Hidegben tényleg gyorsabban merül az iPhone?

Észrevetted már, hogy a kinti hidegben mintha gyorsabban merül a telefonod? Esetleg előfordult már veled, hogy az iPhone-od minden jelzés nélkül 20-30%-ot mutatva kikapcsolt? Ne lepődj meg, de a hideg az oka.
Hidegben tényleg gyorsabban merül az iPhone?

Pár nap múlva érünk februárba, ami az év leghidegebb hónapját jelenti. A 2016-2017-es telünk egyébként sem a könnyed téli éjszakáiról lesz híres, sorra dőltek meg a hidegrekordok, egyszóval régen fáztunk ennyire, ilyen hosszú időn keresztül.

Az Apple számára az előző évszak sem volt kellemes, gondoljunk csak az iPhone 6s akkumulátor csere programjára, sőt mostanában jelennek meg hírek arról, hogy az iPhone 6-os készülékeket is tervezi visszahívni a gyártó.

A téli szélsőségesnek mondható időjárás fényt derített arra, hogy a telefonok akkumulátorai a hidegben kevésbé működnek és rövidebb ideig bírják, mint átlagos hőmérséklet alatt. Előre le szeretnénk szögezni, ha ilyen probléma fordult elő veled nyugodj meg, hosszútávú hatása nem lesz a dolognak, ha csak nem napi rendszerességgel teszed ki mínusz 20 foknak a készüléked, az akkumulátorának üzemideje nem fog csökkenni.

 ddd

Típustól függetlenül, a ma elérhető összes iPhone-ban lítiumos akkumulátor van elrejtve. – Ahogy a többi okostelefonban is. Ebből következően a Li-ion technológia a leggyakoribb mostanság az informatika világában. – A közelgő végéről írtunk már nektek egy cikket.

Akkumulátorok a hidegben

A számos pozitív tulajdonság mellett akad pár negatív is. Ami a legtöbb felhasználót foglalkoztatja az leginkább az, hogy az akkumulátor szenved a téli hidegben. A külső hideg növeli a belső ellenállást, és csökkenti az akkumulátor kapacitását. Ezért tapasztalhatod úgy, hogy hidegben sokkal gyorsabban merül a készüléked.

- 18 fok környéke az a pont, amikor az akkumulátor már csak 50% teljesítménnyel tud dolgozni. Gondolj csak bele, az elmúlt hetekben hány alkalommal volt nálunk ennél alacsonyabb hőmérséklet. Az akkumulátorok nincsenek ilyen hideg időre kalibrálva, melegebb időre tervezték őket, ezért az olvasási mechanizmusa is romolhat hidegben. – Ezért fordul elő, hogy 30% környékén megadja magát a telefonod.

A legegyszerűbb megoldás ennek az elkerülésére az, ha a telefont melegen tartod. Kint az utcán egyébként sem ajánlatos menet közben sms-t írnod, ez most hatványozottan igaz. Tarts a zsebedben a telefonod, a testhőd melegen fogja tartani, és nem ér váratlan meglepetés.

Ha minden kötél szakad és kikapcsol a telefonod ajánlott magaddal vinned egy külső akkumulátort is, amivel újra, akár séta közben is fel tudod tölteni a készüléked. Mi a Mercedes Power Bank-ot ajánljuk erre a célra.

De miért a Li-ion akkumulátorok a leggyakoribbak?

  • A lítium nagyon könnyű fém, az egyik legkönnyebb, így az ebből készített akkumulátorok súlya elhanyagolható. Ezáltal a mobiltelefonok is könnyebbek lesznek.
  • Mivel nincs memóriaeffektus, nem képződnek kristályok az akkumulátorban, ami azt jelenti, hogy nem kell őket folyamatosan maximálisan lemeríteni és feltölteni, a rendes működés érdekében.
  • Ezek az akkumulátorok sokkal kevesebb mérgező anyagokat tartalmaznak, mint a társai.
  • Viszonylag hosszú ideig bírja – Ebben a cikkben találsz pár tippet arról, hogy tovább bírja a készüléked.

 

Irány a strand! – ezek a legjobb vízálló iPhone és iPad tokok! Irány a strand! – ezek a legjobb vízálló iPhone és iPad tokok!
2017. június 22.
Kánikula, hőség, úgy érezzük a testünk legalább 200 fokon ég. Ilyenkor kell lemerülni egy hideg vízbe, lehűtve magunkat és kimosnunk magunkból a dolgos mindennapok elfáradt óráit.
iOS-ról Androidra, Windows-ról iOS-ra lehetetlen az adatmentés? Dehogyis! iOS-ról Androidra, Windows-ról iOS-ra lehetetlen az adatmentés? Dehogyis!
2017. március 30.
Az Apple termékek közös jellemzője, hogy nem túlzottan kompatibilisek más gyártók eszközeivel és operációs rendszereivel. Ennek ellenére előfordulhat, hogy szeretnél fényképeket áthelyezni iOS-ról Androidra/Windowsra.
A 9 leghasznosabb iPhone gyorsító tipp A 9 leghasznosabb iPhone gyorsító tipp
2016. február 25.
A technológia fantasztikus dolog, és mindannyian szívesen élvezzük az általa nyújtotta előnyöket. Azonban várni arra, hogy a telefonod valamit lassabban tölt be, mint szeretnéd egy igazi “first-world problem".