Boldog születésnapot iMac!

2018. május 7. -
Vasárnap óta az Apple számítógépe, az iMac is belépett a húszasok táborába, a kerek évforduló alkalmából most mi is nosztalgiázunk egy kicsit. Bár a készülékek az elmúlt 20 évben szembetűnő átalakuláson estek át, az esztétikus megjelenés mit sem változott a két évtized alatt.
Boldog születésnapot iMac!

A kezdetek

1998. május 3. teljes mértékben megváltoztatta azt, amit addig a számítógépekről gondoltunk. Az Apple Steve Jobs segítségével képes volt egy olyan készüléket megalkotni, ami nem csak formabontó volt és váratlan, de sikerült a céget elmozdítani a csőd széléről és ismét az ipar vezető szereplőjévé felemelni.

imac

Jobs és a vállalat új fődesignere, Jony Ive olyan számítógépet akart létrehozni, ami nem a teljesítményével nyeri el elsősorban a vásárlók szívét, hanem inkább a megjelenésével. 20 év távlatából bárki megállapíthatja, hogy hibátlan ötlet volt az esztétikumot előtérbe helyezni.

A külső a legfontosabb?

Az előzőek alapján gondolhatnád, hogy az iMac nem több, mint egy gyönyörű külsővel rendelkező gép, ami semmiben nem nyújt többet a versenytársaknál. Természetesen az Apple sem tudna még ma is a legismertebb gyártó lenni, ha a külső mögött nem lenne tudás és teljesítmény az iMac-ben és a többi termékében egyaránt.

imac_uj

A legújabb készülékekbe hetedik generációs Intel Core processzor került, ami azt jelenti, hogy például a 27 hüvelykes modellek akár 4,2 GHz-en is képesek futni. Az adattárolás terén a Fusion Drive rendszer kínál innovatív megoldást, ami ugyanúgy a villámgyors működést alapozza meg. Az már egy plusz, de nem elhanyagolható részlet, hogy a megújult Retina kijelzőn szinte megelevenednek a képek, ami páratlan élményt képes nyújtani.

 

Az iMac hasonlóan a többi Apple termékhez, meghibásodhat, sérülhet. Nem érdemes otthon próbálkozni a javítással, hiszen akár nagyobb kárt is okozhatsz vele. Szervizünkben orvosolni tudjuk az iMac modelleknél felmerülő problémákat, ide kattintva meg is nézheted árlistánkat.

Hernyóból elegáns pillangó?

Az első iMac mai szemmel nézve nem igazán mondható elegáns megjelenésűnek, de 1998-ban frissítő színfoltot jelentett a többi számítógép között. Ez szó szerint is igaz, ugyanis a ma megszokott fehértől eltérően a készülék eleinte elérhető volt áfonya, szőlő, mandarin, lime és eper árnyalatban is. A kezdetek óta összesen 7 generáció jelent meg, így a gyártónak volt ideje tökéletesíteni a terméket.

imac_evolucio

Az évek során az iMac designja nem csak színben, de formában is rengeteget finomodott, igazi mestermunka gyümölcsét mutatja. A legfrissebb modellek kijelzői kifogástalan képet ad vissza, a szélei pedig mindössze 5mm vastagságúak, ez a karcsúság is a páratlan eleganciát tükrözi. Ahogy az iPhone-ok esetében, úgy ezeknél a készülékeknél is igaz, hogy az Apple nem csak hogy képes haladni a korral, hanem egyenesen iránymutató szerepet tölt be a piacon.

iPhone 8: Megjelenési dátum, pletykák és hírek az Apple 2017-es iPhone-járól iPhone 8: Megjelenési dátum, pletykák és hírek az Apple 2017-es iPhone-járól
2017. január 24.
Az Apple mindössze néhány hónapja hozta ki az iPhone 7-et, de sokan máris az idei évi modellről, az iPhone 8-ról beszélnek, ami az Apple legnagyobb dobása lehet az utóbbi években. Mik lesznek az újdonságok? Sok találgatás látott már napvilágot, lássuk őket!.
Amit tudnod kell az Apple telefonjairól! - Miért különböznek az azonos modellű iPhone-ok kijelzői? Amit tudnod kell az Apple telefonjairól! - Miért különböznek az azonos modellű iPhone-ok kijelzői?
2018. január 10.
Most elárulunk valamit, amit eddig valószínűleg még csak nem is sejtettél. Két eredeti, azonos modellű iPhone kijelzője között is lehet szemmel látható különbség.
Újabb bizonyíték a Face ID-s iPad Pro modellre Újabb bizonyíték a Face ID-s iPad Pro modellre
2018. július 10.
Újabb jelek utalnak az iOS 12 operációs rendszerben arra, hogy az Apple közel áll ahhoz, hogy egy Face ID funkcióval ellátott iPad modellt indítson el. Egy jól ismert fejlesztő, Steven Troughton-Smith megtalálta az AvatarKit „iPad-kész” implementálását, amelyre az Apple Animoji funkciói támaszkodnak.