Galaxy S9 vs. Galaxy S9+ - A nagy összehasonlítás

2018. március 8. -
A Samsung komoly sikert arat azzal, hogy két féle méretben indítja útjára a legújabb készülékeit. Az elmúlt néhány évben a nagyobb verzió lett a kedveltebb modell, míg a kisebb méretű, olcsóbb készülék továbbra is egy megbízható választásnak számított. A Galaxy S9 és az S9+ nem csak méretbeli különbségekkel rendelkeznek, néhány funkciót is tovább fejlesztettek, így még többet kínálnak a magasabb árért cserébe.
Galaxy S9 vs. Galaxy S9+ - A nagy összehasonlítás

Tehát ha új Samsung készüléket szeretnél, akkor választanod kell a Galaxy S9 vagy a Galaxy S9+ telefonok között. A továbbiakban leírtunk mindent, ami ahhoz kell, hogy a legjobb döntést tudd meghozni. 

Mi a közös bennük?

A tervezés során a Samsung nem különbözteti meg a két új készülék méretét. Mindegy, hogy a kompakt Galaxy S9-et vagy a nagyobb Galaxy S9+-t választod, a felhasznált alapanyagok és arányok megegyeznek. Egyik méret sem rendelkezik kizárólagos színnel vagy hardveres tulajdonsággal, így a méreten kívül más eltérést nem nagyon fogsz tapasztalni.

galaxy_s9_galaxy_s9plus_screen

A képernyők természetesen különböző méretűek, de a panelek felbontása és minősége ugyanaz. Igen, ez azt jelenti, hogy a Galaxy S9 kicsit magasabb képpontsűrűséggel rendelkezik, de a mindennapos használat során soha nem fogod észrevenni a különbséget - különösen akkor, ha meghagyod az eredetileg beállított 1080p felbontást a képernyőn.

ÉrdekPhone X vs. Galaxy S9 összehasonlítás!

Miben térnek el egymástól?

A Galaxy S9+ nagyobb méretű, kétféle új tulajdonsága van, illetve más egy kicsit a kamerája. Az egyik legfontosabb különbség a méret: a 6,2 hüvelykes képernyőre történő váltás bizony több helyet biztosít a mindennapos használatra és persze a játékok számára is, de mivel a telefon nagyobb egy kicsit, így igen nehézkes egy kézzel használni. A Galaxy S9+ körülbelül 10 mm-rel hosszabb, 5 mm-rel szélesebb és 15% -kal nehezebb, mint a hagyományos Galaxy S9 - ez ugyan nem olyan nagy különbség.

Viszont a nagyobb készülékhez méretesebb akkumulátor is kell, így a 3500mAh-s masszív akksi segítségével egész napon át tudod használni a telefont anélkül, hogy aggódnod kellene, hogy esetleg lemerülne. A kapacitása több mint 15%-kal magasabb, mint a Galaxy S9 3000mAh-s akksijának, de a nagyobb kijelző biztosan nem használ olyan sok extra energiát - így egy töltéssel mégis tovább ki tudod használni a telefont.

galaxy_s9_vs_galaxy_s9_plus_aksi

A Galaxy S9+ másodlagos kamerát kap, de ez nem feltétlenül kell, hogy döntő tényező legyen abban, hogy ezt válaszd.

A Galaxy S9+ elsődleges fényképezőgépe megegyezik a Galaxy S9-ével, de a nagyobb váz lehetővé teszi a Samsung számára, hogy egy másodlagos kamerát is hozzáadjon, mely hasonló, mint ami a Galaxy Note 8-nak van. Ez azt jelenti, hogy hosszabb "teleobjektív" fókusztávolsága van, nagyjából kétszer akkora, mint a főkamerának. A másodlagos kamera pedig azt teszi lehetővé, hogy zökkenőmentesen zoomolj 2-szer anélkül, hogy elveszítenéd a felbontást, illetve a Samsung Live Focus /Élő Fókuszálás/ portré mód segítségével pedig a drámai hatás érdekében mesterségesen el tudod homályosítani a központi alak mögötti hátteret.

A másodlagos érzékelő nem azonos a főkamera "Super Speed" Dual Pixel típussal, így a minőség nem ugyanaz. És ahogy láttuk a Note 8 esetében, a zoomolás és a Live Focus extra funkciói nem nagyon változtatják a fényképezőgép használat élményét. A fő kamera fejlesztései sokkal fontosabbak a napi fotózáshoz - így csak azt kell eldöntened, hogy mennyit szeretnéd használni a zoomolást és a Live Focust, mert ezek egyszerűen nincsenek benne a Galaxy S9-ben.

galaxy_s9_vs_galaxy_s9_plus_kamera

Az egyik legkisebb különbség a Galaxy S9+-nál a több RAM (6 GB) mely megegyezik azzal, ami a Galaxy Note 8-ban van. Figyelembe véve, hogy a Galaxy S94 GB-os RAM-mal rendelkezik, s a két telefon ugyanazt a szoftvert futtatja, nehéz elképzelni, hogy sok optimalizálást hajtott volna végre a Samsung azért, hogy kihasználja ezt az extra RAM-ot az S9+. De a plusz memória természetesen segíteni fog néhány további alkalmazást futtatni a háttérben, és több helyet ad a jövőbeni szoftver frissítések és az erősebb alkalmazások kezelésére. Ez egy “jó ha van”, de nem annyira szükséges újítás.

S végül a lényeg: Melyiket vedd meg?

Amint azt a kezdetektől fogva említettük, a Galaxy S9 az alapértelmezett választás, amikor besétálsz a boltba. Ha nem vagy biztos benne, hogy "nagy" telefont szeretnél, akkor először a szabványos Galaxy S9-et próbáld ki - nem fogod megbánni, hogy a kisebbet veszed meg, hiszen szinte mindent tud, amit a nagyobb Galaxy S9+ is.

Először talán a szabványos S9-et válaszd, majd később eldöntheted, hogy érdemes-e plusz pénzt költened a nagyobb verzióra a kamera extra sajátosságai és a nagyobb akkumulátor miatt.

galaxy_s9_galaxy_s9_plus_ar

A Galaxy S9+ megvétele előtt el kellene tudnod dönteni, hogy tetszik-e egy nagyobb telefon - ki fogod-e használni a nagyobb képernyőt és az extra akkumulátor élettartamot, illetve lemondasz-e arról, hogy egy kézzel tudd kezelni a készüléket. Ha meghozod ezt a kompromisszumot, akkor megkapod a bónuszokat: a több RAM-ot és a másodlagos kamerát - szándékosan emeltük ki ezt a két legfontosabb különbséget, mert a legtöbben ezeket nézik. 

Végül nézzük meg a költségeket is. Ahhoz, hogy nagyobb képernyőt, nagyobb akkumulátort és pár extra funkciót kapj, 150 dollárral többet kell fizetned a Galaxy S9+-ért. Egy kétéves visszafizetési konstrukció során körülbelül 6 dollárral kerül így többe havonta a telefon - de mivel mindenkinek megvan az az árküszöbe, melyet hajlandó kiadni egy telefonért, inkább azt érdemes számításba venned, hogy a plusz tulajdonságok megérik-e, illetve szükségesek-e annyira, hogy 150 dollárral többet fizess érte.

Ha tetszett a cikk, olvasd el az iPhone X vs. Galaxy S9 összehasonlításunkat is!

Megrendelted már a legújabb Samsung telefont? Írd meg róla a véleményed!

Samsung Galaxy S9 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung 2018-as csúcsmobiljáról! Samsung Galaxy S9 – Megjelenési dátum, pletykák és hírek a Samsung 2018-as csúcsmobiljáról!
2017. október 25.
El sem hinné az ember, de a Samsung Galaxy S9 megjelenésétől már csak pár hónapra állunk. Android fronton egyértelműen az egyik legerősebb résztvevőről beszélünk, ezért érdemes már most összegyűjteni a vele kapcsolatos információkat, híreket és pletykákat.
Másolja az Apple a Huawei-t? Ez lesz a következő iPhone nagy dobása! Másolja az Apple a Huawei-t? Ez lesz a következő iPhone nagy dobása!
2018. április 16.
A gazdasági napilapban kiadott jelentése azt jelzi, hogy az Apple igen korán, akár jövőre is kiadhat egy olyan iPhone-t, melynek három lencséje lesz és fejlettebb zoom rendszere. Miután az Apple bemutatta az iSight Duo kettős objektív rendszerét az iPhone 7 Plus-on, amely szintén jelen van az iPhone 8 Plus és az iPhone X készülékeken, ez az új hardveres változás mindössze két évet venne igénybe.
A Samsung megerősítette: Brutális teljesítményre lesz képes a Galaxy S9 A Samsung megerősítette: Brutális teljesítményre lesz képes a Galaxy S9
2018. február 8.
A Samsung végre megerősítette új okostelefonjának, a Galaxy S9 legradikálisabb változtatásaival kapcsolatos pletykákat. Egy tegnap kiadott hivatalos nyilatkozatban a vállalat elindította az úgynevezett "Exynos 9 Series 9810" chipsetet, melyet az új eszköz középpontjaként a "valaha gyártott leginnovatívabb mobil processzorként” emlegetnek.