Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket?

2018. május 2. -
A SquareTrade nemrég elvégezte a Galaxy S9 készülékek hagyományos ejtéstesztjét, hogy megnézze, igaz-e amit a Samsung állít vagyis, hogy a legújabb modelljei sokkal ellenállóbbak az eddigieknél. A Galaxy S9 és az S9+ telefonoknak valóban sikerült legyőzniük a teszteken az iPhone X-et és még a régebbi Galaxy eszközöket is, de leejtés után egyik sem volt valami jó formában.
Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket?

A Samsung Galaxy S9 és Galaxy S9+ készülékek 20%-kal vastagabb üveggel és erősebb alumínium kerettel rendelkeznek, amelyek mindegyikét úgy tervezték, hogy csökkentsék a leejtésből származó meghibásodásokat. A Samsung szerint a Galaxy S9 és az S9+ mobilok ezeknek az új anyagoknak köszönhetően sokkal tartósabbak, mint a korábbi eszközök.

A 182 cm magasságból végzett ejtéstesztek során a Galaxy S9 és az S9+ is összetört. Ezután az S9-et 104 kg-os, az S9+ készüléket pedig 95 kg-os nyomás alatt hajlították meg, majd mindkettőt sikerült megrepeszteniük egy 60 másodperces centrifuga tesztben. A Galaxy S9 így 71, míg a nagyobb Galaxy S9+ pedig 76 törékenységi pontot ért el.

 torott_galaxy

Novemberben a SquareTrade ugyanezeket a teszteket hajtotta végre az iPhone X-en, és úgy ítélte meg, hogy ez a "legkönnyebben eltörhető iPhone", amit valaha teszteltek, mert elöl és hátul is összetört, amikor 182 cm magasságból ejtették le.

A Samsung Galaxy S9 készülékét egy korábbi cikkünkben mi is összehasonlítottuk az iPhone X telefonnal különböző szempontok alapján. Ha kíváncsi vagy rá, kattints ide a részletekért.

Az iPhone X valóban rosszabbul teljesített a SquareTrade tesztjein, illetve minden tartóssági teszten nagyobb mértékű sérülést és törést szenvedett. Összesen 90 törékenységi pontot ért el, mely sokkal magasabb, mint az S9 és az S9+ mobilok esetében.

torott_iphone

A PhoneBuff a közelmúltban néhány hasonló tesztet végzett el a Galaxy S9+ és az iPhone X készülékeken. Egy hátrafelé történő ejtéstesztben az iPhone X ép maradt, de a Galaxy S9+ üvege megrepedt. Egy másik teszten, ahol az iPhone X rozsdamentes acél keretét és a Samsung S9+ alumínium vázát hasonlították össze, szintén az iPhone X nyert.

A harmadik teszten, ahol a telefont kijelzővel lefelé fordítva ejtették le, az iPhone X megrepedt, a Galaxy S9+ viszont sértetlen maradt. Mivel a PhoneBuff egy számozott besorolási rendszert használt fel a leejtési tesztek összehasonlítására, így végül a Samsung Galaxy S9+ nyert, mert jobban teljesített az ismételt törésteszteken.

 iphone_samsung

Bár a Samsung Galaxy S9 és S9+ kissé jobban bírta a teszteket, mint az iPhone X, viszont mivel mind a két eszköz üvegből készül, így minden esetben összetört valamennyire. Valamivel ugyan kisebb mértékben rongálódtak meg, de a törés az törés marad. Minden üveggel rendelkező okostelefont - gyártótól függetlenül - óvatosan és szükség esetén védőtokban szükséges használni.

Ha biztonságban szeretnéd tudni a készüléked, válassz hozzá megfelelő védelmet. Ütésálló iPhone X tokjaink között biztosan megtalálod a hozzád illő kiegészítőt.

Ezek alapján nem meglepő, hogy sem az iPhone X "legtartósabb" első és hátsó üvege, sem a Galaxy S9 20%-kal vastagabb "továbbfejlesztett tartóssággal" ellátott üvege nem tud ellenállni akkor, ha betonra vagy valamilyen hasonló keménységű anyagra ejtjük le őket.

samsung_iphone

Emiatt fontos figyelembe venni, hogy a SquareTrade és a PhoneBuff ezeket a teszteket speciális eszközök használatával végezte el a következetes eredmények elérése érdekében, de a leejtési tesztek soha sem tudományosak és nem megbízhatóak a tartósságra vonatkozóan, mivel túl sok változó van, amelyet figyelembe kellene venni a készülékek leejtése során a valóságban.

(forrás: macrumors.com)

iPhone 8 vs. iPhone X – Összehasonlítás! Megéri a hatalmas árkülönbség? iPhone 8 vs. iPhone X – Összehasonlítás! Megéri a hatalmas árkülönbség?
2017. szeptember 20.
A szeptember 12-én megrendezett Keynote minden szempontból különleges volt. Példának okáért, ez volt a legelső Apple rendezvény, ahol egyszerre három új készüléket is bemutattak: iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X néven.
Kiderült! Az iPhone X a legkönnyebben eltörhető okostelefon - Videó! Kiderült! Az iPhone X a legkönnyebben eltörhető okostelefon - Videó!
2017. november 13.
Az Apple szerint az iPhone X telefonnak van a legtartósabb kijelző üvege, amelyet valaha okostelefonban használtak, mert 50%-kal mélyebbre tették az erősítő réteget. Ennek ellenére a különböző ejtési tesztek azt mutatják, hogy az üveg és a beton kombinációja még mindig nem működik jól.
Megint mindenki az Apple ötletét lopja – de jó ez nekünk? - Vélemény Megint mindenki az Apple ötletét lopja – de jó ez nekünk? - Vélemény
2018. április 19.
Az Apple legutóbb megjelent készülékének notch megoldása (tudod, az a kis sziget a képernyő tetején) egyre több gyártó mobilján köszön vissza, ahogy azt már más újítások esetében megszokhattuk. De tényleg ennyire jó ez a cucc rajta, vagy csak az a lényeg, hogy mindenki lemásolja az iPhone X megjelenését?.