Ilyet még biztosan nem láttál! - Izgalmas képsorozat az iPhone X OLED kijelzőjéről!

2017. november 23. -
Izgalmasan indult a reggel szervizünkben, mivel kezünkbe akadt egy olyan képsorozat, ami által minden eddiginél jobban az iPhone X OLED kijelzőjének mélyére tudunk nézni. A meglepő képeket nem sajnáljuk tőletek, megmutatjuk a nagy felfedezést.
Ilyet még biztosan nem láttál! - Izgalmas képsorozat az iPhone X OLED kijelzőjéről!

Az Apple legdurvább okostelefonjának kijelzője az elmúlt hetekben leginkább botrányaival került a köztudatba. Az iPhone X megjelenésekor kiderült, hogy nem csak maga a készülék ijesztően drága, de annak javítása is nagyjából annyiba kerül, mint egy új közép-felső kategóriás okostelefon ára. Mindennek tetejében, miután beköszöntöttek a hidegebb napok, szembesültünk azzal, hogy az iPhone X nem bírja a hirtelen hőmérsékletváltozást, és egy meleg szobából a hidegbe lépve, egyszerűen lefagy a kijelzője. De miért ilyen fontos ez a kijelző, miért kerül 360 000 forintnál is többe?

iPhone X OLED kijelző

Az iPhone X-nek OLED kijelző van, az iPhone 8 Plustól visszamenőleg pedig még LCD-IPS paneleket kaptak a telefonok, ez tiszta sor. Arról, hogy ez pontosan miben jelent különbséget a telefonok között, és milyen változásokkal jár a telefonok történetében, már rengeteg cikket írtunk, ezeket tartottátok a legérdekesebbnek:

Cikkeink eddig általánosságban szóltak az OLED panelek összetételéről, azonban a mostani képsorozat segítségével, kizárólag az iPhone X kijelzőjének felépítését követhetjük végig.

iphone OLED kijelző 1.

KÉP #1

A kijelzőt előzetesen eltávolították a készülék házáról, így csak erről az alkatrészről beszélünk. Melegítőpadra helyezik, majd egy éles tárgy segítségével leválasztják a kijelző keretét.

iphone OLED kijelző 2. 

KÉP #2

Továbbra is a fűtőpadon tartva a készüléket, a kijelző üvegét távolítják el. Ez egyébként rendkívüli türelmet és ügyességet igénylő munkafolyamat, hiszen figyelni kell arra, nehogy megrepedjen az üveg. Habár az Apple azt ígérte, az iPhone X a legerősebb okostelefonja, ezt eddig nem nagyon tapasztaltuk meg. Itt találsz pár videót, ahol szétverik a készüléket.

iphone OLED kijelző 3.

KÉP #3

Legvégül a fém merevítő réteget, a force touch érzékelő panelt és a kijelző szalagkábelét bontják le. A Force Touch felel egyébként az érintésed érzékeléséért.

Ezen a képen összegyűjtöttük az OLED kijelző darabjait egyenként. Te elhinnéd, hogy ennyi részből áll egy szimpla kijelző? És most gondod végig, hogy egyszerű dolga van-e egy szerviztechnikusnak. :)

iphone oled panel

Ennek ellenére természetesen vállaljuk az iPhone X kijelző cseréjét, amit ezen a linken érhetsz el.

Ha találsz a környezetedben olyanokat, akik hasonló szerviztechnikus vénával és érdeklődéssel megáldottak, ne lustálkodj, oszd meg velük is a cikket!

Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket? Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket?
2018. május 2.
A SquareTrade nemrég elvégezte a Galaxy S9 készülékek hagyományos ejtéstesztjét, hogy megnézze, igaz-e amit a Samsung állít vagyis, hogy a legújabb modelljei sokkal ellenállóbbak az eddigieknél. A Galaxy S9 és az S9+ telefonoknak valóban sikerült legyőzniük a teszteken az iPhone X-et és még a régebbi Galaxy eszközöket is, de leejtés után egyik sem volt valami jó formában.
Az Apple fényérzékelő szenzor problémája csak egy teszt volt? – Vélemény Az Apple fényérzékelő szenzor problémája csak egy teszt volt? – Vélemény
2018. április 25.
Néhány hete az Apple komoly fejtörést okozott nekünk és még sok más, nem hivatalos iPhone szerviznek azzal, hogy az iPhone 8 készülékek, illetve az iPhone X képernyő cseréje után leállt a telefon fényérzékelő szenzora. Ezt a kellemetlenséget a most kiadott legújabb frissítés (iOS 11.3.1.) orvosolta, de kérdés, hogy várhatunk-e még hasonló problémákat vagy az Apple ezt egyfajta tesztnek szánta.
iPhone X vs. Galaxy Note 8 - Sebességteszt! - Van valami, amiben a Galaxy Note 8 simán leveri az iPhone X-et iPhone X vs. Galaxy Note 8 - Sebességteszt! - Van valami, amiben a Galaxy Note 8 simán leveri az iPhone X-et
2017. november 9.
Röviden: Memória. De ezzel nem elégszünk meg, hiszen ma már nem arról szólnak a különböző gyorsasági tesztek, hogy éppen melyik készülék nyitja meg gyorsabban a Snapchat alkalmazást.