iPhone 8 Plus méretű "iPhone X Plus" jöhet - Legfrissebb pletykák a 2018-as modellekről

2018. május 17. -
A Macotakara nemrég megjelent írása újabb pletykákkal szolgált az idei évben megjelenő iPhone modellekről. A japán blog többek között azt írja, hogy a 6,5 hüvelykes "iPhone X Plus" nagyjából akkora méretű lesz, mint a jelenlegi iPhone 8 Plus, de ezen kívül is szolgáltat nekünk néhány érdekes csemegét.
iPhone 8 Plus méretű

A bejegyzés egy "megbízható beszállítói forrásra" alapozva állítja, hogy a hamarosan megjelenő 6,5 hüvelykes OLED iPhone X modell nagyjából akkora lesz, mint az előző évben megjelent iPhone 8 Plus, amely 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

 

Ha kíváncsi vagy, miben különbözik az OLED kijelző az LCD változattól, összehasonlító cikkünkben mindenre választ kapsz.

A 2018-as iPhone viszont várhatóan egy kicsit vastagabb lesz, a "hátlapi kamera beépítési formája" miatt. A Macotakara szerint a készülék vastagsága körülbelül 0,2 mm-rel lesz nagyobb, azaz hozzávetőlegesen 7,7 mm széles lesz.

iphone_x_plus_meret

A két telefon méretének hasonlósága arra vezethető vissza, hogy az Apple az iPhone X esetében már teljes előlapi kijelzős megoldással jelent meg, amit nagy valószínűséggel a 2018-as modellben is alkalmazni fog.

Ami pedig a szintén szeptemberben megjelenő, 6,1 hüvelykes iPhone pletykákat illeti, a nemrég megjelent beszámoló szerint LCD kijelzővel fog rendelkezni, illetve azt is, hogy a kijelző nem 6,1, hanem 6,0 hüvelyknél lesz valamivel kisebb. Ezen kívül az LCD modell támogatni fogja a Face ID-t is, ha beigazolódnak a híresztelések. 

iphone_2018_modellek

Végül pedig, a Macotakara blog alapján az iOS 12 horizontális Face ID támogatással fog megjelenni, ami jelenleg az iPhone X készülékeknél csak portré orientációban működik. A horizontális támogatásnak lenne értelme, mivel az idei frissítéssel várhatóan az iPad-ek is megkapják a Face ID támogatást.

 

Az Apple 2018-as operációs rendszeréről megjelent híreket egy korábbi cikkünkben gyűjtöttük össze. Ha kíváncsi vagy az izgalmas pletykákra, kattints ide!

Már jó néhány dolgot hallottunk az Apple 2018-as iPhone modelljeiről, így a Macotakara hírei csak tovább halmozzák az eddigi pletykákat. A japán blog ugyan általában megbízható információkat szokott közölni, de a beszállítói láncoktól származó infókat azért mindig egy kis szkepticizmussal kell kezelni. Ami biztos, hogy az Apple év végi bejelentéséig semmi sem biztos. Találgatni persze szabadon lehet. :)

(forrás: 9to5mac.com)

2018 forradalom lesz az telefonok korában? – 3 dolog, amit elvárunk a megjelenő telefonoktól 2018 forradalom lesz az telefonok korában? – 3 dolog, amit elvárunk a megjelenő telefonoktól
2018. február 13.
A 2017-es év nem az a forradalmi év volt, amire számítottunk. Természetesen néhány eszköz érdekes volt tavaly, és kétségtelen, hogy egyes technológiák a dicsőség határán állnak, de a 2017-es év mégsem igazán volt olyan korszakalkotó.
Bemutatkozik az iPhone XS és XS Max! - Megjelenés, árak, jellemzők és specifikációk Bemutatkozik az iPhone XS és XS Max! - Megjelenés, árak, jellemzők és specifikációk
2018. szeptember 13.
Lehullt tehát a lepel az Apple idei iPhone frissítéséről, minden részlet kiderült a három új modellel kapcsolatban. Ezúttal a két igazi csúcskészüléknek számító iPhone XS és XS Max-ot tesszük nagyító alá - lássuk, milyen fejlesztéseket tartogatnak a tavalyi prémium modellhez képest.
Másolja az Apple a Huawei-t? Ez lesz a következő iPhone nagy dobása! Másolja az Apple a Huawei-t? Ez lesz a következő iPhone nagy dobása!
2018. április 16.
A gazdasági napilapban kiadott jelentése azt jelzi, hogy az Apple igen korán, akár jövőre is kiadhat egy olyan iPhone-t, melynek három lencséje lesz és fejlettebb zoom rendszere. Miután az Apple bemutatta az iSight Duo kettős objektív rendszerét az iPhone 7 Plus-on, amely szintén jelen van az iPhone 8 Plus és az iPhone X készülékeken, ez az új hardveres változás mindössze két évet venne igénybe.