Hasznos alkalmazások az Apple Watchodra

Bizonyára Apple Watch-tulajdonosként számodra is fontosak az óra kínálta hasznos funkciók. Ezeket most további praktikus applikációkkal is bővítheted azért, hogy megkönnyítsék az életedet. Legyen szó csak egy unaloműző játékról vagy zenehallgatásról, a telefonhoz viszonyított kis képernyő ellenére is remekül profitálhatók rajta ezek a lehetőségek.

Egy rossz szavunk sem lehet az Apple-re, hiszen évről-évre egyre több alkalmazással rukkol elő, amiket mi imádunk. Egy lemerült telefon esetén pedig nagyon jól jön egy óra, amin használni is tudjuk kedvenc applikációinkat. A legújabb generációk ráadásul már rendkívüli sebességgel képesek futtatni a különböző alkalmazásokat, nem szükséges hozzá az iPhone-od.

okosóra

Heart Watch

Kezdjük talán a leghasznosabb appok egyikével, a Heart Watch-csal, amelynek segítségével nemcsak nyomonkövetni, de rögzíteni is tudjuk a pulzusunkat.  A Heart Watch négy különböző helyzetben is képes vizsgálni a szívünket: 

  • ébredéskor, 
  • napközben átlagosan, 
  • edzés alatt valamint, 
  • alváskor, 

így teljes biztonságban érezhetjük magunkat a nap 24 órájában. 

Orvosi kivizsgálások esetén előfordulhat, hogy megkérdezik a szokásos pulzusszámunkat. Ha rendszeresen használjuk ezt az appot, akkor az óra segítségével mindezt egy komplett táblázatban, 4 különböző állapotban is tudjuk prezentálni. Ez bizonyára nagy segítség lehet a doktornak a gócpont felderítésében. 

A Heart Watch úgynevezett szívjelvényeket is kínál. Ez azt jelenti, hogy a fent említett négy helyzetben képes egy egyszerű grafikán ábrázolni a mért eredményeket. A színek jelölésével láthatod, hogyan változik a pulzusod. A napi átlagos módnál például a kék kör az ideális, mert ha azt egyre szélesebb sávban fedi be a piros, akkor az a megnövekedett szívverések számára utal. 

heart watch

Az edzés funkciót már rögtön a testmozgás megkezdése előtt érdemes kiválasztani, amely azonnal képes megmutatni az aktuális pulzust. Ez az a zóna, amely több állapotot is megkülönböztet egymástól, ilyen a bemelegítés, a zsírégetés, a fitness vagy épp a nagy intenzitású mozgás. A készülék rezgéssel jelzi, ha túl magas értéket lép át a szíved edzés közben. A sportolás után megjelenik egy jelvény, amelyre kattintva láthatjuk a teljesítményünk kiértékelését. 

A Heart Watch egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy képes észlelni és időben jelezni, ha túl magas vagy épp túl alacsony a szívverések száma. Tudjuk, hogy veszélyhelyzetben a vérnyomás és a pulzus egyszerre emelkedhet vagy csökkenhet. Előfordulnak azonban olyan szívbetegségek is, amelyeknél a magas pulzusszám leviszi a vérnyomást, ami hosszú távon akár pitvarfibrillációhoz is vezethet. A hangjelzésnek köszönhetően azonban időben tudjuk orvosolni az esetlegesen felmerülő problémákat. Több olyan esetről beszámoltunk mi is, amikor az Apple Watch életeket mentett, legutóbb például pont egy magyar férfinak jelezte, hogy pitvarfibrillációja van. A férfi az okosórának hála időben orvoshoz fordult, elkerülve ezzel az életveszélyt. 

fitness app

Spotify New Music and Podcasts és a Shazam

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Spotifyt már az Apple Watch segítségével is kezelhetjük. Sajnos ez az alkalmazás nem teszi lehetővé, hogy offline módban is használjuk, de cserébe több millió dalhoz tudunk hozzáférni. A Spotify New Music and Podcasts ingyenesen letölthető magyar nyelven is, mindössze internet kell hozzá. Ha pedig egy dalt szeretnénk lecsekkolni, de nem tudjuk sem az előadóját, sem a címét, akkor nincs más dolgunk, mint a szám hallgatása közben bekapcsolni a Shazam appot, ami rögtön felismeri a zenét, majd megosztja veled a nem ismert adatokat. Ezután már Te is rá tudsz keresni a Spotifyon. 

spotify

Tripadvisor Apple Watch-ra

Ha te is imádsz utazni és szeretsz naprakész lenni a szálláshelyekkel kapcsolatban, akkor a Tripadvisor kihagyhatatlan app a számodra. Segítségével egyszerűen és gyorsan megtalálod a számodra megfelelő szállást anélkül, hogy tartanod kellene a szépelgő marketingszövegektől, hiszen számtalan utazó véleményét is olvashatod. Értékeléseik alapján könnyebben tudsz dönteni a számodra megfelelő hotel vagy panzió kiválasztásáról. 

Az alkalmazással megtervezheted az utazásodat a kötelezően megnézendő nevezetességeken keresztül, egészen a meglátogatni kívánt éttermekig. A különböző helyi vendéglátó egységekről is tájékozódhatsz korábbi kommentekből azért, hogy végül garantáltan a legjobbat válaszd ki. Arról nem is beszélve, hogy ha megvan az adott étterem, akkor az appon keresztül asztalt is tudsz foglalni, így már az esetleges teltházak miatt sem fog fájni a fejed. Ha nagy utazó vagy, akkor érdemes kiaknáznod a Tripadvisor valamennyi lehetőségét.

iTranslate, a nyelvi nehézségek ellen

Utazásaink során a nyelvi korlátok hátterében két ok állhat: a saját nyelvi hiányosságaink (például, ha nem túl acélos az angolunk) vagy épp ellenkezőleg, ha a helyi ország lakossága nem beszél sem angolul, sem egyéb olyan nyelvet, amelyen közös konszenzus esetén megértenénk egymást. Ezekre a faramuci szituációkra nyújt megoldást az iTranslate. Az ingyenesen letölthető appal akár 100 különböző nyelvet is képes lehetsz lefordítani – akár képről, akár az élőbeszédből. Az Apple Watch-cson diktálással működik, de még így is nagyon megkönnyíti a felhasználó dolgát. Nagy előnye, hogy offline módban is működik.  

fordító app

Countdown Widget: Track Events, azaz a visszaszámláló

Legyen szó hétköznapi vagy egészen fontos eseményről, a visszaszámlálóval biztosan nem maradunk le róla. Az olyan mérföldköveket, amiket már tűkön ülve várunk – például egy esküvő –, a visszaszámláló segítségével nyomon tudjuk követni. Munkahelyi és magánéleti események figyelésére is rendkívül jól alkalmazható. De beállíthatunk rajta születésnapot, meetinget, ünnepeket, nyaralást, gyakorlatilag bármit. Korlátlan visszaszámlálásra képes, amit beállíthatunk felfelé és lefelé is, sőt még ismétlődésre is. 

Természetesen a fent említetteken kívül még rengeteg hasznos applikáció is megtalálható az App Store-ban. Szerencsére az Apple Watch 4 és az afeletti generációk mindegyike elbírja a különféle alkalmazásokat. Ha csak módod van rá, akkor mi a Heart Watch letöltését mindenképp szorgalmazzuk az egészséged megőrzése érdekében.

Érdemes nyomon követni az App Store-t, mert az Apple folyamatosan frissíti a meglévő appokat, vagy újakat dob a piacra. A legtöbb valóban nagyon hasznos társad tud lenni a mindennapokban.

Írd meg nekünk kommentben, hogy te milyen alkalmazásokat használsz az Apple Watch-csodon, illetve mik azok, amiket mindenképp le szeretnél tölteni! 

 

(forrás: szifon.com)