iPhone 8 Plus méretű "iPhone X Plus" jöhet - Legfrissebb pletykák a 2018-as modellekről

2018. május 17. -
A Macotakara nemrég megjelent írása újabb pletykákkal szolgált az idei évben megjelenő iPhone modellekről. A japán blog többek között azt írja, hogy a 6,5 hüvelykes "iPhone X Plus" nagyjából akkora méretű lesz, mint a jelenlegi iPhone 8 Plus, de ezen kívül is szolgáltat nekünk néhány érdekes csemegét.
iPhone 8 Plus méretű

A bejegyzés egy "megbízható beszállítói forrásra" alapozva állítja, hogy a hamarosan megjelenő 6,5 hüvelykes OLED iPhone X modell nagyjából akkora lesz, mint az előző évben megjelent iPhone 8 Plus, amely 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

 

Ha kíváncsi vagy, miben különbözik az OLED kijelző az LCD változattól, összehasonlító cikkünkben mindenre választ kapsz.

A 2018-as iPhone viszont várhatóan egy kicsit vastagabb lesz, a "hátlapi kamera beépítési formája" miatt. A Macotakara szerint a készülék vastagsága körülbelül 0,2 mm-rel lesz nagyobb, azaz hozzávetőlegesen 7,7 mm széles lesz.

iphone_x_plus_meret

A két telefon méretének hasonlósága arra vezethető vissza, hogy az Apple az iPhone X esetében már teljes előlapi kijelzős megoldással jelent meg, amit nagy valószínűséggel a 2018-as modellben is alkalmazni fog.

Ami pedig a szintén szeptemberben megjelenő, 6,1 hüvelykes iPhone pletykákat illeti, a nemrég megjelent beszámoló szerint LCD kijelzővel fog rendelkezni, illetve azt is, hogy a kijelző nem 6,1, hanem 6,0 hüvelyknél lesz valamivel kisebb. Ezen kívül az LCD modell támogatni fogja a Face ID-t is, ha beigazolódnak a híresztelések. 

iphone_2018_modellek

Végül pedig, a Macotakara blog alapján az iOS 12 horizontális Face ID támogatással fog megjelenni, ami jelenleg az iPhone X készülékeknél csak portré orientációban működik. A horizontális támogatásnak lenne értelme, mivel az idei frissítéssel várhatóan az iPad-ek is megkapják a Face ID támogatást.

 

Az Apple 2018-as operációs rendszeréről megjelent híreket egy korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze. Ha kíváncsi vagy az izgalmas pletykákra, kattints ide!

Már jó néhány dolgot hallottunk az Apple 2018-as iPhone modelljeiről, így a Macotakara hírei csak tovább halmozzák az eddigi pletykákat. A japán blog ugyan általában megbízható információkat szokott közölni, de a beszállítói láncoktól származó infókat azért mindig egy kis szkepticizmussal kell kezelni. Ami biztos, hogy az Apple év végi bejelentéséig semmi sem biztos. Találgatni persze szabadon lehet. :)

(forrás: 9to5mac.com)

iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról iPhone SE 2 - Megjelenési dátum, hírek és pletykák az Apple közkedvelt telefonjának folytatásáról
2017. október 17.
Az utóbbi időben minden szem az Apple aktuális csúcstelefonjaira irányult és elfelejtkeztünk egy kisebb, de legalább ugyanannyira meghatározó szériáról. Az iPhone SE megjelenésével megmutatta nekünk a gyártó egy olyan oldalát, amit eddig még nem ismerhettünk.
Boldog születésnapot iMac! Boldog születésnapot iMac!
2018. május 7.
Vasárnap óta az Apple számítógépe, az iMac is belépett a húszasok táborába, a kerek évforduló alkalmából most mi is nosztalgiázunk egy kicsit. Bár a készülékek az elmúlt 20 évben szembetűnő átalakuláson estek át, az esztétikus megjelenés mit sem változott a két évtized alatt.
iPhone X kicsomagolós/unboxing videó! iPhone X kicsomagolós/unboxing videó!
2017. november 1.
A Business Insider elsőként szerezte meg a 2017-es év legnagyobb Apple újításának számító iPhone X készüléket. Nem haboztak, rögtön elkészítették róla a kicsomagolós, úgynevezett iPhone X unboxing videót, amit blogunkban kielemzünk neked.