5 Huawei P10 tipp és trükk, hogy igazi okostelefon szakértő legyél!

2022.06.29 0 hozzászólás 17111 olvasás
5 Huawei P10 tipp és trükk, hogy igazi okostelefon szakértő legyél!

A Huawei rendszere pörgős, megbízható és stabil. Számos újítást tartalmaz, kellőképpen innovatív, de egyáltalán nem kirívó. A Huawei elérte az arany középutat, mi pedig segítünk neked kitaposni azt.

A Huawei az elmúlt év sikercége. Telefonjait egyre többen veszik, egy olyan irányt hozott az Android életében, amire már régóta vártunk. Lehetetlen nem az iPhone-ra asszociálni, ha egy P10-re nézünk, de tudod mit? Ez legyen a legnagyobb baja. A következő tippek segítségével még inkább kihasználhatod ezt a remek készüléket.

1# Adj navigációs tulajdonságokat az ujjlenyomat szkennerhez

A Huawei egyike azoknak a gyártóknak, akik szeretik az ikonikus dizájnt, így nem csoda, ha a telefonon lévő gomb nem is igazán mondható annak.

A készülék alján lévő kiegészítő “gomb” egy integrált ujjlenyomat szkennert rejt, melyet nem a hagyományos értelemben kell elképzelni, hiszen nem lehet úgy lenyomni, mint egy rendes gombot. (Ahogy az Apple-nél az iPhone 7 szériától felfelé sem)

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem rendelkezik navigációs tulajdonságokkal. A Beállítások > Navigációs gomb menüben további érintésen alapuló funkciót tudsz bekapcsolni.

huawei_p10_plus30

Ha engedélyezed, az ujjlenyomat szkenner számos navigációs funkcióval fog bővülni. Ha gyorsan érinted meg egyszer, vissza fog vinni az előző képernyőre, ha pedig hosszan tartod lenyomva, a kezdő képernyőre jutsz vissza.

Ez még nem minden: ez a nem valami hagyományos gomb támogatja a gesztusokat is, így például balra csúsztatva megnézheted a legutóbbi alkalmazásokat, felfelé történő mozdulat esetén pedig elindítja a HiVoice funkciót.

2# Cseréld le a Fitbit-et a Huawei saját egészségügyi alkalmazására

Manapság szinte mindenki rendelkezik valamilyen fitnesz kütyüvel - még ha nincs is mindig a csuklójára téve - hiszen a legtöbb okostelefonban megtalálhatók azok a szenzorok, melyek segítségével mérni tudjuk a boltba menet vagy épp egy hétvégi futás közben a megtett lépéseinket.

A Huawei P10 segítségével még könnyebben lehet nyomon követni ezeket, hiszen a lépések száma közvetlenül a zárolási képernyőn látható, mely nem igazán mondható el a hagyományos fitnesz appokról.

gz7QrLtyEsrSnd8PdfNs95-650-80

Ahhoz, hogy használni tudd ezt a funkciót, be kell kapcsolnod. Menj a Beállítások > Képernyőzár és jelszavak > Lépésszámlálás a zárolási képernyőn menüpontba, ahol a csúszkát told el, hogy az ON felirat látszódjon.

Ezután a lépésszámláló el is indul, de ha ez nem lenne elég, használd a Huawei P10 beépített fitnesz alkalmazását, hogy figyelemmel tudd kísérni a napi tevékenységeid során keletkező egészségügyi mutatókat és számokat.

3# Telefon, amit nem csak az ujjakkal lehet irányítani

Az ujjak használata már a késő 2000-es évek maradványa, hiszen 2017-től elindult az “ököl-láz” - legalábbis a Huawei P10 tulajok életében. Hasonlóan az elmúlt évek Huawei készülékeinél, a P10 szérián is számos funkciót lehet használni azzal, ha az öklünket elcsúsztatjuk a képernyőn.

bT3tCajaKNNW6WvwdyTTgB-650-80

Így például különféle képernyőfelvételeket készíthetünk anélkül, hogy a használni kívánt appot a menük valamelyikéből kellene előkeresni. Teljes képernyős felvétel helyett csak annyit kell tenned, hogy az öklöddel körbevágod azt, amiről képernyőfelvételt szeretnél készíteni, s már meg is jelenik a szerkesztő ablak. Ennyi.

4# Adj figyelmeztető üzenetet a zárolási képernyőhöz

Ha nem akarod, hogy lletéktelenek nézegessék a telefonodat, használd ki a Huawei P10 figyelmeztető üzenetét, melyet a zárolási képernyőn fog látni az, aki épp túl kíváncsi.

FS58kSYMLuoXQMdVhtnTfA-650-80

Menj a Beállítások > Képernyőzár és jelszavak > Zárolási képernyő aláírás menüpontra. Ha az itt talált előre megírt mondatok nem tetszenek, a rendszer enged saját szöveget is hozzáadni, így egyénre tudod szabni, hogy mit üzensz a túlságosan érdeklődő szeretteidnek.

Alternatív megoldás lehet az is, ha az elérhetőségedet adod meg, hogy ha esetleg messzebb kerülsz a telefonodtól, tudják, hogy a Tiéd.

5# Használd ki a Huwei P10 kamerában rejlő lehetőségeket!

A két hátsó kamerával - egy 20MP-es fekete-fehér érzékelős és egy 12MP-es szabványos kamerával - a Huawei P10 nincs híján a kép készítési lehetőségeknek.

Ha a robusztus hardver nem lenne elég, természetesen jár még hozzá rengeteg féle szoftveres szerkesztési lehetőség, mint például a számos szűrő, a különféle effektusok és persze a változatos felvételi módok. Itt biztosan nem fogsz csak a szokásos panoráma és time-lapse felvételekre korlátozódni.

huawei-p10-review-11_xegr

A beépített felvételi opciókkal; például a dokumentum-beolvasó móddal kiegészítve a Huawei P10 lehetővé teszi az új módok letöltését is, beleértve az Instagram-barát étel fotózási opciót is.

Ez elérhető a kamera alkalmazás “Több” opciójának a “Módok” menüpontjából, ahol a “reggeli imádó” mód segítségével gyönyörű ételképeket készíthetsz, hiszen ez gazdagabb színpalettával dolgozik, mint bármelyik másik lehetőség.

Nem tudod kihasználni a telefonod lehetőségeit, mert összetört a kamerája? Gyere be a Smart Clinic-be, kollégáink egy vadonatúj hátlapi kamerát ültetnek Huawei P10 készülékedbe!

Reméljük, tudtunk újat mondani. Ha te ismersz ezeknél is jobb trükköket a telefonokkal kapcsolatban, írd meg nekünk kommentben!

(forrás: techradar.com)