iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból!

2022.06.29 0 hozzászólás 10639 olvasás
iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból!

Végre megérkezett az iPhone X, és ezzel együtt egy csomó újdonság is, amit nem árt, ha megtanulsz, hogy ki tudd használni az új vagány funkciókat. Íme a legjobb 5 tipp, hogy profi módon kezeld újdonsült Apple készülékedet.

Hogyan nézz videókat teljes képernyőn?

Az iPhone X készülék használata közben Te is biztosan észrevetted, hogy a legtöbb videó a szabványos 4:3 vagy 16:9 képarányt használja. Emiatt ha horizontálisan tartod a mobilodat videó nézés közben, a videó mindkét oldalán fekete sávokat fogsz látni.

Tekintettel arra, hogy az iPhone X értékesítésénél az edge-to-edge (saroktól sarokig tartó) OLED képernyő volt az egyik legfontosabb újdonság, emiatt a fekete sávok a videók két oldalán kicsit szégyenletesek. Így ha ki akarod használni a teljes OLED kijelzőt, a “igazítás a képernyőhöz” mód helyett használd inkább a teljes képernyő módot. Hogyan?

iphone-x-wonder-woman-video-hdr

Kezd el lejátszani a videót, majd érintsd meg kétszer a képernyőt, ami automatikusan beállítja a videót úgy, hogy az kitöltse teljesen a kijelzőt.

Megjegyzés:

A teljes képernyős módban a videó széleit kissé le fogja vágni a rendszer, emiatt bizonyos részleteket így nem fogsz látni. A teljes képernyős módot nem minden applikáció támogatja, így például használhatod Netflixhez, de BBC iPlayerhez már nem.

Hogyan kényszerítsd újraindításra az iPhone X készülékedet?

Lehet meglepetésként hat majd rád ez az infó, de ha oldalt lenyomod a bekapcsoló gombot, az iPhone X készüléked nem fog kikapcsolni, helyette Sirit indítja el.

how-to-reboot-iphone-x-8-screens

Ha tényleg ki akarod kapcsolni az iPhone X telefonodat, akkor azt a bekapcsoló gomb, és a hangszabályozó gombok egyikének együttes lenyomásával teheted meg, majd elcsúsztatod az ujjadat a képernyőn, hogy ki tudd kapcsolni a készüléket.

Ha valamilyen oknál fogva lefagyott az iPhone-od, és újraindításra szeretnéd kényszeríteni azt a következőképpen teheted meg: nyomd meg majd gyorsan engedd fel a hangerő növelése gombot, majd a hangerő csökkentése gombot, ezután pedig nyomd meg a bekapcsoló gombot, és addig tartsd lenyomva, amíg megjelenik az Apple logó a képernyőn.

Hogyan készíts képet videófelvétel közben?

Veled is előfordult már, hogy videókészítés közben fotó formájában is megszerettél volna valamit örökíteni?

Most az iPhone X ezt is lehetővé teszi már, így nincs más dolgod, mint videó készítés közben a felvevő gomb bal oldalán lévő fehér kis körre tapintani. Így ezentúl az iPhone X dupla objektíves fényképezőjével az optikai zoom segítségével profi képeket és videókat tudsz már készíteni egyszerre.

Hogyan készíts képernyőképet (screenshotot) az iPhone X készülékeden?

iPhone-X-Screenshot

Miután nincs már fizikailag lenyomható kezdő gomb (home button), így a képernyőkép készítés módja is megváltozott. Ahhoz, hogy képernyőképet tudj készíteni egyszerre nyomd meg és gyorsan engedd fel az oldalsó illetve a hangerő növelő gombot.

Az elkészült kép miniatűrként a kijelző bal alsó sarkában fog megjelenni. Ha ezt megérinted, lehetőséged lesz megvágni és szerkeszteni a képet, mielőtt elmentenéd.

Hogyan zárd be az alkalmazásokat az iPhone X telefonodon?

Először hadd szabadítsunk meg egy tévhittől, mely szerint ha kikapcsolod a háttérben futó applikációkat, az növelni fogja az akksi élettartamát és memóriát fog felszabadítani az iPhone X készülékeden.

Ez valójában teljesen szükségtelen, hiszen az iOS automatikusan úgymond “befagyasztja” a háttérben futó applikációkat, így igen komolyan tudja korlátozni azt, hogy mit tehetnek ezek a programok, így folyamatosan fel tudja szabadítani az általuk használt RAM-ot.

De mivel előfordul olyan eset, hogy egy applikáció összeomlik, így az egyetlen módja annak, hogy újra működjön az az, hogy bezárásra kényszeríted, majd újraindítod a hibásan működő appot. Hogyan?

app-switcher-iphone-x

Nem kell mást tenned, mint a képernyő aljától felfelé csúsztatod az ujjad egészen addig, míg megjelenik a képernyőn az Applikáció kapcsoló (App Switcher). Ezen a felületen addig lapozol, amíg megtalálod a bezárni kívánt alkalmazást, melyet erősen megnyomsz, hogy utána a piros kis mínusz jelet megérintve be tudd zárni.

Emellett van egy új módja is annak, hogy hozzáférj a korábban használt alkalmazásokhoz, melyet úgy tudsz elérni, hogy a képernyő alján balról jobbra csúsztatod az ujjad.

A szuper funkciók mellett a hibák sem kerülték el az iPhone X készülékeket. Cikkünkben megtudhatod, milyen problémákkal szembesülhetsz és hogyan oldhatod meg ezeket akár otthon is!

Hasznosnak találtad a cikket? Nyomj a megosztás gombra!

(Forrás: mirror.co.uk)