Ilyet még biztosan nem láttál! - Izgalmas képsorozat az iPhone X OLED kijelzőjéről!

2017. november 23. -
Izgalmasan indult a reggel szervizünkben, mivel kezünkbe akadt egy olyan képsorozat, ami által minden eddiginél jobban az iPhone X OLED kijelzőjének mélyére tudunk nézni. A meglepő képeket nem sajnáljuk tőletek, megmutatjuk a nagy felfedezést.
Ilyet még biztosan nem láttál! - Izgalmas képsorozat az iPhone X OLED kijelzőjéről!

Az Apple legdurvább okostelefonjának kijelzője az elmúlt hetekben leginkább botrányaival került a köztudatba. Az iPhone X megjelenésekor kiderült, hogy nem csak maga a készülék ijesztően drága, de annak javítása is nagyjából annyiba kerül, mint egy új közép-felső kategóriás okostelefon ára. Mindennek tetejében, miután beköszöntöttek a hidegebb napok, szembesültünk azzal, hogy az iPhone X nem bírja a hirtelen hőmérsékletváltozást, és egy meleg szobából a hidegbe lépve, egyszerűen lefagy a kijelzője. De miért ilyen fontos ez a kijelző, miért kerül 360 000 forintnál is többe?

iPhone X OLED kijelző

Az iPhone X-nek OLED kijelző van, az iPhone 8 Plustól visszamenőleg pedig még LCD-IPS paneleket kaptak a telefonok, ez tiszta sor. Arról, hogy ez pontosan miben jelent különbséget a telefonok között, és milyen változásokkal jár a telefonok történetében, már rengeteg cikket írtunk, ezeket tartottátok a legérdekesebbnek:

Cikkeink eddig általánosságban szóltak az OLED panelek összetételéről, azonban a mostani képsorozat segítségével, kizárólag az iPhone X kijelzőjének felépítését követhetjük végig.

iphone OLED kijelző 1.

KÉP #1

A kijelzőt előzetesen eltávolították a készülék házáról, így csak erről az alkatrészről beszélünk. Melegítőpadra helyezik, majd egy éles tárgy segítségével leválasztják a kijelző keretét.

iphone OLED kijelző 2. 

KÉP #2

Továbbra is a fűtőpadon tartva a készüléket, a kijelző üvegét távolítják el. Ez egyébként rendkívüli türelmet és ügyességet igénylő munkafolyamat, hiszen figyelni kell arra, nehogy megrepedjen az üveg. Habár az Apple azt ígérte, az iPhone X a legerősebb okostelefonja, ezt eddig nem nagyon tapasztaltuk meg. Itt találsz pár videót, ahol szétverik a készüléket.

iphone OLED kijelző 3.

KÉP #3

Legvégül a fém merevítő réteget, a force touch érzékelő panelt és a kijelző szalagkábelét bontják le. A Force Touch felel egyébként az érintésed érzékeléséért.

Ezen a képen összegyűjtöttük az OLED kijelző darabjait egyenként. Te elhinnéd, hogy ennyi részből áll egy szimpla kijelző? És most gondod végig, hogy egyszerű dolga van-e egy szerviztechnikusnak. :)

iphone oled panel

Ennek ellenére természetesen vállaljuk az iPhone X kijelző cseréjét, amit ezen a linken érhetsz el.

Ha találsz a környezetedben olyanokat, akik hasonló szerviztechnikus vénával és érdeklődéssel megáldottak, ne lustálkodj, oszd meg velük is a cikket!

Ami Kínából jön az csak … lehet? - Minden, amit a kínai LCD modulok gyártásáról tudnod kell! Ami Kínából jön az csak … lehet? - Minden, amit a kínai LCD modulok gyártásáról tudnod kell!
2018. január 30.
Bizonyára nem volt nehéz rájönnöd a hiányzó szóra, amit a címből takartunk ki. A probléma az, hogy ez a beidegződés már régóta nem állja meg a helyét, ráadásul nagyon rossz hatással van a felhasználók gondolkodására is.
Újabb iPhone X tokok kerültek napvilágra, amelyek végleg leleplezik a készülék végső dizájnját! Újabb iPhone X tokok kerültek napvilágra, amelyek végleg leleplezik a készülék végső dizájnját!
2017. szeptember 11.
Tekintettel arra, hogy egyre több iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X modellel kapcsolatos hír megy át a kezeinken, nekünk igencsak eredetinek tűnnek az alábbiakban bemutatott tokok. A cikk végére érve 100%-os képet kapunk az iPhone X megjelenéséről!.
Megint mindenki az Apple ötletét lopja – de jó ez nekünk? - Vélemény Megint mindenki az Apple ötletét lopja – de jó ez nekünk? - Vélemény
2018. április 19.
Az Apple legutóbb megjelent készülékének notch megoldása (tudod, az a kis sziget a képernyő tetején) egyre több gyártó mobilján köszön vissza, ahogy azt már más újítások esetében megszokhattuk. De tényleg ennyire jó ez a cucc rajta, vagy csak az a lényeg, hogy mindenki lemásolja az iPhone X megjelenését?.