iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból!

2017. november 13. -
Végre megérkezett az iPhone X, és ezzel együtt egy csomó újdonság is, amit nem árt, ha megtanulsz, hogy ki tudd használni az új vagány funkciókat. Íme a legjobb 5 tipp, hogy profi módon kezeld újdonsült Apple készülékedet.
iPhone X tippek és trükkök – Így hozz ki 120%-ot az új telefonodból!

Hogyan nézz videókat teljes képernyőn?

Az iPhone X készülék használata közben Te is biztosan észrevetted, hogy a legtöbb videó a szabványos 4:3 vagy 16:9 képarányt használja. Emiatt ha horizontálisan tartod a mobilodat videó nézés közben, a videó mindkét oldalán fekete sávokat fogsz látni.

Tekintettel arra, hogy az iPhone X értékesítésénél az edge-to-edge (saroktól sarokig tartó) OLED képernyő volt az egyik legfontosabb újdonság, emiatt a fekete sávok a videók két oldalán kicsit szégyenletesek. Így ha ki akarod használni a teljes OLED kijelzőt, a “igazítás a képernyőhöz” mód helyett használd inkább a teljes képernyő módot. Hogyan?

iphone-x-wonder-woman-video-hdr

Kezd el lejátszani a videót, majd érintsd meg kétszer a képernyőt, ami automatikusan beállítja a videót úgy, hogy az kitöltse teljesen a kijelzőt.

Megjegyzés:

A teljes képernyős módban a videó széleit kissé le fogja vágni a rendszer, emiatt bizonyos részleteket így nem fogsz látni. A teljes képernyős módot nem minden applikáció támogatja, így például használhatod Netflixhez, de BBC iPlayerhez már nem.

Hogyan kényszerítsd újraindításra az iPhone X készülékedet?

Lehet meglepetésként hat majd rád ez az infó, de ha oldalt lenyomod a bekapcsoló gombot, az iPhone X készüléked nem fog kikapcsolni, helyette Sirit indítja el.

how-to-reboot-iphone-x-8-screens

Ha tényleg ki akarod kapcsolni az iPhone X telefonodat, akkor azt a bekapcsoló gomb, és a hangszabályozó gombok egyikének együttes lenyomásával teheted meg, majd elcsúsztatod az ujjadat a képernyőn, hogy ki tudd kapcsolni a készüléket.

Ha valamilyen oknál fogva lefagyott az iPhone-od, és újraindításra szeretnéd kényszeríteni azt a következőképpen teheted meg: nyomd meg majd gyorsan engedd fel a hangerő növelése gombot, majd a hangerő csökkentése gombot, ezután pedig nyomd meg a bekapcsoló gombot, és addig tartsd lenyomva, amíg megjelenik az Apple logó a képernyőn.

Hogyan készíts képet videófelvétel közben?

Veled is előfordult már, hogy videókészítés közben fotó formájában is megszerettél volna valamit örökíteni?

Most az iPhone X ezt is lehetővé teszi már, így nincs más dolgod, mint videó készítés közben a felvevő gomb bal oldalán lévő fehér kis körre tapintani. Így ezentúl az iPhone X dupla objektíves fényképezőjével az optikai zoom segítségével profi képeket és videókat tudsz már készíteni egyszerre.

Hogyan készíts képernyőképet (screenshotot) az iPhone X készülékeden?

iPhone-X-Screenshot

Miután nincs már fizikailag lenyomható kezdő gomb (home button), így a képernyőkép készítés módja is megváltozott. Ahhoz, hogy képernyőképet tudj készíteni egyszerre nyomd meg és gyorsan engedd fel az oldalsó illetve a hangerő növelő gombot.

Az elkészült kép miniatűrként a kijelző bal alsó sarkában fog megjelenni. Ha ezt megérinted, lehetőséged lesz megvágni és szerkeszteni a képet, mielőtt elmentenéd.

Hogyan zárd be az alkalmazásokat az iPhone X telefonodon?

Először hadd szabadítsunk meg egy tévhittől, mely szerint ha kikapcsolod a háttérben futó applikációkat, az növelni fogja az akksi élettartamát és memóriát fog felszabadítani az iPhone X készülékeden.

Ez valójában teljesen szükségtelen, hiszen az iOS automatikusan úgymond “befagyasztja” a háttérben futó applikációkat, így igen komolyan tudja korlátozni azt, hogy mit tehetnek ezek a programok, így folyamatosan fel tudja szabadítani az általuk használt RAM-ot.

De mivel előfordul olyan eset, hogy egy applikáció összeomlik, így az egyetlen módja annak, hogy újra működjön az az, hogy bezárásra kényszeríted, majd újraindítod a hibásan működő appot. Hogyan?

app-switcher-iphone-x

Nem kell mást tenned, mint a képernyő aljától felfelé csúsztatod az ujjad egészen addig, míg megjelenik a képernyőn az Applikáció kapcsoló (App Switcher). Ezen a felületen addig lapozol, amíg megtalálod a bezárni kívánt alkalmazást, melyet erősen megnyomsz, hogy utána a piros kis mínusz jelet megérintve be tudd zárni.

Emellett van egy új módja is annak, hogy hozzáférj a korábban használt alkalmazásokhoz, melyet úgy tudsz elérni, hogy a képernyő alján balról jobbra csúsztatod az ujjad.

Hasznosnak találtad a cikket? Nyomj a megosztás gombra!

(Forrás: mirror.co.uk)

Nem működik a Touch ID? Így tudod megjavítani! Nem működik a Touch ID? Így tudod megjavítani!
2018. június 19.
A Touch ID hihetetlenül hasznos funkció, egészen addig, amíg egyetlen mozdulat a használata és tökéletesen működik mindenféle erőlködés nélkül. Ha viszont úgy dönt, hogy nem hajlandó működni, az végtelenül bosszantó lehet.
iPhone X kicsomagolós/unboxing videó! iPhone X kicsomagolós/unboxing videó!
2017. november 1.
A Business Insider elsőként szerezte meg a 2017-es év legnagyobb Apple újításának számító iPhone X készüléket. Nem haboztak, rögtön elkészítették róla a kicsomagolós, úgynevezett iPhone X unboxing videót, amit blogunkban kielemzünk neked.
iSkolakezdés: Tippek, hogy felkészülten induljon iskolába a gyermek! iSkolakezdés: Tippek, hogy felkészülten induljon iskolába a gyermek!
2017. augusztus 23.
Sokan teszik fel a kérdést, vajon szüksége van-e mobiltelefonra egy iskolás gyermeknek? Szerintünk a válasz egyértelmű, ha a szülők tisztában vannak a technológia adta lehetőségekkel, sokkal nyugodtabb és tudatosabb életet élhetnek. Cikkünk azoknak a szülőknek szól, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi, de eltévedtek az okostelefonok tengerében, és segítségre szorulnak a felelős döntések meghozásához.