Ellopták a telefonod? Itt találod az IMEI számot!

2018. január 25. -
Nem számít, milyen telefont használsz, legyen szó akár egy Xperia Z-ről, vagy egy Galaxy Note 8-ról, biztosan rendelkezik Nemzetközi Mobileszköz azonosító számmal. A legtöbben nem foglalkoznak ezzel az azonosítóval, pedig az egyik legfontosabb adat, ami a telefonhoz köthető.
Ellopták a telefonod? Itt találod az IMEI számot!

Mit jelent pontosan az IMEI?

A kifejezés egy angol rövidítésből ered: International Mobile EquipmentIdentity

Az azonosító általában 15 számjegyből áll. Minden telefonhoz egy IMEI azonosító tartozik, azaz nincs két egyforma azonosító.

Miért fontos az IMEI azonosító?

Ha elveszítetted vagy ellopták a telefonodat, a hatóságoknak az IMEI számot kell majd megadnod, hogy meg tudják találni a készüléket.

A szolgáltatók erre az adatra támaszkodva azonosítják a hálózatukon regisztrált eszközöket, így egy elveszett vagy ellopott telefon esetén feketelistázzák a számot, hogy megakadályozzák az adott eszköz hálózaton való használatát.

Számodra azért is fontos, mert ennek a számnak a segítségével könnyebben lehet megadni a telefon jelenlegi földrajzi helyzetét.

Erre a számra akkor is szükséged lesz, ha használt telefont vásárolsz. Miért? Olvasd el az erről szóló cikkünket!

Hogyan találhatom meg a telefonom IMEI számát?

Számos mód van a telefon IMEI számának megkeresésére. 

1# Tárcsázóból

A legegyszerűbb a *#06# beírása a tárcsázóból, mely egy párbeszéd panelt fog megjeleníteni az IMEI számmal a képernyőn.

imai_szam_tarcsazobol

2# Régebbi telefonok külsején is megtalálható

Az IMEI számot a régebbi típusú telefon hátoldalára is feltüntették a gyártók, illetve az akkumulátor alatt is megtalálod. Ez természetesen csak azokra a készülékekre vonatkozik, amelyek kivehető akkumulátorral rendelkeznek.

3# A készülék dobozán

Azután olvasod a cikket, miután ellopták a telefonod? Ez sem probléma. A gyártók rányomtatják a készülékek dobozaira is. Ha megőrizted a telefonod dobozát (ajánlott!), azon meg fogod találni.

imei_szam_dobozon

4# Szoftveren belül, a készülék beállításaiban

Az IMEI számot a telefon beállításaiban is megtalálhatod, ezt a vonalat kövesd:

  • Beállítások -> Állapot -> IMEI információk

Az IMEI szám mellett valószínűleg megtalálod az SV számot (Software Version), amely a szoftver verzióját jelöli.

Végszó

Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni. Ha ellopták a telefonod, vedd fel a rendőrséggel a kapcsolatot és jelentsd be. Ne feledd, ha iPhone-od van, az iCloud segítségével az otthoni számítógépedről is bemérheted a készüléked pontos helyét. Erről egy későbbi cikkünkben majd bővebben is írunk. 

Neked már lopták el a telefonod? Sikerült megtalálni? Ha igen, hogyan? Várjuk válaszaidat kommentben!

Top 5 dolog, amit megváltoztatnánk a Galaxy S9+ készüléken Top 5 dolog, amit megváltoztatnánk a Galaxy S9+ készüléken
2018. április 23.
A Samsung úgy döntött, hogy egy konzervatív megközelítést választ a Galaxy S9 sorozat esetében, ahol a telefonok néhány frissítést leszámítva ugyanazt a dizájnt követik, mint a tavalyi Galaxy S8 készülékek. A kamera állítható rekesszel rendelkezik, a Quad HD Super AMOLED kijelző 15%-kal világosabb, és a készülékek a legfrissebb hardvert tartalmazzák a Snapdragon 845 és az Exynos 9810 formájában.
9+1 leleplező iPhone 8 tokot találtunk az internet bugyraiban 9+1 leleplező iPhone 8 tokot találtunk az internet bugyraiban
2017. augusztus 30.
Összegyűjtöttük neked a 10 legérdekesebb iPhone 8 tokot, amit az internet rejt magában. Gondoltad volna, hogy a készülék megjelenése előtt 2 héttel már válogatni tudunk a különböző átlátszó, szilikon, vagy épp törésálló iPhone 8 tok közül? Ráadásul a képek nem csak érdekességként szolgálnak, hasznos infókat is le lehet belőlük szűrni.
A 8 leggyakoribb Z3 Compact meghibásodás és probléma A 8 leggyakoribb Z3 Compact meghibásodás és probléma
2017. április 21.
Az Xperia Z3 Compact egy lenyűgöző csúcskategóriás okostelefon, mely tökéletesen összeegyeztethető a felhasználók azon igényével, hogy kisebb kijelzőmérettel ellátott készüléket birtokoljanak, mindezt az applikációkat és funkciókat érintő kompromisszumok nélkül. A Sony védjegyévé vált dizájn, erőteljes kamera és napjaink legjobb feldolgozó szettje kulcsszerepet játszanak a Z3 esetében.