Hidegben tényleg gyorsabban merül az iPhone?

Észrevetted már, hogy a kinti hidegben mintha gyorsabban merül a telefonod? Esetleg előfordult már veled, hogy az iPhone-od minden jelzés nélkül 20-30%-ot mutatva kikapcsolt? Ne lepődj meg, de a hideg az oka.
Hidegben tényleg gyorsabban merül az iPhone?

Pár nap múlva érünk februárba, ami az év leghidegebb hónapját jelenti. A 2016-2017-es telünk egyébként sem a könnyed téli éjszakáiról lesz híres, sorra dőltek meg a hidegrekordok, egyszóval régen fáztunk ennyire, ilyen hosszú időn keresztül.

Az Apple számára az előző évszak sem volt kellemes, gondoljunk csak az iPhone 6s akkumulátor csere programjára, sőt mostanában jelennek meg hírek arról, hogy az iPhone 6-os készülékeket is tervezi visszahívni a gyártó.

A téli szélsőségesnek mondható időjárás fényt derített arra, hogy a telefonok akkumulátorai a hidegben kevésbé működnek és rövidebb ideig bírják, mint átlagos hőmérséklet alatt. Előre le szeretnénk szögezni, ha ilyen probléma fordult elő veled nyugodj meg, hosszútávú hatása nem lesz a dolognak, ha csak nem napi rendszerességgel teszed ki mínusz 20 foknak a készüléked, az akkumulátorának üzemideje nem fog csökkenni.

 ddd

Típustól függetlenül, a ma elérhető összes iPhone-ban lítiumos akkumulátor van elrejtve. – Ahogy a többi okostelefonban is. Ebből következően a Li-ion technológia a leggyakoribb mostanság az informatika világában. – A közelgő végéről írtunk már nektek egy cikket.

Akkumulátorok a hidegben

A számos pozitív tulajdonság mellett akad pár negatív is. Ami a legtöbb felhasználót foglalkoztatja az leginkább az, hogy az akkumulátor szenved a téli hidegben. A külső hideg növeli a belső ellenállást, és csökkenti az akkumulátor kapacitását. Ezért tapasztalhatod úgy, hogy hidegben sokkal gyorsabban merül a készüléked.

- 18 fok környéke az a pont, amikor az akkumulátor már csak 50% teljesítménnyel tud dolgozni. Gondolj csak bele, az elmúlt hetekben hány alkalommal volt nálunk ennél alacsonyabb hőmérséklet. Az akkumulátorok nincsenek ilyen hideg időre kalibrálva, melegebb időre tervezték őket, ezért az olvasási mechanizmusa is romolhat hidegben. – Ezért fordul elő, hogy 30% környékén megadja magát a telefonod.

A legegyszerűbb megoldás ennek az elkerülésére az, ha a telefont melegen tartod. Kint az utcán egyébként sem ajánlatos menet közben sms-t írnod, ez most hatványozottan igaz. Tarts a zsebedben a telefonod, a testhőd melegen fogja tartani, és nem ér váratlan meglepetés.

Ha minden kötél szakad és kikapcsol a telefonod ajánlott magaddal vinned egy külső akkumulátort is, amivel újra, akár séta közben is fel tudod tölteni a készüléked. Mi a Mercedes Power Bank-ot ajánljuk erre a célra.

De miért a Li-ion akkumulátorok a leggyakoribbak?

  • A lítium nagyon könnyű fém, az egyik legkönnyebb, így az ebből készített akkumulátorok súlya elhanyagolható. Ezáltal a mobiltelefonok is könnyebbek lesznek.
  • Mivel nincs memóriaeffektus, nem képződnek kristályok az akkumulátorban, ami azt jelenti, hogy nem kell őket folyamatosan maximálisan lemeríteni és feltölteni, a rendes működés érdekében.
  • Ezek az akkumulátorok sokkal kevesebb mérgező anyagokat tartalmaznak, mint a társai.
  • Viszonylag hosszú ideig bírja – Ebben a cikkben találsz pár tippet arról, hogy tovább bírja a készüléked.

 

iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból! iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból!
2017. november 13.
Végre megérkezett az iPhone X, és ezzel együtt egy csomó újdonság is, amit nem árt, ha megtanulsz, hogy ki tudd használni az új vagány funkciókat. Íme a legjobb 5 tipp, hogy profi módon kezeld újdonsült Apple készülékedet.
100 érdekesség az okostelefonok világából – 3. rész 100 érdekesség az okostelefonok világából – 3. rész
2017. augusztus 28.
Az érdekességek listája még nem ért véget, ebben a bejegyzésben újabb 25 statisztikai adatot és meghökkentő tényt gyűjtöttünk össze. Tudtad például, hogy világszerte minden 4.
Szakértői cikk: Használt iPhone-t veszel? Ezekre figyelj, hogy ne verjenek át! Szakértői cikk: Használt iPhone-t veszel? Ezekre figyelj, hogy ne verjenek át!
2017. október 16.
Amikor bemutatják az aktuális legújabb iPhone-okat, mindig csökken az előző generációs készülékek ára. Az árcsökkenés a használt készülékeket is eléri, így mindenképpen érdemes elgondolkodni a vásárlásukról.