Karcolódik az iPhone 7 - Ezt tenné az Apple

2016. október 4. -
A szeptember 7-én bemutatott fényes felületű iPhone 7 és 7s könnyű karcolódási problémáira még az Apple is felhívta a figyelmet a saját oldalukon. Vajon mennyire karcolódik az új telefon? Mit tehetünk ellene? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.
Karcolódik az iPhone 7 - Ezt tenné az Apple

A szeptember 7-i Apple bejelentésen a cupertino-i székhelyű vállalat bemutatott két teljesen új külsejű iPhone 7-et és iPhone 7 Plust. Ezek a kozmoszfekete (jet black) és a “sima” fekete (black) neveket kapták.

A fényes felületű kozmoszfekete igencsak szemrevaló lett, ez a fajta iPhone 7 akár a megjelenésével önmagában fel tudja hívni magára a figyelmet, éppen ezért a legkeresettebb változat is lehet a szériából.

Üröm az örömben, hogy ezt a fényes felületet olyan megoldással sikerült csak megoldani, ami könnyebben karcolódik, több ujjlenyomatot gyűjt, mint társai. Azaz a szépség átka jelen esetben a karcolódási hajlam, illetve az állandó törölgetési kényszer, ha szép állapotban szeretnéd tudni a telefonodat.

A kozmoszfekete iPhone 7 tehát jóval könnyebben gyűjti a karcokat társainál. Ez nem is lenne nagy dolog, hiszen a fényes felületeknek ez egy tulajdonságuk a mattokkal szemben, amik a kisebb karcokat nem mutatják annyira magukon. A legtöbben arra kapták fel a fejüket, hogy a korábbiakkal ellentétben maga az Apple is figyelmezteti a vásárlókat erre a tényre, méghozzá az iPhone 7-nek dedikált aloldalon. A specifikációk közé rejtett figyelmeztetés a következőt írja:

"A kozmoszfekete borítást egy új mérnöki eljárással készítjük el – precíziós, kilenclépéses anodizálási és polírozási folyamattal. A felület keménysége pontosan olyan, mint a többi anodizálási eljárással készülő Apple-terméké, azonban a használat során a magasfényű felületen apró karcolások jelenhetnek meg. Ha aggódnál emiatt, azt javasoljuk, hogy használd a nagy választékban kapható tokok valamelyikét iPhone-od védelmére.”

Ezzel tehát gyakorlatilag beismeri a vállalat, hogy a 9 lépéses, forradalmi polírozó és anodizáló eljárása nem elég jó ahhoz, hogy megvédje ezt a szépséget a karcolódásoktól. Ez mindenképpen megfontolandó dolog vásárlás előtt, ha a kozmoszfekete modellben gondolkodsz.

Azt is mondhatnánk,hogy az Apple által nagyszerűnek beállított, és beharangozott eljárása után egy ilyet kiírni a termékoldalra egy kicsit ironikus.

Ennek oka valószínűleg abban rejlik, hogy a céget korábban érték már vádak az új iPhone-ok megjelenése után különböző problémák miatt. (Gondolj csak a bendgate-re, azaz a hajlítási botrányra.) Ezért elejét szerették volna venni az ilyen nagy hírveréssel járó, tömegesen jelentkező hibáknak. Szerintük a probléma létezik, viszont van rá megoldás is: 

nnnn

 kép forrása: http://www.trustedreviews.com/

"Ha aggódnál emiatt, azt javasoljuk, hogy használd a nagy választékban kapható tokok valamelyikét iPhone-od védelmére,” írja a hivatalos oldal.

Azaz gyakorlatilag ha egy kozmoszfekete iPhone 7-es tulajdonosa szeretnél lenni, számold bele egy jobb iPhone 7/7 Plus védőtok árát is a dologba. De mit ér a szép külső, ha el van takarva?

Bizonyos gyártók, akik figyelnek erre a problémára, és készítettek olyan iPhone 7 tokokat, melyek nem rejtik el telefonod szépségét.

A tény, hogy a kozmoszfekete modell könnyebben karcolódik társainál, talán többeket elijeszt ettől az amúgy tényleg impozáns külsőtől. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy ez a változat nem kapható a legkisebb, 32GB-os méretben, csak 128GB-os és 256GB-os tárhellyel vásárolhatod meg. Azaz, ha emellett döntesz a legolcsóbb opció egyből kiesik. Akinek sok a 128GB, és elég a 32, annak ez is egy érv lehet a többi variáns választása mellett.

Érdekesség, hogy az Apple által írt “magyarázkodás” nem vonatkozik a másik fekete színű matt modellre. Valószínűleg a matt jellege miatt kevésbé karcolódós fajta, így könnyű szívvel tudjuk ajánlani, ha csak a fekete szín a lényeg, és a csillogós kinézet kevésbé.

A figyelmeztetés ellenére egyébként azt gondoljuk, hogy az iPhone 7 legjobb színösszeállítása a kozmoszfekete. Ha nagyon tudod óvni a készülékedet, vagy kevésbé zavarnak a kis karcok, amelyek a fényes felületen keletkezhetnek, akkor egyértelműen ezt a változatot érdemes választanod, mert úgy gondoljuk, egyszerűen a legszebb telefon jelenleg.

(forrás: http://www.techtimes.com)

Ezektől az iPhone 8 tokoktól állt el a lélegzetünk az utóbbi egy hétben! Ezektől az iPhone 8 tokoktól állt el a lélegzetünk az utóbbi egy hétben!
2017. szeptember 19.
Pontosan egy hete mutatta be az Apple a legújabb készülékeit, amelyek között szerepelt az iPhone 8 is. Az üveg hátlappal érkező csodát azonban nyugodtan hívhatnánk iPhone 7s-nek is, hiszen paramétereiben teljesen megegyezik az előző generációs készülékkel.
iPhone 7 vs. iPhone 8 – Összehasonlítás! Megéri váltani? iPhone 7 vs. iPhone 8 – Összehasonlítás! Megéri váltani?
2018. szeptember 6.
Komoly érdeklődés kíséretében fogja bemutatni az Apple a legfrissebb iPhone modelleket pár napon belül és a felmérések alapján rengeteg felhasználó szeretne még ebben az évben új készülékre váltani. Sokan vannak azonban azok között is, akik ugyan tervezik a cserét, de inkább egy korábbi iPhone mellett tennék le a szavazatukat.
A legmenőbb iPhone 7 kiegészítők A legmenőbb iPhone 7 kiegészítők
2017. július 18.
Ha már eldöntötted, hogy veszel egy iPhone 7-est, akkor ajánljuk figyelmedbe ezen cikkünket. Az új iPhone elég sok újítást, változtatást kapott az előző generációhoz képest, így valószínűleg az iPhone kiegészítők terén is újra szét kell nézned, ha teljes kompatibilitást szeretnél az új szerzeménnyel.