Galaxy S9/S9+ vs. iPhone X - melyik nyeri az ejtésteszteket?

2018. május 2. -
A SquareTrade nemrég elvégezte a Galaxy S9 készülékek hagyományos ejtéstesztjét, hogy megnézze, igaz-e amit a Samsung állít vagyis, hogy a legújabb modelljei sokkal ellenállóbbak az eddigieknél. A Galaxy S9 és az S9+ telefonoknak valóban sikerült legyőzniük a teszteken az iPhone X-et és még a régebbi Galaxy eszközöket is, de leejtés után egyik sem volt valami jó formában.
Galaxy S9/S9+ vs. iPhone X - melyik nyeri az ejtésteszteket?

A Samsung Galaxy S9 és Galaxy S9+ készülékek 20%-kal vastagabb üveggel és erősebb alumínium kerettel rendelkeznek, amelyek mindegyikét úgy tervezték, hogy csökkentsék a leejtésből származó meghibásodásokat. A Samsung szerint a Galaxy S9 és az S9+ mobilok ezeknek az új anyagoknak köszönhetően sokkal tartósabbak, mint a korábbi eszközök.

A 182 cm magasságból végzett ejtéstesztek során a Galaxy S9 és az S9+ is összetört. Ezután az S9-et 104 kg-os, az S9+ készüléket pedig 95 kg-os nyomás alatt hajlították meg, majd mindkettőt sikerült megrepeszteniük egy 60 másodperces centrifuga tesztben. A Galaxy S9 így 71, míg a nagyobb Galaxy S9+ pedig 76 törékenységi pontot ért el.

 torott_galaxy

Novemberben a SquareTrade ugyanezeket a teszteket hajtotta végre az iPhone X-en, és úgy ítélte meg, hogy ez a "legkönnyebben eltörhető iPhone", amit valaha teszteltek, mert elöl és hátul is összetört, amikor 182 cm magasságból ejtették le.

A Samsung Galaxy S9 készülékét egy korábbi cikkünkben mi is összehasonlítottuk az iPhone X telefonnal különböző szempontok alapján. Ha kíváncsi vagy rá, kattints ide a részletekért.

Az iPhone X valóban rosszabbul teljesített a SquareTrade tesztjein, illetve minden tartóssági teszten nagyobb mértékű sérülést és törést szenvedett. Összesen 90 törékenységi pontot ért el, mely sokkal magasabb, mint az S9 és az S9+ mobilok esetében.

torott_iphone

A PhoneBuff a közelmúltban néhány hasonló tesztet végzett el a Galaxy S9+ és az iPhone X készülékeken. Egy hátrafelé történő ejtéstesztben az iPhone X ép maradt, de a Galaxy S9+ üvege megrepedt. Egy másik teszten, ahol az iPhone X rozsdamentes acél keretét és a Samsung S9+ alumínium vázát hasonlították össze, szintén az iPhone X nyert.

A harmadik teszten, ahol a telefont kijelzővel lefelé fordítva ejtették le, az iPhone X megrepedt, a Galaxy S9+ viszont sértetlen maradt. Mivel a PhoneBuff egy számozott besorolási rendszert használt fel a leejtési tesztek összehasonlítására, így végül a Samsung Galaxy S9+ nyert, mert jobban teljesített az ismételt törésteszteken.

 iphone_samsung

Bár a Samsung Galaxy S9 és S9+ kissé jobban bírta a teszteket, mint az iPhone X, viszont mivel mind a két eszköz üvegből készül, így minden esetben összetört valamennyire. Valamivel ugyan kisebb mértékben rongálódtak meg, de a törés az törés marad. Minden üveggel rendelkező okostelefont - gyártótól függetlenül - óvatosan és szükség esetén védőtokban szükséges használni.

Ha biztonságban szeretnéd tudni a készüléked, válassz hozzá megfelelő védelmet. Ütésálló iPhone X tokjaink között biztosan megtalálod a hozzád illő kiegészítőt.

Ezek alapján nem meglepő, hogy sem az iPhone X "legtartósabb" első és hátsó üvege, sem a Galaxy S9 20%-kal vastagabb "továbbfejlesztett tartóssággal" ellátott üvege nem tud ellenállni akkor, ha betonra vagy valamilyen hasonló keménységű anyagra ejtjük le őket.

samsung_iphone

Emiatt fontos figyelembe venni, hogy a SquareTrade és a PhoneBuff ezeket a teszteket speciális eszközök használatával végezte el a következetes eredmények elérése érdekében, de a leejtési tesztek soha sem tudományosak és nem megbízhatóak a tartósságra vonatkozóan, mivel túl sok változó van, amelyet figyelembe kellene venni a készülékek leejtése során a valóságban.

(forrás: macrumors.com)

Ezek lesznek a Galaxy S10 nagy újdonságai? Ezek lesznek a Galaxy S10 nagy újdonságai?
2018. április 20.
Az okostelefonokkal kapcsolatos találgatások kicsit olyanok mint a viccek. A fele mindig igaz.
A 7 legjobb rejtett funkciói az iOS 11-ben, amiről tudnod kell! A 7 legjobb rejtett funkciói az iOS 11-ben, amiről tudnod kell!
2017. szeptember 11.
Habár az iOS 11 leginkább iPad-en tartogat meglepetéseket, az iPhone tulajok sem panaszkodhatnak. Nem csak külsőre, de funkcióiban is megújult, amelyek miatt sokkal jobban szeretjük, mint elődjét.
Szakértői cikk: Rémálom a Bölcső utcában – Egy iPhone X hátlap csere fájdalmas története Szakértői cikk: Rémálom a Bölcső utcában – Egy iPhone X hátlap csere fájdalmas története
2018. február 14.
Az iPhone X hardverezésének kialakítása technológiai bravúr, ami mindenki tetszését elnyerte. Oké, laikus szemmel undorítónak és túlzsúfoltnak tűnik az eddigi letisztulthoz képest, de szervizesként azért rábólint egyet az ember.