Hidegben tényleg gyorsabban merül az iPhone?

Észrevetted már, hogy a kinti hidegben mintha gyorsabban merül a telefonod? Esetleg előfordult már veled, hogy az iPhone-od minden jelzés nélkül 20-30%-ot mutatva kikapcsolt? Ne lepődj meg, de a hideg az oka.
Hidegben tényleg gyorsabban merül az iPhone?

Pár nap múlva érünk februárba, ami az év leghidegebb hónapját jelenti. A 2016-2017-es telünk egyébként sem a könnyed téli éjszakáiról lesz híres, sorra dőltek meg a hidegrekordok, egyszóval régen fáztunk ennyire, ilyen hosszú időn keresztül.

Az Apple számára az előző évszak sem volt kellemes, gondoljunk csak az iPhone 6s akkumulátor csere programjára, sőt mostanában jelennek meg hírek arról, hogy az iPhone 6-os készülékeket is tervezi visszahívni a gyártó.

A téli szélsőségesnek mondható időjárás fényt derített arra, hogy a telefonok akkumulátorai a hidegben kevésbé működnek és rövidebb ideig bírják, mint átlagos hőmérséklet alatt. Előre le szeretnénk szögezni, ha ilyen probléma fordult elő veled nyugodj meg, hosszútávú hatása nem lesz a dolognak, ha csak nem napi rendszerességgel teszed ki mínusz 20 foknak a készüléked, az akkumulátorának üzemideje nem fog csökkenni.

 ddd

Típustól függetlenül, a ma elérhető összes iPhone-ban lítiumos akkumulátor van elrejtve. – Ahogy a többi okostelefonban is. Ebből következően a Li-ion technológia a leggyakoribb mostanság az informatika világában. – A közelgő végéről írtunk már nektek egy cikket.

Akkumulátorok a hidegben

A számos pozitív tulajdonság mellett akad pár negatív is. Ami a legtöbb felhasználót foglalkoztatja az leginkább az, hogy az akkumulátor szenved a téli hidegben. A külső hideg növeli a belső ellenállást, és csökkenti az akkumulátor kapacitását. Ezért tapasztalhatod úgy, hogy hidegben sokkal gyorsabban merül a készüléked.

- 18 fok környéke az a pont, amikor az akkumulátor már csak 50% teljesítménnyel tud dolgozni. Gondolj csak bele, az elmúlt hetekben hány alkalommal volt nálunk ennél alacsonyabb hőmérséklet. Az akkumulátorok nincsenek ilyen hideg időre kalibrálva, melegebb időre tervezték őket, ezért az olvasási mechanizmusa is romolhat hidegben. – Ezért fordul elő, hogy 30% környékén megadja magát a telefonod.

A legegyszerűbb megoldás ennek az elkerülésére az, ha a telefont melegen tartod. Kint az utcán egyébként sem ajánlatos menet közben sms-t írnod, ez most hatványozottan igaz. Tarts a zsebedben a telefonod, a testhőd melegen fogja tartani, és nem ér váratlan meglepetés.

Ha minden kötél szakad és kikapcsol a telefonod ajánlott magaddal vinned egy külső akkumulátort is, amivel újra, akár séta közben is fel tudod tölteni a készüléked. Mi a Mercedes Power Bank-ot ajánljuk erre a célra.

De miért a Li-ion akkumulátorok a leggyakoribbak?

  • A lítium nagyon könnyű fém, az egyik legkönnyebb, így az ebből készített akkumulátorok súlya elhanyagolható. Ezáltal a mobiltelefonok is könnyebbek lesznek.
  • Mivel nincs memóriaeffektus, nem képződnek kristályok az akkumulátorban, ami azt jelenti, hogy nem kell őket folyamatosan maximálisan lemeríteni és feltölteni, a rendes működés érdekében.
  • Ezek az akkumulátorok sokkal kevesebb mérgező anyagokat tartalmaznak, mint a társai.
  • Viszonylag hosszú ideig bírja – Ebben a cikkben találsz pár tippet arról, hogy tovább bírja a készüléked.

 

6 tipp, amivel azonnal felgyorsíthatod iPhone 7 és 7 Plus készüléked 6 tipp, amivel azonnal felgyorsíthatod iPhone 7 és 7 Plus készüléked
2017. június 6.
Az iPhone-okra alapvetően nem jellemző, hogy néhány hónapnyi használat után lassulnának. De természetesen vannak kivételes esetek.
8 ok, amiért sokkal jobban megéri iPhone-t venni, mint Androidos telefont 8 ok, amiért sokkal jobban megéri iPhone-t venni, mint Androidos telefont
2017. július 11.
A következőkben 8 nyomós okot sorolunk fel, amiért sokkal jobban szeretjük az Apple-t és az iOS-t, mint az Androidot. Habár a listát a végtelenségig lehetne írni és természetesen akad szép számmal ellenérv is, csak a legfontosabb indokokat gyűjtöttük össze.
Újabb iOS frissítés, ami előtt kötelező biztonsági mentést készítened! Újabb iOS frissítés, ami előtt kötelező biztonsági mentést készítened!
2017. március 28.
Tegnaptól vált elérhetővé a legújabb iOS frissítés, immáron a 10.3-as verzió. Általánosságban az iOS köztes frissítései leginkább kisebb igazításoknak és optimalizálásnak mondhatóak, amelyek nem érintik túlzott módon a rendszer grafikus megjelenését, illetve funkcióit.