Ilyet még biztosan nem láttál! - Izgalmas képsorozat az iPhone X OLED kijelzőjéről!

2017. november 23. -
Izgalmasan indult a reggel szervizünkben, mivel kezünkbe akadt egy olyan képsorozat, ami által minden eddiginél jobban az iPhone X OLED kijelzőjének mélyére tudunk nézni. A meglepő képeket nem sajnáljuk tőletek, megmutatjuk a nagy felfedezést.
Ilyet még biztosan nem láttál! - Izgalmas képsorozat az iPhone X OLED kijelzőjéről!

Az Apple legdurvább okostelefonjának kijelzője az elmúlt hetekben leginkább botrányaival került a köztudatba. Az iPhone X megjelenésekor kiderült, hogy nem csak maga a készülék ijesztően drága, de annak javítása is nagyjából annyiba kerül, mint egy új közép-felső kategóriás okostelefon ára. Mindennek tetejében, miután beköszöntöttek a hidegebb napok, szembesültünk azzal, hogy az iPhone X nem bírja a hirtelen hőmérsékletváltozást, és egy meleg szobából a hidegbe lépve, egyszerűen lefagy a kijelzője. De miért ilyen fontos ez a kijelző, miért kerül 360 000 forintnál is többe?

iPhone X OLED kijelző

Az iPhone X-nek OLED kijelző van, az iPhone 8 Plustól visszamenőleg pedig még LCD-IPS paneleket kaptak a telefonok, ez tiszta sor. Arról, hogy ez pontosan miben jelent különbséget a telefonok között, és milyen változásokkal jár a telefonok történetében, már rengeteg cikket írtunk, ezeket tartottátok a legérdekesebbnek:

Cikkeink eddig általánosságban szóltak az OLED panelek összetételéről, azonban a mostani képsorozat segítségével, kizárólag az iPhone X kijelzőjének felépítését követhetjük végig.

iphone OLED kijelző 1.

KÉP #1

A kijelzőt előzetesen eltávolították a készülék házáról, így csak erről az alkatrészről beszélünk. Melegítőpadra helyezik, majd egy éles tárgy segítségével leválasztják a kijelző keretét.

iphone OLED kijelző 2. 

KÉP #2

Továbbra is a fűtőpadon tartva a készüléket, a kijelző üvegét távolítják el. Ez egyébként rendkívüli türelmet és ügyességet igénylő munkafolyamat, hiszen figyelni kell arra, nehogy megrepedjen az üveg. Habár az Apple azt ígérte, az iPhone X a legerősebb okostelefonja, ezt eddig nem nagyon tapasztaltuk meg. Itt találsz pár videót, ahol szétverik a készüléket.

iphone OLED kijelző 3.

KÉP #3

Legvégül a fém merevítő réteget, a force touch érzékelő panelt és a kijelző szalagkábelét bontják le. A Force Touch felel egyébként az érintésed érzékeléséért.

Ezen a képen összegyűjtöttük az OLED kijelző darabjait egyenként. Te elhinnéd, hogy ennyi részből áll egy szimpla kijelző? És most gondod végig, hogy egyszerű dolga van-e egy szerviztechnikusnak. :)

iphone oled panel

Ennek ellenére természetesen vállaljuk az iPhone X kijelző cseréjét, amit ezen a linken érhetsz el.

Ha találsz a környezetedben olyanokat, akik hasonló szerviztechnikus vénával és érdeklődéssel megáldottak, ne lustálkodj, oszd meg velük is a cikket!

iPhone X vs. iPhone XS – Csalódást kelt az új modell? iPhone X vs. iPhone XS – Csalódást kelt az új modell?
2018. szeptember 19.
Az iPhone X tavalyi megjelenésével egy egészen új fejezetet nyitott az Apple, a gyökeresen új dizájn páratlan élménnyel kápráztatta el a szemünket. Ehhez képest az iPhone XS inkább olyannak tűnik, mintha az alkotó néhány izgalmas részletet kifelejtett volna abból a bizonyos fejezetből és egy évvel később új kiadásban jelentetné meg.
iPhone X újdonságok - True Tone technológia iPhone X újdonságok - True Tone technológia
2017. október 25.
iPhone X újdonságok cikksorozatunkban összegyűjtjük a készülék azon tulajdonságait, amelyekkel az eddig megjelent Apple mobilokban még nem találkozhattál. Második cikkünkben a True Tone technológiát vesszük górcső alá.
Amit tudnod kell az Apple telefonjairól! - Miért különböznek az azonos modellű iPhone-ok kijelzői? Amit tudnod kell az Apple telefonjairól! - Miért különböznek az azonos modellű iPhone-ok kijelzői?
2018. január 10.
Most elárulunk valamit, amit eddig valószínűleg még csak nem is sejtettél. Két eredeti, azonos modellű iPhone kijelzője között is lehet szemmel látható különbség.