Így értelmezd az iOS 12 akkumulátor infóját

2022.06.29 0 hozzászólás 3371 olvasás
Így értelmezd az iOS 12 akkumulátor infóját

Az iOS 12 akkumulátor infó funkciója igazán figyelemreméltó fejlesztést hozott az előző verzióhoz képest. A lehetőségek elképesztően kibővültek, az akku használatot hihetetlen részletességgel láthatod kategóriák szerint. De hogy mit is találsz pontosan a megújult oldalon belül és hogyan használd ki minden szuper lehetőségét, azt cikkünkből megtudhatod.

Míg régen az akkumulátor információnál azt láthattad, hogy mely alkalmazások és mennyi ideig „pörgetik” az aksit, most olyan grafikonokat is megjelenít neked a rendszer, amilyeneket eddig nagyjából az Apple Keynote-on láthattál. Mindezt pedig kategóriák szerint tovább bontva úgy, mint a kikapcsolt és bekapcsolt állapotú képernyő alatti használat.

De ez nem minden. Megnézheted azt is, hogy az akkumulátor mennyivel gyorsabban merül le, milyen volt a töltöttségi szintje bármikor az elmúlt 24 órában, és egy hosszabb távú áttekintést is mutat a rendszer, így megnézheted azt is, hogy viselkedett az aksid ebben az adott időszakban.

Annyira részletes lett a funkció, hogy az kissé már zavarba ejtő lehet, ezért segítünk neked abban, hogyan is kell leolvasni ezeket a grafikonokat, és hogy lehet a legjobbat kihozni belőlük.

ios_12_akkumulator_info_3

Először is menj a Beállítások menüpontra bármelyik iOS 12-t futtató eszközön, majd érintsd meg az Akkumulátor részt.

24 órás nézet

Először vessünk egy pillantást a 24 órás nézetre. Itt két diagramot találsz. A felsőn látható az akkumulátor töltöttségi szintje az elmúlt 24 órában. Ezt még elég könnyű követni. Többségében a grafikon lefelé irányuló utat követ, mivel az akkumulátor a nap végére lemerül - az eltéréseket az okozza, ha napközben töltőre teszed a készülékedet.

Az alsó diagram azt mutatja meg, mennyit használtad egész nap az iPhone-odat. Hasonlóan a felső táblázathoz, a vízszintes tengelyen továbbra is az időt látod. A diagram függőleges tengelye a használati időt mutatja. Itt láthatod, hogy mennyi időt volt aktív az aksi bármikor az elmúlt 24 órában. A diagram oszlopai két eredményt mutatnak: egyet, amikor be van kapcsolva a képernyő és egy másikat, amikor nincs.

ios_12_akkumulator_info

Érints a még több akkumulátor infóért

Ha megérinted valamelyik grafikont, az infó még tovább szűkül, a rendszer megjeleníti az akkumulátor használatot arra az egy órára, amit kiválasztottál. A diagramok alatt az alkalmazások ismerős listája van, amely ugyanazokat az információkat jeleníti meg, mint az iOS 11-es és korábbi verziói.

Az alkalmazásokat a legtöbbet fogyasztó (vagy leggyakrabban használt) tulajdonság alapján rendezi a tetejétől számolva a rendszer. Csak érintsd meg őket, ha meg szeretnéd nézni az általuk használt akkumulátor százalékos arányát, vagy a használati időt.

Most jön csak a java. Az oldal tetején lévő diagramok ehhez a listához kapcsolódnak. Tehát, ha megérinted a táblázatot, hogy megmutassa a használatot, mondjuk 9:00 és 12:00 között, a sorrend megváltozik, hogy megjelenítse, mely alkalmazások használták a legtöbb akkumulátort abban az intervallumban. A diagramok alatti kijelző ilyenkor szintén megváltozik.

ios_12_akkumulator_info_2_1

Ezeknek a használata valóban segíteni fog abban, hogy le tudd szűkíteni, mely alkalmazások használják a legtöbb akkumulátort. Például, ha látod, hogy egy applikáció, mint a GarageBand 30%-ot leevett az aksidból, akkor nem fogsz meglepődni - ez aktív képernyő esetén megy, és igen intenzív ahhoz, hogy erőteljesen igénybe vegye az akkut.

De ha azt látod, hogy egy alkalmazás, mint például a Skype az akkumulátor 50%-át elhasználta miközben aludtál, akkor tudod, hogy vagy a Skype-nak van háttér akkumulátor problémája, vagy valaki az éjszaka közepén a nevedben videohívásokat kezdeményezett.

Hosszú távú nézet

A hosszú távú nézet ugyanúgy működik, mint a 24 órás, csak itt az elmúlt 10 nap akkumulátor használatát vizsgálhatod. Ebben a nézetben bármelyik napot megérintheted az adott nap megtekintéséhez.

Ha már kellőképp megismerkedtél vele, már biztos érezni fogod, hogy az új információs oldal tele van rengeteg hasznos és könnyen leolvasható részlettel. Az Apple-nek ezúttal sikerült minket is lenyűgöznie az iOS 12-vel, reméljük neked is hasonlóan jó tapasztalataid lesznek.

Még több iOS tippet szeretnél? Akkor ezt a cikkünket ne hagyd ki:

 

(forrás: cultofmac.com)