iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból!

2017. november 13. -
Végre megérkezett az iPhone X, és ezzel együtt egy csomó újdonság is, amit nem árt, ha megtanulsz, hogy ki tudd használni az új vagány funkciókat. Íme a legjobb 5 tipp, hogy profi módon kezeld újdonsült Apple készülékedet.
iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból!

Hogyan nézz videókat teljes képernyőn?

Az iPhone X készülék használata közben Te is biztosan észrevetted, hogy a legtöbb videó a szabványos 4:3 vagy 16:9 képarányt használja. Emiatt ha horizontálisan tartod a mobilodat videó nézés közben, a videó mindkét oldalán fekete sávokat fogsz látni.

Tekintettel arra, hogy az iPhone X értékesítésénél az edge-to-edge (saroktól sarokig tartó) OLED képernyő volt az egyik legfontosabb újdonság, emiatt a fekete sávok a videók két oldalán kicsit szégyenletesek. Így ha ki akarod használni a teljes OLED kijelzőt, a “igazítás a képernyőhöz” mód helyett használd inkább a teljes képernyő módot. Hogyan?

iphone-x-wonder-woman-video-hdr

Kezd el lejátszani a videót, majd érintsd meg kétszer a képernyőt, ami automatikusan beállítja a videót úgy, hogy az kitöltse teljesen a kijelzőt.

Megjegyzés:

A teljes képernyős módban a videó széleit kissé le fogja vágni a rendszer, emiatt bizonyos részleteket így nem fogsz látni. A teljes képernyős módot nem minden applikáció támogatja, így például használhatod Netflixhez, de BBC iPlayerhez már nem.

Hogyan kényszerítsd újraindításra az iPhone X készülékedet?

Lehet meglepetésként hat majd rád ez az infó, de ha oldalt lenyomod a bekapcsoló gombot, az iPhone X készüléked nem fog kikapcsolni, helyette Sirit indítja el.

how-to-reboot-iphone-x-8-screens

Ha tényleg ki akarod kapcsolni az iPhone X telefonodat, akkor azt a bekapcsoló gomb, és a hangszabályozó gombok egyikének együttes lenyomásával teheted meg, majd elcsúsztatod az ujjadat a képernyőn, hogy ki tudd kapcsolni a készüléket.

Ha valamilyen oknál fogva lefagyott az iPhone-od, és újraindításra szeretnéd kényszeríteni azt a következőképpen teheted meg: nyomd meg majd gyorsan engedd fel a hangerő növelése gombot, majd a hangerő csökkentése gombot, ezután pedig nyomd meg a bekapcsoló gombot, és addig tartsd lenyomva, amíg megjelenik az Apple logó a képernyőn.

Hogyan készíts képet videófelvétel közben?

Veled is előfordult már, hogy videókészítés közben fotó formájában is megszerettél volna valamit örökíteni?

Most az iPhone X ezt is lehetővé teszi már, így nincs más dolgod, mint videó készítés közben a felvevő gomb bal oldalán lévő fehér kis körre tapintani. Így ezentúl az iPhone X dupla objektíves fényképezőjével az optikai zoom segítségével profi képeket és videókat tudsz már készíteni egyszerre.

Hogyan készíts képernyőképet (screenshotot) az iPhone X készülékeden?

iPhone-X-Screenshot

Miután nincs már fizikailag lenyomható kezdő gomb (home button), így a képernyőkép készítés módja is megváltozott. Ahhoz, hogy képernyőképet tudj készíteni egyszerre nyomd meg és gyorsan engedd fel az oldalsó illetve a hangerő növelő gombot.

Az elkészült kép miniatűrként a kijelző bal alsó sarkában fog megjelenni. Ha ezt megérinted, lehetőséged lesz megvágni és szerkeszteni a képet, mielőtt elmentenéd.

Hogyan zárd be az alkalmazásokat az iPhone X telefonodon?

Először hadd szabadítsunk meg egy tévhittől, mely szerint ha kikapcsolod a háttérben futó applikációkat, az növelni fogja az akksi élettartamát és memóriát fog felszabadítani az iPhone X készülékeden.

Ez valójában teljesen szükségtelen, hiszen az iOS automatikusan úgymond “befagyasztja” a háttérben futó applikációkat, így igen komolyan tudja korlátozni azt, hogy mit tehetnek ezek a programok, így folyamatosan fel tudja szabadítani az általuk használt RAM-ot.

De mivel előfordul olyan eset, hogy egy applikáció összeomlik, így az egyetlen módja annak, hogy újra működjön az az, hogy bezárásra kényszeríted, majd újraindítod a hibásan működő appot. Hogyan?

app-switcher-iphone-x

Nem kell mást tenned, mint a képernyő aljától felfelé csúsztatod az ujjad egészen addig, míg megjelenik a képernyőn az Applikáció kapcsoló (App Switcher). Ezen a felületen addig lapozol, amíg megtalálod a bezárni kívánt alkalmazást, melyet erősen megnyomsz, hogy utána a piros kis mínusz jelet megérintve be tudd zárni.

Emellett van egy új módja is annak, hogy hozzáférj a korábban használt alkalmazásokhoz, melyet úgy tudsz elérni, hogy a képernyő alján balról jobbra csúsztatod az ujjad.

Hasznosnak találtad a cikket? Nyomj a megosztás gombra!

(Forrás: mirror.co.uk)

Porosodott az okostelefonod? Mutatjuk a megoldást! Porosodott az okostelefonod? Mutatjuk a megoldást!
2017. március 14.
A porszemekkel járó hajszálvékony karcok erőteljesen tudják csökkenteni a telefonod, tableted értékét. Ha hangsúlyt fektetsz a védelmére, és megfelelő minőségű tokot vásárolsz hozzá, miért pont a koszolódásnak engednél?.
Szakértői cikk: Így vernek át a gyártók a katonai törésteszt emblémájával! Szakértői cikk: Így vernek át a gyártók a katonai törésteszt emblémájával!
2017. november 29.
Ismerős a címben olvasott kifejezés? Fogadjunk, hogy el sem tudod képzelni, hogy pontosan mit jelent. Manapság rengetegen dőlnek be az olcsó, rossz minőségű kiegészítők trükkjének.
100 érdekesség az okostelefonok világából – 2. rész 100 érdekesség az okostelefonok világából – 2. rész
2017. augusztus 28.
A héten folytatjuk cikksorozatunkat, melyben az okos eszközök világából hozunk el 100 érdekességet. Az előző részből megtudhattad, hogy az Android logóját nem is Androidnak, hanem Bugroidnak hívják és hogy az Apple ruhákat is árult.