Ezek a legjobb akkumulátorú telefonok 2020-ban

2022.06.15 0 hozzászólás 20389 olvasás
Ezek a legjobb akkumulátorú telefonok 2020-ban

Te meg tudod mondani, milyen akkumulátor van a telefonodban? Mennyi ideig bírja a terhelést? Előfordult már veled, hogy napközben lemerült a mobilod, és nem volt lehetőséged feltölteni? Kerültél már kellemetlen vagy akár veszélyes helyzetbe úgy, hogy nem tudtad bekapcsolni a telefonodat?

Ha szeretnéd elkerülni az efféle szituációkat, akkor itt az ideje megtudnod, mi a különbség akkumulátor és akkumulátor között, illetve hogy melyek az e tekintetben jelenleg kapható legjobb készülékek.

A telefonakkumulátorokról nagy vonalakban

A mobiltelefon-akkuk egyik legfontosabb attribútuma, hogy mekkora a töltéstároló képességük, tehát hogy hány milliamperórásak (mAh). Minél magasabb ez a szám, az akkumulátor annál nagyobb mennyiségű elektromos áram tárolására képes.

Gyártótól függően egy új akkumulátor 300-500 töltési ciklussal rendelkezik. Ez annyit tesz, hogy ennyi alkalommal tudod úgy teletölteni, hogy ne veszítsen a kapacitásából.  Természetesen nem mindegy, hogyan és milyen gyakran töltöd a telefonodat, ezt pedig az befolyásolja, hogy milyen aktívan használod. A töltés fontosságáról már írtunk korábban, itt tudod elolvasni.

Miért jó a nagy telefonakku?

Nem mindenkinek van szüksége olyan telefonra, ami nagyon sokáig bírja a strapát. Ha te például nehézgépkezelőként vagy szakácsként dolgozol, nem valószínű, hogy munka közben sokszor használod a mobilod. (Legalábbis remélem. :P)

Sokan vannak azonban, akiknek a telefon elengedhetetlen ahhoz, hogy elvégezzék mindennapi feladataikat. Az ő esetükben létszükség a nagy kapacitású akkumulátor. Nem mindegy azonban, hogy milyen készülék mellett döntenek.

Alapos megfontolás, kevesebb gond

A nagy kapacitású akkumulátorral rendelkező telefonok természetesen nem az alsó árkategóriákban találhatók, így szükséges alaposan megfontolni, mire érdemes sok pénzt kiadni és mire nem.

Megéri időt fordítani arra, hogy kiválasszuk a nekünk megfelelő készüléket

Tisztáznunk kell magunkban, nagyjából mekkora kapacitásra lesz szükségünk. A gyártók elérhetővé teszik, hogy egyes készülékeik hány óráig használhatók, ha például folyamatosan videót nézünk a telefonon. Erről itt egy link, ezen minden ma kapható – és már kifutott - telefon számai megtalálhatók azt illetően, hány órán át képesek működni különféle műveletek futtatása közben.

Ugyancsak érdemes odafigyelni, hogy szervizelés szempontjából milyen a lefedettség Magyarországon. Nem az aluljárókban fellelhető GSM üzletekre gondolok. Náluk nem érdemes speciális paraméterekkel rendelkező készüléket vásárolni illetve javíttatni, ugyanis egyik napról a másikra képesek eltűnni vagy elköltözni.

Sokkal célszerűbb egy jobban felkészültebb, megbízhatóbb üzletben lecsekkolni, hogy foglalkoznak-e az általunk választott készülék szervizelésével. Különösen fontos ez az akkumulátor esetében, melynek hibátlan működése elengedhetetlen. Ezt nálunk is megteheted.

Az is fontos lehet, hogy milyen gyorsan töltődik fel a készülék. Ezt a gyártók ugyancsak jelzik a készüléken, de a használati útmutatóban is megtalálod az erre vonatkozó adatokat. A lényeg, hogy minél magasabb töltési teljesítményű töltő dugható a telefonba, annál gyorsabban töltődik a készülék. Ez is szempont lehet új készülék vásárlása esetén.

A legjobb akkumulátorú telefonok 2020-ban

10. Huawei Mate XS

Akkukapacitás: 4500mAh / Töltési teljesítmény: 55W

A Huawei összehajtható készüléke az igazán nagyravágyók célpontja. 8 magos processzor, 512GB belső memória, 4 hátlapi kamera és még sok más extra, mely kiemelkedővé teszi a többiek közül. Az akkumulátora azonban nem cserélhető, tehát hosszútávon nem a legjobban megtérülő befektetés. Az ára sem ezt hivatott igazolni, a készülék közel 7 számjegyű magyar forintba kerül.

A Huawei csúcskészüléke, a Mate XS

9. iPhone 11 Pro Max

Akkukapacitás: 3969mAh / Töltési teljesítmény: 18W

A legnagyobb akkukapacitással rendelkező Apple készülék, mely ugyan jelentősen elmarad a listán szereplő többi készüléktől (már ami az aksit illeti), ugyanakkor ez is előrelépés a korábbi legerősebb telefonjukhoz képest. A 11 Pro Max több mint 5 órával bírja tovább, mint a XS Max.Ha ragaszkodsz a márkához, és komoly akkumulátorigényed is van, az iPhone 11 Pro Max a legjobb választás.

A 2019-es év csúcsmodellje az Apple-től az iPhone 11 Pro Max

8. OnePlus 8

Akkukapacitás: 4300mAh / Töltési teljesítmény: 30W

Nagy akkumulátor, mely ráadásul rendkívül gyorsan tölthető. A 30W-os töltési teljesítmény kiemelkedőnek tekinthető. Ezenkívül komoly hardveres háttérrel látták el (256GB tárhely, 12GB RAM), és még a most éledező 5G hálózatot is támogatja.

7. Samsung Galaxy A70

Akkukapacitás: 4500mAh / Töltési teljesítmény: 25W

A 4500mAh egy átlagos felhasználó kiszolgálása közben 2 napig bírja, így egy aktívabb tulajdonos kihúzza vele akár egy teljes napig is. Kiemelkedő tulajdonság ennél a készüléknél, hogy alkalmas a gyorstöltésre is. Az A70 nem tekinthető a gyártó zászlóshajójának, ennek ellenére a második legerősebb akkumulátorral látták el, amiért jár a pacsi a Samsungnak.

6. Samsung Galaxy S20 Plus

Akkukapacitás: 4500mAh / Töltési teljesítmény: 25W/15W wireless

Felső kategóriás készülékről lévén szó, itt már képbe kerül a vezeték nélküli töltési mód. Ezen a szinten véleményem szerint ez már elvárás lehet. (Mondom ezt úgy, hogy számomra ez nem lenne szempont új készülék vásárlása esetén.) A 4500mAh-s akkumulátor az egyik legjobb elérhető erőforrás, így 1-2 napig lehet rá számítani felhasználói aktivitástól függően. Egy masszívabb használat (5G, 120Hz-es képernyőfrissítés) azonban lényegesen rövidítheti az akkumulátor töltöttségét, de az 1 napot így is ki kell bírnia az S20 Plus-nak.

5. Huawei P40 Pro

Akkukapacitás: 4200mAh / Töltési teljesítmény: 40W/27W wireless

A kínai cég legerősebb készüléke a listán – figyelmen kívül hagyva a 10. helyen szereplő szuperkészüléket – a megfizethető kategória egyik legkívánatosabb darabja. Nem rendelkezik a legnagyobb kapacitású akkumulátorral, de a gyártó kompenzálta ezt a kiemelkedően gyors tölthetőséggel. Ők a gyorsaságot választották a mennyiség helyett. Ez is lehet egy jó megközelítés.

4. OnePlus 8 Pro

Akkukapacitás: 4510mAh / Töltési teljesítmény: 30W/30W wireless

A gyártó első vezeték nélkül tölthető telefonja, ráadásul ezt megfejelték azzal, hogy azonos sebességgel tölthető vezetékkel illetve anélkül. Nagyszerű!

A 120Hz-es képernyőfrissítéssel és a 12GB memóriával csúcskategóriásnak tekinthető, nem is beszélve arról, hogy a készülék vízálló.

3. Samsung Galaxy A90 5G

Akkukapacitás: 4500mAh / Töltési teljesítmény: 25W

A dobogó harmadik fokára kapaszkodott az A90, mely nem rendelkezik olyan impozáns belsővel, mint a gyártó S20-as telefonjai, de ezen a listán nem is a processzor erejével lehet jó helyezéseket elérni. A 6GB RAM és a többi telefonénál kissé gyengébb processzor is mind hozzájárul ahhoz, hogy ez a készülék ilyen előkelő helyen szerepel a listánkon. Nincs túlgondolva, véleményem szerint megfelel a mai elvárásoknak. Az akkumulátort tekintve viszont abszolút elit.

2. Samsung Galaxy S20 Ultra

Akkukapacitás: 5000mAh / Töltési teljesítmény: 45W/15W wireless

A Samsung csúcskészüléke, itt aztán mindent ellőttek a készítők, ami csak a csövön kifért. 6.9”-es képátló, 3200 x 1440 pixel-es felbontás, 5G támogatottság, 8 magos processzor, 128GB belső memória és egy 5000 milliamperórás akkumulátor. Minden, amit csak elvárható egy okostelefontól. A 45W-os töltési teljesítmény kifejezetten nagy pozitívum, tekintve, hogy egy 5000 mAh-s akkumulátort kell teletölteni. Az ára azonban nem indokolta, hogy ezen a listán a legjobb helyezést érje el, ugyanis közel 400 ezer Ft-ot kérnek érte.

A Samsung zászlóshajója, a Galaxy S20 Ultra

1. Moto G8 Power

Akkukapacitás: 5000mAh / Töltési teljesítmény: 15W

A Moto G8 nem tartozik a legjobb telefonok közé. Igazság szerint átlagosnak tekinthető, egy tulajdonságától eltekintve, amelyben azonban világbajnok. Ez nem más, mint az akkumulátor. Ugyanaz az 5000mAh-s egység van benne, mint a második helyen végzett S20 Ultrában, itt azonban nincs olyan komoly hardver köré építve, ami egy nap alatt lemerítené. Félreértés ne essék, nem gyenge a telefon. A 6,4”-es képátló meglehetősen impozáns, a 4GB RAM is rendben van.

A Motorola szerint a G8 Power akár 3 napig is képes működni egy feltöltéssel, ami példátlan az érintőképernyős készülékek megjelenése óta, így nem is kaphatott más helyezést ezen a listán, mint az elsőt.

Akkumulátor teljesítményben verhetetlen a Moto G8 Power

Konklúzió

A listán szereplő készülékek meglehetősen széles skálát fednek le, ami hardveres kvalitásaikat illeti. Közös bennük azonban, hogy akkumulátorkapacitás terén mindegyik felső kategóriásnak tekinthető. Több vezető márkát is szerepeltettünk, hogy a márkahű vásárlók is megtalálják kedvenc gyártóik legjobb modelljeit.

A Huawei és a OnePlus két készüléke is felkerült, a Samsung pedig egyenesen 4 típussal van jelen, így kijelenthető, hogy ők fedik le legjobban a vásárlói igényeket.

Az Apple-től csak az iPhone 11 Pro Max fért fel, így az almás cég szerelmesei nem kerülnek nehéz helyzetbe, ha erős akkumulátorral ellátott készüléket akarnak vásárolni. Bár nincs sok választásuk.

A győztes pedig a Motorola G8 lett, vitathatatlanul ez a legjobb, ha az akkumulátorkapacitást párhuzamba állítjuk a készülék felszereltségével és árával. Ha neked új telefon vásárlásakor az a legfontosabb szempont, hogy meddig bírja az akkumulátor, a G8-nál jobbat nem találsz.

A mobiltelefonok karbantartása és helyes töltése mellett egyes alkalmazásokkal is hozzájárulhatsz az akkumulátor élettartamának növeléséhez. Ezekről az applikációkról ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Nyugodtan írd meg kommentben, milyen készüléket használsz, és hogy mennyire vagy elégedett az akkumulátorával.

Süti beállítások

A hatékony navigáció és bizonyos funkciók működésének érdekében sütiket használunk.
A "Szükséges" kategóriába sorolt sütiket a böngésző tárolja, mivel ezek elengedhetetlenül szükségesek a webhely alapvető funkcióihoz.
A harmadik féltől származó sütik segítenek a weboldal használatának elemzésében, tárolják a preferenciáidat és releváns tartalmakat és hirdetéseket biztosítanak.
Ezeket a sütiket csak az előzetes beleegyezéseddel tároljuk a böngésződben. Eldöntheted, hogy engedélyezed vagy letiltod ezeket a sütiket, de bizonyos sütik letiltása befolyásolhatja a böngészési élményt.