5 Huawei P10 tipp és trükk, hogy igazi okostelefon szakértő legyél!

2018. január 17. -
A Huawei rendszere pörgős, megbízható és stabil. Számos újítást tartalmaz, kellőképpen innovatív, de egyáltalán nem kirívó. A Huawei elérte az arany középutat, mi pedig segítünk neked kitaposni azt.
5 Huawei P10 tipp és trükk, hogy igazi okostelefon szakértő legyél!

A Huawei az elmúlt év sikercége. Telefonjait egyre többen veszik, egy olyan irányt hozott az Android életében, amire már régóta vártunk. Lehetetlen nem az iPhone-ra asszociálni, ha egy P10-re nézünk, de tudod mit? Ez legyen a legnagyobb baja. A következő tippek segítségével még inkább kihasználhatod ezt a remek készüléket.

1# Adj navigációs tulajdonságokat az ujjlenyomat szkennerhez

A Huawei egyike azoknak a gyártóknak, akik szeretik az ikonikus dizájnt, így nem csoda, ha a telefonon lévő gomb nem is igazán mondható annak.

A készülék alján lévő kiegészítő “gomb” egy integrált ujjlenyomat szkennert rejt, melyet nem a hagyományos értelemben kell elképzelni, hiszen nem lehet úgy lenyomni, mint egy rendes gombot. (Ahogy az Apple-nél az iPhone 7 szériától felfelé sem)

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem rendelkezik navigációs tulajdonságokkal. A Beállítások > Navigációs gomb menüben további érintésen alapuló funkciót tudsz bekapcsolni.

huawei_p10_plus30

Ha engedélyezed, az ujjlenyomat szkenner számos navigációs funkcióval fog bővülni. Ha gyorsan érinted meg egyszer, vissza fog vinni az előző képernyőre, ha pedig hosszan tartod lenyomva, a kezdő képernyőre jutsz vissza.

Ez még nem minden: ez a nem valami hagyományos gomb támogatja a gesztusokat is, így például balra csúsztatva megnézheted a legutóbbi alkalmazásokat, felfelé történő mozdulat esetén pedig elindítja a HiVoice funkciót.

2# Cseréld le a Fitbit-et a Huawei saját egészségügyi alkalmazására

Manapság szinte mindenki rendelkezik valamilyen fitnesz kütyüvel - még ha nincs is mindig a csuklójára téve - hiszen a legtöbb okostelefonban megtalálhatók azok a szenzorok, melyek segítségével mérni tudjuk a boltba menet vagy épp egy hétvégi futás közben a megtett lépéseinket.

A Huawei P10 segítségével még könnyebben lehet nyomon követni ezeket, hiszen a lépések száma közvetlenül a zárolási képernyőn látható, mely nem igazán mondható el a hagyományos fitnesz appokról.

gz7QrLtyEsrSnd8PdfNs95-650-80

Ahhoz, hogy használni tudd ezt a funkciót, be kell kapcsolnod. Menj a Beállítások > Képernyőzár és jelszavak > Lépésszámlálás a zárolási képernyőn menüpontba, ahol a csúszkát told el, hogy az ON felirat látszódjon.

Ezután a lépésszámláló el is indul, de ha ez nem lenne elég, használd a Huawei P10 beépített fitnesz alkalmazását, hogy figyelemmel tudd kísérni a napi tevékenységeid során keletkező egészségügyi mutatókat és számokat.

3# Telefon, amit nem csak az ujjakkal lehet irányítani

Az ujjak használata már a késő 2000-es évek maradványa, hiszen 2017-től elindult az “ököl-láz” - legalábbis a Huawei P10 tulajok életében. Hasonlóan az elmúlt évek Huawei készülékeinél, a P10 szérián is számos funkciót lehet használni azzal, ha az öklünket elcsúsztatjuk a képernyőn.

bT3tCajaKNNW6WvwdyTTgB-650-80

Így például különféle képernyőfelvételeket készíthetünk anélkül, hogy a használni kívánt appot a menük valamelyikéből kellene előkeresni. Teljes képernyős felvétel helyett csak annyit kell tenned, hogy az öklöddel körbevágod azt, amiről képernyőfelvételt szeretnél készíteni, s már meg is jelenik a szerkesztő ablak. Ennyi.

4# Adj figyelmeztető üzenetet a zárolási képernyőhöz

Ha nem akarod, hogy lletéktelenek nézegessék a telefonodat, használd ki a Huawei P10 figyelmeztető üzenetét, melyet a zárolási képernyőn fog látni az, aki épp túl kíváncsi.

FS58kSYMLuoXQMdVhtnTfA-650-80

Menj a Beállítások > Képernyőzár és jelszavak > Zárolási képernyő aláírás menüpontra. Ha az itt talált előre megírt mondatok nem tetszenek, a rendszer enged saját szöveget is hozzáadni, így egyénre tudod szabni, hogy mit üzensz a túlságosan érdeklődő szeretteidnek.

Alternatív megoldás lehet az is, ha az elérhetőségedet adod meg, hogy ha esetleg messzebb kerülsz a telefonodtól, tudják, hogy a Tiéd.

5# Használd ki a Huwei P10 kamerában rejlő lehetőségeket!

A két hátsó kamerával - egy 20MP-es fekete-fehér érzékelős és egy 12MP-es szabványos kamerával - a Huawei P10 nincs híján a kép készítési lehetőségeknek.

Ha a robusztus hardver nem lenne elég, természetesen jár még hozzá rengeteg féle szoftveres szerkesztési lehetőség, mint például a számos szűrő, a különféle effektusok és persze a változatos felvételi módok. Itt biztosan nem fogsz csak a szokásos panoráma és time-lapse felvételekre korlátozódni.

huawei-p10-review-11_xegr

A beépített felvételi opciókkal; például a dokumentum-beolvasó móddal kiegészítve a Huawei P10 lehetővé teszi az új módok letöltését is, beleértve az Instagram-barát étel fotózási opciót is.

Ez elérhető a kamera alkalmazás “Több” opciójának a “Módok” menüpontjából, ahol a “reggeli imádó” mód segítségével gyönyörű ételképeket készíthetsz, hiszen ez gazdagabb színpalettával dolgozik, mint bármelyik másik lehetőség.

Nem tudod kihasználni a telefonod lehetőségeit, mert összetört a kamerája? Gyere be a Smart Clinic-be, kollégáink egy vadonatúj hátlapi kamerát ültetnek Huawei P10 készülékedbe!

Reméljük, tudtunk újat mondani. Ha te ismersz ezeknél is jobb trükköket a telefonokkal kapcsolatban, írd meg nekünk kommentben!

(forrás: techradar.com)

Mi más, ha nem lítium? – Új kor köszönthet be az akkumulátoriparban Mi más, ha nem lítium? – Új kor köszönthet be az akkumulátoriparban
2016. december 16.
Abban minden okostelefon használó egyetért, hogy a készenléti időből soha nem elég és az akkumulátorok erősségén javítani kell. Most lehetséges, hogy egy amerikai kutatócsoport megtalálta a megoldást.
7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő 7 remekbe szabott fitnesz kiegészítő
2017. február 21.
Február közepén járunk és máris elhanyagoltad az újévi fogadalmaidat? Már kevesebb időt szentelsz az egészségesebb életmódra? Szükséged van egy olyan eszközre amely segíthet újra lendületet nyerni a céljaid eléréséhez? Mára már számos fitnesz kiegészítő áll rendelkezésedre az okoseszközeidhez. Összeszedtük a minőségükben és funkciójukban is a kiemelkedőeket.
A 7 leggyakoribb Huawei P9 meghibásodás A 7 leggyakoribb Huawei P9 meghibásodás
2017. április 11.
A 2016 közepe tájékán megjelentetett P9 szinte azonnal elnyerte a vásárlók tetszését. Kritikusok listáin az első helyek valamelyikét foglalta el, az általános visszhang is roppant pozitív vele kapcsolatban.