Kedves Ügyfeleink! Szervizünk Húsvéti ünnepek miatt 2023.04.07. (péntek) és 2023.04.10-án (hétfő) között zárva tart! Nyitás: 2023.04.11-én kedden. (X)

x

Új töltőkábelen dolgozik az Apple?

2022.06.10 0 hozzászólás 632 olvasás
Új töltőkábelen dolgozik az Apple?

Az Apple benyújtott egy szabadalmat egy újfajta töltőkábelre, ami strapabíróbb lehet a mindennapokban, mint a jelenlegi Lightning kábel. Nézzük meg, miben lehet más kívül és belül!

Az Apple telefonjai mindig csúcskategóriásnak számítottak, és sok szempontból úttörőek a techvilágban, mégis a dobozban található ( vagy a legutóbbi modellek esetében nem található) Lightning töltőkőbel gyakran egy-két év után megtörik, a műanyag borítás szétfoszlik, az a fehér felülete pedig megsárgul.

Fehér iPhone töltőkábel Lightning USB végződéssel, fehér háttér előtt

(kép forrása: apple.com)

 

Úgy tűnik, hogy az Apple a felhasználói visszajelzésekre reagálva fejleszteni fogja a töltőkábelt, ugyanis benyújtottak egy szabadalmat, egy úgynevezett “Cable with Variable Stiffness”-ről, vagy olyan kábelről, aminek változó merevsége van. Ez a megoldást azt takarja, hogy a kábel egyedi módon ötvözi a rugalmasságot és a merevséget a teljes kábel hosszában,, ami elméletben véd a töredezettség ellen, és a hajlítás sem fog problémát okozni.

Új Apple töltőkábel műszaki rajza, fehér háttér előtt fekete, szürke rajz, számokkal és nyilakkal

(kép forrása: uspto.gov)

 

A kábel telefonba csatlakozó végénél lévő különálló műanyag fej eredetileg azt a célt szolgálja, hogy megvédje a töréstől és a meghajlástól, viszont az kábel így hajlamos foszladozni. Az koncepció szerint ez a műanyag vég nem kerül rá, és egy egységes vastagságú kábelt kapunk.

Maga a szabadalom benyújtása még nem jelenti azt, hogy biztosan el is készítik ezt a változatot, és a koncepcióterv szöveges leírásában nem szerepel a “Lightning” kifejezés, de mindenképpen biztató előjelnek tekinthetjük, és azt sugallja, hogy az Apple foglalkozik a sok felhasználót érintő problémával.

Veletek is fordult már elő, hogy rövid idő alatt tönkrement egy iPhone töltőkábel? Ha igen, akkor újat vettetek, megjavíttattátok, vagy egy másik gyártó termékével pótoltátok?