Boldog születésnapot iMac!

2018. május 7. -
Vasárnap óta az Apple számítógépe, az iMac is belépett a húszasok táborába, a kerek évforduló alkalmából most mi is nosztalgiázunk egy kicsit. Bár a készülékek az elmúlt 20 évben szembetűnő átalakuláson estek át, az esztétikus megjelenés mit sem változott a két évtized alatt.
Boldog születésnapot iMac!

A kezdetek

1998. május 3. teljes mértékben megváltoztatta azt, amit addig a számítógépekről gondoltunk. Az Apple Steve Jobs segítségével képes volt egy olyan készüléket megalkotni, ami nem csak formabontó volt és váratlan, de sikerült a céget elmozdítani a csőd széléről és ismét az ipar vezető szereplőjévé felemelni.

imac

Jobs és a vállalat új fődesignere, Jony Ive olyan számítógépet akart létrehozni, ami nem a teljesítményével nyeri el elsősorban a vásárlók szívét, hanem inkább a megjelenésével. 20 év távlatából bárki megállapíthatja, hogy hibátlan ötlet volt az esztétikumot előtérbe helyezni.

A külső a legfontosabb?

Az előzőek alapján gondolhatnád, hogy az iMac nem több, mint egy gyönyörű külsővel rendelkező gép, ami semmiben nem nyújt többet a versenytársaknál. Természetesen az Apple sem tudna még ma is a legismertebb gyártó lenni, ha a külső mögött nem lenne tudás és teljesítmény az iMac-ben és a többi termékében egyaránt.

imac_uj

A legújabb készülékekbe hetedik generációs Intel Core processzor került, ami azt jelenti, hogy például a 27 hüvelykes modellek akár 4,2 GHz-en is képesek futni. Az adattárolás terén a Fusion Drive rendszer kínál innovatív megoldást, ami ugyanúgy a villámgyors működést alapozza meg. Az már egy plusz, de nem elhanyagolható részlet, hogy a megújult Retina kijelzőn szinte megelevenednek a képek, ami páratlan élményt képes nyújtani.

 

Az iMac hasonlóan a többi Apple termékhez, meghibásodhat, sérülhet. Nem érdemes otthon próbálkozni a javítással, hiszen akár nagyobb kárt is okozhatsz vele. Szervizünkben orvosolni tudjuk az iMac modelleknél felmerülő problémákat, ide kattintva meg is nézheted árlistánkat.

Hernyóból elegáns pillangó?

Az első iMac mai szemmel nézve nem igazán mondható elegáns megjelenésűnek, de 1998-ban frissítő színfoltot jelentett a többi számítógép között. Ez szó szerint is igaz, ugyanis a ma megszokott fehértől eltérően a készülék eleinte elérhető volt áfonya, szőlő, mandarin, lime és eper árnyalatban is. A kezdetek óta összesen 7 generáció jelent meg, így a gyártónak volt ideje tökéletesíteni a terméket.

imac_evolucio

Az évek során az iMac designja nem csak színben, de formában is rengeteget finomodott, igazi mestermunka gyümölcsét mutatja. A legfrissebb modellek kijelzői kifogástalan képet ad vissza, a szélei pedig mindössze 5mm vastagságúak, ez a karcsúság is a páratlan eleganciát tükrözi. Ahogy az iPhone-ok esetében, úgy ezeknél a készülékeknél is igaz, hogy az Apple nem csak hogy képes haladni a korral, hanem egyenesen iránymutató szerepet tölt be a piacon.

Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken? Milyen kijelző lesz az új iPhone modelleken?
2018. május 10.
Az Apple várhatóan három új iPhone modellt mutat be ősszel: két csúcskategóriás mobilt OLED kijelzővel és egy 6,1 hüvelykes, LCD kijelzővel rendelkező készüléket. Egy friss riportban a KGI elemzője, Ming-Chi Kuo további részleteket is megosztott arról, mit várhatunk még ettől az LCD modelltől.
Az Apple 3D nyomtató tervezésbe fogott Az Apple 3D nyomtató tervezésbe fogott
2015. december 3.
Az Apple csütörtöki szabadalmi bejelentése egy olyan jól működő és költséghatékony színes 3D nyomtatóval kapcsolatos kutatásokról számol be, mely a cég forgalmazásában kerülhet piacra az elkövetkezendő években. Könnyen lehet, hogy történelmi pillanatnak leszünk szemtanúi, többen ugyanis már a 3D nyomtatott iPhone-ok eljövetelét jósolják.
Végre egy Apple innováció, amit érdemes lesz másolni Végre egy Apple innováció, amit érdemes lesz másolni
2018. május 15.
Az utóbbi hetekben a legtöbb cikk arról szólt, hogyan másolják egymást az okostelefon gyártók ahelyett, hogy saját, innovatív ötletekkel állnának elő. Nos, az Apple végre tett valamit ennek érdekében, ugyanis olyan gyártási technológia fejlesztésébe fektetett be, amely forradalmasítja az eddigi módszereket, a környezetvédelmet fókuszba helyezve.