iPhone X vs. Galaxy Note 8 - Sebességteszt! - Van valami, amiben a Galaxy Note 8 simán leveri az iPhone X-et

2017. november 9. -
Röviden: Memória. De ezzel nem elégszünk meg, hiszen ma már nem arról szólnak a különböző gyorsasági tesztek, hogy éppen melyik készülék nyitja meg gyorsabban a Snapchat alkalmazást. Az összkép a fontos, ami a következő videókból tökéletesen kiderül.
iPhone X vs. Galaxy Note 8 - Sebességteszt! - Van valami, amiben a Galaxy Note 8 simán leveri az iPhone X-et

Az iPhone X esete különleges. Habár a legutoljára kiadott Apple telefonról beszélünk, a belső hardverezése gyakorlatilag megegyezik a vele egy időben megjelent iPhone 8 Plus-szal. Az alábbi videó tökéletes reprezentálja a két telefon közötti különbséget és hasonlóságot.  

Mi következik ebből? Gyakorlatilag az iPhone X sebessége megegyezik az iPhone 8 Plus sebességével. Habár kevésbé tartjuk reálisnak, de előfordulhat, hogy valaki vásárláskor csupán csak a telefon teljesítményét tartja szem előtt. Ilyen szempontból jobban megéri az iPhone 8 Plus, hiszen a két telefon közötti árrés szélesnek mondható.

A Samsung Galaxy Note 8 és iPhone X összecsapása már érdekesebb, hiszen alapvetően két teljesen különböző telefonról beszélünk. Annak ellenére, hogy a Samsung gyártja az iPhone X OLED kijelzőjét.

Előző iPhone 8 Plus vs. Galaxy Note 8 sebességteszteken már kiderült, az Apple egyik nagy előnye a többi telefonnal szemben, az A11 Bionic processzora. (Ezt építették be mindhárom 2017-es Apple okostelefonba, tehát az iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X is megkapta.)

A11-Feature-640x354

A Galaxy Note 8-ban a Qualcomm Snapdragon 835-ös processzora erőlködik, amit rendre legyőzött az A11 Bionic. Ugyanakkor nem szeretnénk elvakult Apple fanokként viselkedni. A Galaxy Note 8 tudása és sebessége rendkívül meggyőző, mind az átlagfelhasználók, mind a professzionális okostelefon-tulajok, elismerően bólinthatnak a Galaxy Note 8 gyorsaságára. Azonban tény, ami tény, az Apple lépéshosszal megelőzte a vetélytársát.

De a mérleg mégsem dőlhet egyértelműen az iPhone X javára. A kiváló processzorának segítségével villámgyorsan nyitja meg az alkalmazásokat, azonban a két telefon memóriájában erős különbségek vannak. Amíg a Galaxy Note 8 6 GB RAM-ot kapott, addig az iPhone X-ben csak 3 GB RAM van.

Száraz számokból nem szeretünk kiindulni, hiszen azok nem mindig takarják a valóságot. Lásd az ázsiai telefonok többségét hasonlóan 6 GB RAM-mal látják el, ennek ellenére közelében sincsenek az Apple telefonok teljesítményének. Ugyanakkor a Samsung csúcsmobilja érezhetően gördülékenyebben, gyorsabban tölti be a már megnyitott alkalmazásokat. Az Apple rendre kevesebb memóriát épít a készülékeibe, amit a szinte tökéletes optimalizációval és szoftveres beállításokkal orvosol. Ha a készülék memóriája megtelik, a rendszer automatikusan bezárja a sok memóriát emésztő alkalmazásokat. A kisebb memória kevesebb energiát igényel, így lassabban merül a készülék.

A gyorsasági tesztek végén meg kell említenünk az Apple másik nagy előnyét, az operációs rendszerét. Ahelyett, hogy több oldalakon keresztül zengenénk az iOS vs. Android küzdelméről, és az iOS egyértelmű fölényéről, inkább belinkeljük az erről szóló kimerítő cikkünket. Még így is látszik a különbség, pedig az iOS 11 nem épp a leggördülékenyebb volt az iOS frissítések történetében, sokak szerint eddig ez ment a legnehezebben. Saját tapasztalatból mondhatom, több probléma is akadt a rendszerrel. (Alkalmazások fagyása, hívószám kijelzésének akadozása, hogy csak kettőt említsek.)

Érdekes lehet még a Face ID vs. Írisz szkenner küzdelme

Az Apple technológiája előrehaladottabb, a gyártó szavait idézve: „legalább három évvel megelőzte a többi gyártót”. Ennek igazságát úgysem tudjuk eldönteni, de tény, hogy az iPhone X-be pakolt TrueDepth kamerarendszer egészen elképesztő tudású. Mindent kimerítő összefoglaló videót még nem találtunk erről, ugyanakkor az előző napokban megjelent több felvétel is, ahol látszik a Face ID szenzorok talán mégsem annyira nagy tudásúak, mint ahogy az Apple beharangozta őket. A szakáll például rendszerint megtéveszti. Emellett hallottunk arról is infókat, hogy nappal lassabban működik, mint éjszaka, a napfénynek köszönhetően. Erre még biztosan visszatérünk a jövőben.

Összegzés

Láthatod, az Apple telefonja gyorsaságban szintén megelőzi a Samsung csodáját, de azért érezhető a RAM-beli különbség is. Nem gondoljuk, hogy a készülékek gyorsasága dönti el a kérdést a vásárlók többségében, főleg nem ebben az időszakban, amikor jóformán az iPhone 6s is tökéletesen lefuttat minden alkalmazást, ami azért 3 generációval ezelőtti készülék. Az Apple kihangsúlyozta, a készüléket a kiterjesztett valóságra tervezték, ők ebben látják a jövőt, ezért fejleszthetik túlzóan a telefonok hardverezését, és a kamerák tudását. (Na meg persze azért, hogy lenyomják a konkurenciát.)

 szeptemberben-bekoszont-jovo-iphone-8-es-kiterjesztett-valosag_599ae8fe36562

Kiterjesztett valóságról szóló cikkünk: Szeptemberben beköszönt a jövő – iPhone 8 és a kiterjesztett valóság

Akkor azt írtuk, szeptembertől új világ köszönt be az okostelefonok életében, amit talán elsiettünk. A különböző alkalmazások még váratnak magukra, habár felröppentek hírek az Apple kiterjesztett valóságra specializálódott szemüvegével kapcsolatban, erre még sokat kell várni.

A helyzet, ami szerint az iPhone elveri a többi gyártó telefonját gyorsaságban, aligha változott. Ahogy az iPhone 7 vs. Galaxy S8 tesztünkben is utaltunk rá: amíg a Google nem kapja össze magát, és nem oldja meg az olykor-olykor vírusokkal küzdő, Android kompatibilitásbeli problémáit, addig bármilyen erős hardverekkel pakolhatják tele az okostelefonokat, gondolj csak a következő generációs Snapdragon 845-ös processzorral érkező Galaxy S9-re, addig az aktuális iPhone-t úgysem fogják tudni megelőzni felhasználói élményben és gyorsaságban sem.

Tetszett a cikk? Szánj ránk még egy kattintást, és oszd meg a blogot az ismerőseid között is! 

Az iPhone X simán leverte az iPhone XS-t akkumulátor teszten Az iPhone X simán leverte az iPhone XS-t akkumulátor teszten
2018. szeptember 26.
A napokban került ki egy tech eszközökkel foglalkozó oldalra a legfrissebb iPhone XS és XS Max teszt, ami ezúttal az új készülékek akkumulátor teljesítményét veszi célba. A vizsgálat során nem csak az egy évvel korábbi iPhone X készülékkel kellett megküzdeniük az új modelleknek, a többi gyártó csúcsmobiljai is a kihívók közt szerepelt.
Tervező álmodta meg, hogy nézne ki egy blush gold iPhone X Tervező álmodta meg, hogy nézne ki egy blush gold iPhone X
2018. április 24.
A népszerű dizájner és tervező Martin Hajek új alkotással rukkolt elő, melyben megmutatja, hogy nézhetne ki az iPhone X felhozatal ebben az évben. Míg korábban már láttunk néhány RED iPhone X tervet, Hajek elképzeléseiben egyaránt megjelenik a piros és az arany szín is.
5 zseniális tok, amelyek a félmillió forintos iPhone X-nek nyújtanak megbízható védelmet 5 zseniális tok, amelyek a félmillió forintos iPhone X-nek nyújtanak megbízható védelmet
2017. szeptember 26.
Az Apple végre bemutatta az új iPhone-t, a gyönyörű iPhone X-et. Amennyiben előrendelést tervezel, semmiképp se felejts el ütésálló tokot is választani hozzá, hogy már az első naptól kezdve biztonságban legyen újdonsült okostelefonod, hiszen egy ilyen készülék bizony nem kis befektetés.