strapabíró védőtok mellé gyári kiegészítőként jár egy erősített műanyag előlapi is, mely a táblagép kijelzőjének védelmét szolgálja. Ezt a fedelet el lehet távolítani, s igény esetén a tok hátlapjához rögzítve kitámasztóként tudjuk használni. A másik eltérés pedig az, hogy a Hard Core mintájára a Tough Jacket-et egy speciális háromrétegű védelemmel látta el az amerikai gyártó, melynek összetétele a következő:

  • Első réteg: Egy ütésálló, rezgéselnyelő belső szilikon réteg
  • Második réteg: A kijelző védelmének érdekében egy ütésálló, rezgéselnyelő polimer réteg
  • Harmadik réteg: Az iPhone és iPad hátlapját védő, ütésálló, kemény műanyag

A Ballistic Tough Jacket tökéletes választás lehet minden olyan iPhone 6, illetve iPhone 6 Plus vagy iPad táblagép tulajdonos számára, akik időnként komolyabb megpróbáltatások elé állítják kütyüjeiket, legtöbb esetben azonban szívesen jelennek meg velük a hétköznapi életük során is. A Ballistic Tough Jacket strapabíró iPad és iPhone tokok egyaránt jelesre vizsgáznak egy esetleges biciklitúra alkalmával, ahogyan egy üzleti ebéd vagy egy összejövetel vacsora alkalmával.

A Ballistic Tough Jacket iPhone 6 készülékekre 9.990 Ft-ért, iPhone 6 Plus készülékekre pedig 10.990 Ft-ért vásárolható meg.

Az iPad tulajdonosok pedig 18.990 Ft-ért kaparinthatják meg az iPad Air és az iPad Air 2 táblagépekre tervezett Tough Jacket-eket. Az iPad Retina, iPad 3 és iPad 2 védőtokok 17.990 Ft-ba kerülnek az iPad mini, iPad mini Retina és iPad mini 3-ra tervezett darabok pedig 15.990 Ft-ért érhetők el.

Ballistic Tough Jacket iPad Air 2 tok

Ballistic Explorer

A Ballistic Explorer, nevéhez hűen igazi felfedezőknek készült. Egyszerű, letisztult, jól illeszkedő, strapabíró iPhone 6 tokról van szó, melyet bár komolyabb megpróbáltatásokra terveztek, visszafogott megjelenésének köszönhetően tökéletesen helytáll a mindennapi élet során is.

Ezen védőtok esetében az iPhone sarkak védelmét szolgáló ballisztikus sarokprotektorok már kevésbé szembetűnőek, mint az elődmodelleknél, ugyanis  a tokot ellátták egy a peremeket is extra védelemmel felruházó plusz réteggel, melynek következtében a magasfokú iPhone védelmet nyújtó Explorer peremei is megvastagodtak. Az ütésálló iPhone 6 tokot ezenfelül egy tartós, integrált kijelzővédő fóliával is ellátták annak érdekében, hogy a kijelzőt és peremeit megóvja a különböző szennyeződések, illetve por által okozott meghibásodásoktól és sérülésektől. Ezenfelül belsejében egy masszív, tartós, rezgéselnyelő borítást találunk, mely a Ballistic Explorer ütésálló iPhone védelmét hivatott még magasabb szintre emelni.

A telefon portjait és gombjait egy-egy gumírozott fedlap védi a beázástól, az ütésektől, illetve a portól és egyéb szennyeződéstől. Az amerikai gyártó a Home gombot szabadon hagyta, így annak védelme nem garantált, a megemelt peremrészek azonban elnyelik az ütéseket, ha iPhone-unkat kijelzővel lefelé ejtenénk, továbbá a kivágott Home gomb kialakításnak köszönhetően az iPhone 6 Touch ID funkciója is használható marad. A masszív iPhone tok könnyedén felhelyezhető és levehető, köszönhetően sarkakon és peremeken található 6 záró kapocsnak. A Ballistic Explorer iPhonoe 6 tok ára 11.900 Ft.

Ballistic Explorer iPhone 6 tok

Összegzés

A komolyabb igénybevételeknek is ellenálló Ballistic iPhone tokok rendkívül megbízható, elnyűhetetlen darabok, igazi keményfiúk az iPhone és iPad védelem területén. A Ballistic tokjai ráadásul nem csak strapabíró iPhone védőtokok, de mindemellett egyszerű kivitelezésüknek köszönhetően semmilyen szakértelmet vagy karbantartást nem igényelnek.

A Ballistic Hard Core azok számára megfelelő választás, akik a külcsínt hajlandóak feláldozni a valóban egyedülálló, többrétegű iPhone védelem érdekében. Ha ballisztikus testvérpárokat említettük, nem mehetünk el szó nélkül a Ballistic Tough Jacket mellett, aki a Hard Core visszafogottabb, s emiatt talán közkedveltebb öccse. Megjelenése és teljesítménye egyaránt kifogásolhatatlan, így méltó kísérőnk lehet a mindennapok során éppúgy, ahogy egy kimerítő túra alkalmával. Ráadásul ez a tok egyaránt elérhető iPhone és iPad készülékekre is. Végül, de nem utolsó sorban pedig a Ballistic Explorer következik. Ezt az iPhone 6 tokot vérbeli felfedezők számára fejlesztették ki. Sem az út pora, sem az aszfalt keménysége nem hatol át az Explorer védelmén. A Ballistic Explorert az sem hatja meg különösebben, ha nagy esők jönnek a 67-es úton.

Akik pedig úgy érzik, a Ballistic iPhone tokok számukra nem nyújtanának megfelelő szolgálatot, az SmartClinic.hu webáruházában számos egyéb lehetőség közül válogathatnak a különböző iPod, iPad és iPhone kiegészítők között.