Kompatibilis az iPhone 8 az iPhone 7 kijelzőjével? - Meglepő eredmény!

Az iPhone 7 és iPhone 8 kijelzője külsőre és funkcióiban is megszólalásig hasonlít egymásra. Jogosan tehetjük fel a kérdést: Vajon kompatibilisek egymással az alkatrészek? Működne az iPhone 7 kijelzője egy iPhone 8-ra építve? Erre kaptunk választ.
Kompatibilis az iPhone 8 az iPhone 7 kijelzőjével? - Meglepő eredmény!

Tim Cook az iPhone 8 és iPhone 8 Plus bemutatóján nem szentelt sok időt a készülékek kijelzőjének, (ami nem meglepő, hiszen az iPhone X kijelzőjén volt a hangsúly), így általánosan elkönyveltük, hogy nem változott sokat az előző generációs készülék óta.

Tény, hogy méretek és specifikációk szempontjából az iPhone 8 kijelzője lehetne akár az iPhone 7 kijelzője is. Legnagyobb különbségük a True Tone szenzor megérkezése, ami képes a színhőmérsékletet automatikusan változtatni a külső környezeti változásokhoz igazodva. Habár ez nem szigorúan magához az alkatrészhez tartozik, hanem egy újabb kisegítő eleme.

A fentiekből, és természetesen a kíváncsiságunkból kiindulva, többször is szóba kerül szervizünkben, hogy vajon lehetne-e cserélni a két alkatrészt. A következő képek részletesen bemutatják a két kijelző különbségeit, és a kérdésünkre is választ kapunk.

Külső megjelenés szemből

 1

Első pillantásra azt mondanánk ez egy és ugyanaz a kijelző. Második pillantásra is azt mondjuk. Nyilvánvaló különbség nincs a két alkatrész között, tökéletesen megegyeznek a méretek, az üvegezés, de még a színezés is.

Szalagkábel különbségek (hiánya)

2

Hátoldalára fordítva a két kijelzőt szintén nem látunk nagyobb változást, még a szalagkábelek (ránézésre) is teljesen hasonlóak. Lehetséges, hogy az iPhone 7 kijelzője működni fog egy iPhone 8-ra építve?

Szenzorok előtti fedőlap?

3

A kijelző felső részében azonban már akad eltérés, ha még annyira nem is számottevő. Az iPhone 8 szenzorok előtt található egy apró lapka. A nyílások között azonban továbbra sincs különbég,  a Proxymity szenzor és a fényérzékelő kivágása is megegyezik.

Fém vs. Műanyag

 

4

A következő képen szintén találunk egy nem mérvadó, de mégis eltérő kialakítást. Úgy tűnik, hogy amíg az iPhone 7 csavartartója fémes kialakítású, addig az iPhone 8-nál ez műanyag. Szervizes szemmel nézve ez visszalépésnek számít. Ha a csavar menete is műanyag lesz, sokkal könnyebben roncsolódik majd.

Pattintóelemek

 

5

Átlag felhasználói szemmel nézve szintén észrevehetetlen a különbség, de nekünk, akik a fél életüket szétszerelt Apple telefonok mellett töltjük, egyből feltűnik a kijelző oldalain található apró pattintóelemek különbsége. Ez sajnos kizárja azt, hogy az iPhone 8 keretébe bele tudjuk építeni az iPhone 7 kijelzőjét.

Próba

6

A csatlakozókat összekapcsolva meglepő eredményt kaptunk. Az iPhone 7 kijelzője működőképes az iPhone 8 készülékkel, azonban érintésre nem reagál, és a Touch ID sem működik. Sajnos kijelenthetjük: nem éri meg ezzel próbálkozni.

Szervizünkben természetesen javítani fogjuk a legújabb készülékeket is. Ha az újdonsült telefonodat leejtenéd és betörne az iPhone 8 kijelzője, vagy az iPhone 8 Plus kijelzője ne ess kétségbe, pár perc alatt helyretesszük. :)

Ha a baráti körödben is népszerű téma az új iPhone, juttasd el hozzájuk a legújabb infókat. Kattints a megosztás gombra! 

Szakértői cikk: Törött kijelzők javítása, mellébeszélés nélkül! Szakértői cikk: Törött kijelzők javítása, mellébeszélés nélkül!
2017. augusztus 15.
Ha rangsorolnánk a leggyakoribb munkafolyamatainkat, dobogós helyet érne el a kijelzők cseréje. A probléma gyakori és általános, ráadásul több színű, így az előforduló problémák megoldására sincs általános sablon.
Hogyan vágnak át a Hogyan vágnak át a "gyári Apple kijelzők" beszerelésével?
2016. szeptember 5.
Számos helyen olvassuk és sajnos rengetegen bedőlnek ennek az olcsó fogásnak. Azt rögtön az elején tisztáznunk kell, hogy valóban gyári Apple iPhone kijelzőt nem kapni minden sarkon.
Egy lépéssel a vásárlók felé – Változtat az Apple a garanciális politikáján Egy lépéssel a vásárlók felé – Változtat az Apple a garanciális politikáján
2017. március 6.
Nem árulunk el azzal nagy titkot, hogyha a garanciális Apple telefonod kijelzőjének cseréjét nem egy hivatalos szervizben végeztetted, akkor elestél a gyártó által vállalt garanciától.