Ellopták a telefonod? Itt találod az IMEI számot!

2018. január 25. -
Nem számít, milyen telefont használsz, legyen szó akár egy Xperia Z-ről, vagy egy Galaxy Note 8-ról, biztosan rendelkezik Nemzetközi Mobileszköz azonosító számmal. A legtöbben nem foglalkoznak ezzel az azonosítóval, pedig az egyik legfontosabb adat, ami a telefonhoz köthető.
Ellopták a telefonod? Itt találod az IMEI számot!

Mit jelent pontosan az IMEI?

A kifejezés egy angol rövidítésből ered: International Mobile EquipmentIdentity

Az azonosító általában 15 számjegyből áll. Minden telefonhoz egy IMEI azonosító tartozik, azaz nincs két egyforma azonosító.

Miért fontos az IMEI azonosító?

Ha elveszítetted vagy ellopták a telefonodat, a hatóságoknak az IMEI számot kell majd megadnod, hogy meg tudják találni a készüléket.

A szolgáltatók erre az adatra támaszkodva azonosítják a hálózatukon regisztrált eszközöket, így egy elveszett vagy ellopott telefon esetén feketelistázzák a számot, hogy megakadályozzák az adott eszköz hálózaton való használatát.

Számodra azért is fontos, mert ennek a számnak a segítségével könnyebben lehet megadni a telefon jelenlegi földrajzi helyzetét.

Erre a számra akkor is szükséged lesz, ha használt telefont vásárolsz. Miért? Olvasd el az erről szóló cikkünket!

Hogyan találhatom meg a telefonom IMEI számát?

Számos mód van a telefon IMEI számának megkeresésére. 

1# Tárcsázóból

A legegyszerűbb a *#06# beírása a tárcsázóból, mely egy párbeszéd panelt fog megjeleníteni az IMEI számmal a képernyőn.

imai_szam_tarcsazobol

2# Régebbi telefonok külsején is megtalálható

Az IMEI számot a régebbi típusú telefon hátoldalára is feltüntették a gyártók, illetve az akkumulátor alatt is megtalálod. Ez természetesen csak azokra a készülékekre vonatkozik, amelyek kivehető akkumulátorral rendelkeznek.

3# A készülék dobozán

Azután olvasod a cikket, miután ellopták a telefonod? Ez sem probléma. A gyártók rányomtatják a készülékek dobozaira is. Ha megőrizted a telefonod dobozát (ajánlott!), azon meg fogod találni.

imei_szam_dobozon

4# Szoftveren belül, a készülék beállításaiban

Az IMEI számot a telefon beállításaiban is megtalálhatod, ezt a vonalat kövesd:

  • Beállítások -> Állapot -> IMEI információk

Az IMEI szám mellett valószínűleg megtalálod az SV számot (Software Version), amely a szoftver verzióját jelöli.

Végszó

Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni. Ha ellopták a telefonod, vedd fel a rendőrséggel a kapcsolatot és jelentsd be. Ne feledd, ha iPhone-od van, az iCloud segítségével az otthoni számítógépedről is bemérheted a készüléked pontos helyét. Erről egy későbbi cikkünkben majd bővebben is írunk. 

Neked már lopták el a telefonod? Sikerült megtalálni? Ha igen, hogyan? Várjuk válaszaidat kommentben!

Okostelefon kiegészítők 20,000 forint alatt! Okostelefon kiegészítők 20,000 forint alatt!
2016. december 22.
Már két lábbal az ünnepekben vagyunk, és te még mindig az ajándékokon gondolkodsz? Ráadásul a karácsony közeledtével rájöttél arra, hogy túlköltekeztél, és már nem tudsz rászánni az ajándékozásra annyit, amennyit szeretnél? A cikkünkben bemutatunk több minőségi és rendkívül praktikus 20,000 forintos ár alatt kapható ajándéknak valót, hogy tudj miből válogatni.
7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő 7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő
2017. február 21.
Február közepén járunk és máris elhanyagoltad az újévi fogadalmaidat? Már kevesebb időt szentelsz az egészségesebb életmódra? Szükséged van egy olyan eszközre amely segíthet újra lendületet nyerni a céljaid eléréséhez? Mára már számos fitnesz kiegészítő áll rendelkezésedre az okoseszközeidhez. Összeszedtük a minőségükben és funkciójukban is a kiemelkedőeket.
Szakértői cikk: Használt iPhone-t veszel? Ezekre figyelj, hogy ne verjenek át! Szakértői cikk: Használt iPhone-t veszel? Ezekre figyelj, hogy ne verjenek át!
2017. október 16.
Amikor bemutatják az aktuális legújabb iPhone-okat, mindig csökken az előző generációs készülékek ára. Az árcsökkenés a használt készülékeket is eléri, így mindenképpen érdemes elgondolkodni a vásárlásukról.