iPhone 11 Pro vs. Samsung Galaxy S10 – Szoros csata várható

2022.06.21 0 hozzászólás 5130 olvasás
iPhone 11 Pro vs. Samsung Galaxy S10 – Szoros csata várható

Idén az Apple és a Samsung is magasra tette a lécet, míg előbbi a kamera és akkumulátor teljesítményben kápráztatta el a felhasználókat, addig utóbbi a megújult dizájnnal véste be magát az emlékezetünkbe. De ha győztest kellene választanunk, vajon az iPhone 11 Pro vagy a Galaxy S10 Pro sikerült jobban?

iPhone 11 Pro vs. Galaxy S10 – Kijelző

Az Apple ugyan valamennyire átalakította a legújabb iPhone-ok a hátlapi részét, de elölről nézve minden a megszokott helyén van. Az iPhone 11 Pro kijelzője megegyezik az iPhone X és iPhone XS modellekével: egy 5,8 hüvelykes OLED panel egy fentről lefelé húzódó bevágással (a híres/hírhedt notch). A 2436 x 1125 pixeles képernyő felbontás szintén nem változott a 2017-ben kiadott iPhone X felbontásához képest.  

Annak ellenére viszont, hogy külső megjelenésben nem változtatott az Apple, idén mégis az iPhone 11 Pro (Max) kijelzője lett a világ legjobbja. 

Döbbenetesen jó az iPhone 11 Pro (Max) kijelzője 

A Samsung merészebbet lépett a Galaxy S10 készülékkel, és megalkotta azt, amit a cég Infinity-O kijelzőnek nevez: egy kiterjedt, gyönyörű, hihetetlenül nagy felbontású (3040 x 1440), szinte keret nélküli képernyőt. A Samsung megoldása az előlapi kamera számára egy elegáns kivágás közvetlenül az OLED panelbe helyezve, ami így több helyet hagy a videóknak, fényképeknek, játékoknak és internetes böngészésnek, mint az iPhone 11 Pro. 

Nehéz dönteni a két modell közül, de az iPhone 11 Pro sikerei ellenére mégis a Samsung csúcskészüléke mellett döntenénk. Egyszerűen azért, mert sikerült teljes képernyőt alkotnia notch nélkül, másrészt az OLED panelek közti különbséget szabad szemmel szinte már nem is látjuk, így mindegyikhez elképesztő felhasználói élmény társul. 

Nyertes: Galaxy S10

galaxy_s10_kijelzo

iPhone 11 Pro vs. Galaxy S10 - Teljesítmény

Az Apple minden évben fejlettebb processzort tervez az iPhone számára. Idén ez az A13 Bionic, ami a gyártó szerint 20%-kal gyorsabb CPU és GPU teljesítményt nyújt. Ez rossz hír a Samsung számára, hiszen már a tavalyi iPhone A12 Bionic is könnyen felülmúlta a Qualcomm Snapdragon 855 chipet számos idei Androidos telefonban, köztük a Galaxy S10-ben is.

Az A13 mellett esélye sincs. A rendszer egész teljesítményének Geekbench 5 tesztjén az iPhone 11 Pro többmagos pontszáma 3509 volt, ami még a Galaxy Note 10-nél (2 640) is jobbra sikerült. Egyértelmű pont az Apple-nek. 

Nyertes: iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro vs. Galaxy S10 - Kamera

Mind az iPhone, mind a Galaxy három hátlapi kamerával rendelkezik: széles, ultraszéles és teleobjektív a dinamikus tájképekhez és részletes portrékhoz. Papíron az S10 lencsék kissé fejlettebbnek tűnnek, mert mind a széles, mind az ultraszéles látószög 16 megapixeles (míg iPhone 11 Pro esetén ez „mindössze” 12MP).  

A motorháztető alatt azonban az iPhone A13 processzora egy sor fotós funkciót hajt végre, amik előtt még a Google Pixel 3 is meghajthatja a fejét. A 11 Pro kamerája automatikus éjszakai módot rejt a gyenge fényviszonyok közti jobb felvételek készítéséhez, 4K videókat készít, majd később ebben az évben képes lesz a lehető legjobb fényképet készíteni gépi tanulással, melyet az Apple Deep Fusion-nak hív, kilenc kép egyesítésével. 

A Galaxy S10 ezzel szemben szilárd fényképeket készít mind a három lencsével. A 10 MP-es, előlapi lencséjével szintén jó szelfiket lehet készíteni, bár a kamera elhelyezése kissé furcsa. A Samsung azt akarta, hogy a kamera kivágása ne legyen zavaró a képernyőn, ezért ezt a kijelző jobb felső sarkába helyezte.  

Az iPhone 11 Pro 12 MP-es előlapi kamerájában van egy új trükk: lassított, „slow-mo” videókat készít, amit az Apple "Slofie"-nek hív - Instagram rajongók előre dörzsölhetik a tenyerüket. 

Nyertes: iPhone 11 Pro

iphone_11_pro_kamera

iPhone 11 Pro vs. Galaxy S10 - Akkumulátor

Az Apple szerint az iPhone 11 Pro aksija négy órával hosszabb ideig bírja, mint a tavalyi iPhone XS, a beszélgetési és videólejátszási tesztekre alapozta. És való igaz, a készülék akkumulátor üzemideje nagyon is meggyőző és ennél már csak az iPhone 11 Pro Max mutatott még elképesztőbb teljesítményt a teszteken. 

iPhone 11 Pro Max akkumulátor teszt – Két lépéssel a konkurensek előtt 

A Galaxy S10 viszont egy olyan akkumulátor tulajdonsággal rendelkezik, amivel az iPhone 11 Pro nem: ez fordított vezeték nélküli töltés, ami lehetővé teszi az S10 tulajdonosok számára, hogy más Qi-kompatibilis eszközöket töltsenek fel egyszerűen úgy, hogy a telefon hátára helyezik őket.  

Pletykák és az első szétszerelős videók alapján hardveresen az iPhone 11 Pro (Max) is képes erre, de amíg egy szoftveres frissítéssel nem vezeti be ezt az Apple, addig csak lóg a levegőben.  

Az iPhone 11 Pro és a Galaxy S10 majdnem ugyanúgy teljesített ebben a kategóriában (a felsoroltak mellett már mindkét modell dobozában gyorstöltőt találunk). De az S10 fordított vezeték nélküli töltési funkciója minimálisan efelé billenti a mérleget. 

Nyertes: Galaxy S10 

iPhone 11 Pro vs. Galaxy S10  - A végső győztes

Az iPhone 11 Pro ugyan drágább, mint a Galaxy S10, de erősebb teljesítménye és jobb kamerái egyértelműen győztessé teszik az Apple új zászlóshajóját.  

(forrás: tomsguide.com)