5 Huawei P10 tipp és trükk, hogy igazi okostelefon szakértő legyél!

2018. január 17. -
A Huawei rendszere pörgős, megbízható és stabil. Számos újítást tartalmaz, kellőképpen innovatív, de egyáltalán nem kirívó. A Huawei elérte az arany középutat, mi pedig segítünk neked kitaposni azt.
5 Huawei P10 tipp és trükk, hogy igazi okostelefon szakértő legyél!

A Huawei az elmúlt év sikercége. Telefonjait egyre többen veszik, egy olyan irányt hozott az Android életében, amire már régóta vártunk. Lehetetlen nem az iPhone-ra asszociálni, ha egy P10-re nézünk, de tudod mit? Ez legyen a legnagyobb baja. A következő tippek segítségével még inkább kihasználhatod ezt a remek készüléket.

1# Adj navigációs tulajdonságokat az ujjlenyomat szkennerhez

A Huawei egyike azoknak a gyártóknak, akik szeretik az ikonikus dizájnt, így nem csoda, ha a telefonon lévő gomb nem is igazán mondható annak.

A készülék alján lévő kiegészítő “gomb” egy integrált ujjlenyomat szkennert rejt, melyet nem a hagyományos értelemben kell elképzelni, hiszen nem lehet úgy lenyomni, mint egy rendes gombot. (Ahogy az Apple-nél az iPhone 7 szériától felfelé sem)

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem rendelkezik navigációs tulajdonságokkal. A Beállítások > Navigációs gomb menüben további érintésen alapuló funkciót tudsz bekapcsolni.

huawei_p10_plus30

Ha engedélyezed, az ujjlenyomat szkenner számos navigációs funkcióval fog bővülni. Ha gyorsan érinted meg egyszer, vissza fog vinni az előző képernyőre, ha pedig hosszan tartod lenyomva, a kezdő képernyőre jutsz vissza.

Ez még nem minden: ez a nem valami hagyományos gomb támogatja a gesztusokat is, így például balra csúsztatva megnézheted a legutóbbi alkalmazásokat, felfelé történő mozdulat esetén pedig elindítja a HiVoice funkciót.

2# Cseréld le a Fitbit-et a Huawei saját egészségügyi alkalmazására

Manapság szinte mindenki rendelkezik valamilyen fitnesz kütyüvel - még ha nincs is mindig a csuklójára téve - hiszen a legtöbb okostelefonban megtalálhatók azok a szenzorok, melyek segítségével mérni tudjuk a boltba menet vagy épp egy hétvégi futás közben a megtett lépéseinket.

A Huawei P10 segítségével még könnyebben lehet nyomon követni ezeket, hiszen a lépések száma közvetlenül a zárolási képernyőn látható, mely nem igazán mondható el a hagyományos fitnesz appokról.

gz7QrLtyEsrSnd8PdfNs95-650-80

Ahhoz, hogy használni tudd ezt a funkciót, be kell kapcsolnod. Menj a Beállítások > Képernyőzár és jelszavak > Lépésszámlálás a zárolási képernyőn menüpontba, ahol a csúszkát told el, hogy az ON felirat látszódjon.

Ezután a lépésszámláló el is indul, de ha ez nem lenne elég, használd a Huawei P10 beépített fitnesz alkalmazását, hogy figyelemmel tudd kísérni a napi tevékenységeid során keletkező egészségügyi mutatókat és számokat.

3# Telefon, amit nem csak az ujjakkal lehet irányítani

Az ujjak használata már a késő 2000-es évek maradványa, hiszen 2017-től elindult az “ököl-láz” - legalábbis a Huawei P10 tulajok életében. Hasonlóan az elmúlt évek Huawei készülékeinél, a P10 szérián is számos funkciót lehet használni azzal, ha az öklünket elcsúsztatjuk a képernyőn.

bT3tCajaKNNW6WvwdyTTgB-650-80

Így például különféle képernyőfelvételeket készíthetünk anélkül, hogy a használni kívánt appot a menük valamelyikéből kellene előkeresni. Teljes képernyős felvétel helyett csak annyit kell tenned, hogy az öklöddel körbevágod azt, amiről képernyőfelvételt szeretnél készíteni, s már meg is jelenik a szerkesztő ablak. Ennyi.

4# Adj figyelmeztető üzenetet a zárolási képernyőhöz

Ha nem akarod, hogy lletéktelenek nézegessék a telefonodat, használd ki a Huawei P10 figyelmeztető üzenetét, melyet a zárolási képernyőn fog látni az, aki épp túl kíváncsi.

FS58kSYMLuoXQMdVhtnTfA-650-80

Menj a Beállítások > Képernyőzár és jelszavak > Zárolási képernyő aláírás menüpontra. Ha az itt talált előre megírt mondatok nem tetszenek, a rendszer enged saját szöveget is hozzáadni, így egyénre tudod szabni, hogy mit üzensz a túlságosan érdeklődő szeretteidnek.

Alternatív megoldás lehet az is, ha az elérhetőségedet adod meg, hogy ha esetleg messzebb kerülsz a telefonodtól, tudják, hogy a Tiéd.

5# Használd ki a Huwei P10 kamerában rejlő lehetőségeket!

A két hátsó kamerával - egy 20MP-es fekete-fehér érzékelős és egy 12MP-es szabványos kamerával - a Huawei P10 nincs híján a kép készítési lehetőségeknek.

Ha a robusztus hardver nem lenne elég, természetesen jár még hozzá rengeteg féle szoftveres szerkesztési lehetőség, mint például a számos szűrő, a különféle effektusok és persze a változatos felvételi módok. Itt biztosan nem fogsz csak a szokásos panoráma és time-lapse felvételekre korlátozódni.

huawei-p10-review-11_xegr

A beépített felvételi opciókkal; például a dokumentum-beolvasó móddal kiegészítve a Huawei P10 lehetővé teszi az új módok letöltését is, beleértve az Instagram-barát étel fotózási opciót is.

Ez elérhető a kamera alkalmazás “Több” opciójának a “Módok” menüpontjából, ahol a “reggeli imádó” mód segítségével gyönyörű ételképeket készíthetsz, hiszen ez gazdagabb színpalettával dolgozik, mint bármelyik másik lehetőség.

Reméljük tudtunk újat mondani. Ha te tudsz ezeknél is jobb trükköket a telefonokkal kapcsolatban, írd meg nekünk kommentben!

(forrás: techradar.com)

Apple-ről Androidra nem, fordítva azonban minden további nélkül! Apple-ről Androidra nem, fordítva azonban minden további nélkül!
2016. január 19.
Legalábbis ezt a filozófiát vallja az Apple hivatalos nyilatkozatuk szerint. Az elmúlt napokban számos olyan híresztelés látott napvilágot, melyek arra engedtek következtetni, hogy az európai mobilszolgáltatók nyomásának engedve, az Apple egy olyan applikációt készít, mely megkönnyíti az iOS eszközről Android okostelefonra való átállást.
iOS 11 vs. Android O - Nagyhatalmak küzdelme iOS 11 vs. Android O - Nagyhatalmak küzdelme
2017. június 27.
Alig néhány hónap különbséggel mutatta be a két gyártó az operációs rendszereinek legújabb, frissített verzióját. Eseménydús időszakon vagyunk túl, és felturbózott rendszerek állnak előttünk.
Gyorsítsd fel Androidos készüléked 5 perc alatt! Gyorsítsd fel Androidos készüléked 5 perc alatt!
2017. május 17.
Az Androidos telefonok eleinte simán futnak, és azonnal reagálnak minden érintésre, de a leggyorsabb telefonon is meglátszik az idő múlása. Egy olyan készüléknél, amit olyan sűrűn használsz, mint egy okostelefont, minden elszalasztott oldalra húzás vagy várakozási idő egy alkalmazás betöltésére egy örökkévalóságnak tűnhet.