iPhone 8 Plus méretű "iPhone X Plus" jöhet - Legfrissebb pletykák a 2018-as modellekről

2018. május 17. -
A Macotakara nemrég megjelent írása újabb pletykákkal szolgált az idei évben megjelenő iPhone modellekről. A japán blog többek között azt írja, hogy a 6,5 hüvelykes "iPhone X Plus" nagyjából akkora méretű lesz, mint a jelenlegi iPhone 8 Plus, de ezen kívül is szolgáltat nekünk néhány érdekes csemegét.
iPhone 8 Plus méretű

A bejegyzés egy "megbízható beszállítói forrásra" alapozva állítja, hogy a hamarosan megjelenő 6,5 hüvelykes OLED iPhone X modell nagyjából akkora lesz, mint az előző évben megjelent iPhone 8 Plus, amely 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

 

Ha kíváncsi vagy, miben különbözik az OLED kijelző az LCD változattól, összehasonlító cikkünkben mindenre választ kapsz.

A 2018-as iPhone viszont várhatóan egy kicsit vastagabb lesz, a "hátlapi kamera beépítési formája" miatt. A Macotakara szerint a készülék vastagsága körülbelül 0,2 mm-rel lesz nagyobb, azaz hozzávetőlegesen 7,7 mm széles lesz.

iphone_x_plus_meret

A két telefon méretének hasonlósága arra vezethető vissza, hogy az Apple az iPhone X esetében már teljes előlapi kijelzős megoldással jelent meg, amit nagy valószínűséggel a 2018-as modellben is alkalmazni fog.

Ami pedig a szintén szeptemberben megjelenő, 6,1 hüvelykes iPhone pletykákat illeti, a nemrég megjelent beszámoló szerint LCD kijelzővel fog rendelkezni, illetve azt is, hogy a kijelző nem 6,1, hanem 6,0 hüvelyknél lesz valamivel kisebb. Ezen kívül az LCD modell támogatni fogja a Face ID-t is, ha beigazolódnak a híresztelések. 

iphone_2018_modellek

Végül pedig, a Macotakara blog alapján az iOS 12 horizontális Face ID támogatással fog megjelenni, ami jelenleg az iPhone X készülékeknél csak portré orientációban működik. A horizontális támogatásnak lenne értelme, mivel az idei frissítéssel várhatóan az iPad-ek is megkapják a Face ID támogatást.

 

Az Apple 2018-as operációs rendszeréről megjelent híreket egy korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze. Ha kíváncsi vagy az izgalmas pletykákra, kattints ide!

Már jó néhány dolgot hallottunk az Apple 2018-as iPhone modelljeiről, így a Macotakara hírei csak tovább halmozzák az eddigi pletykákat. A japán blog ugyan általában megbízható információkat szokott közölni, de a beszállítói láncoktól származó infókat azért mindig egy kis szkepticizmussal kell kezelni. Ami biztos, hogy az Apple év végi bejelentéséig semmi sem biztos. Találgatni persze szabadon lehet. :)

(forrás: 9to5mac.com)

A legjobban vízálló okostelefonok A legjobban vízálló okostelefonok
2016. október 27.
Az, hogy egy mostanában kiadott csúcstelefon valamilyen szinten vízálló legyen, az elvárás. A telefonokba rejtett tudás és egyúttal az áruk is megállás nélkül kúszik felfelé, így nem csoda, hogy nem szeretnénk megválni a telefonunktól akkor, ha véletlenül egy kisebb vízbe pottyanna.
Hogyan oldottam meg az iPhone legidegesítőbb problémáját egy vonatút alatt? Hogyan oldottam meg az iPhone legidegesítőbb problémáját egy vonatút alatt?
2018. június 21.
Gyönyörűek a legújabb iPhone-ok és az Apple minden évben újabb szuper fejlesztésekkel lep meg minket, ez tény. De az újításoknak ára is van, még ma is úgy használom a telefonom, hogy fáj a jack csatlakozó hiánya.
Milyen mélyen kell a zsebedbe nyúlnod egy iPhone Xs-ért? Milyen mélyen kell a zsebedbe nyúlnod egy iPhone Xs-ért?
2018. szeptember 7.
Gyakorlatilag már annyi részlet kiderült az idei iPhone modellekről, hogy az Apple-nek nehéz lesz igazán komoly meglepetést okozni a bemutató napján. Egy apróság van viszont, amiről igencsak kevés információ derült ki, mégpedig a készülékek ára.