Minden, amit tudunk az iPhone 7-ről

2016. szeptember 6. -
A KGI Securities elemzője, Ming-Chu Kuo, aki a korábbi években is megbízható információkkal látta el a világot a kiadás előtti Apple hírek kapcsán, idén is megosztotta velünk a szeptember 7-i, szerdai iPhone 7 bejelentések előtti “sejtéseit”. Ezek közül elég sokat előre lehetett tudni, azonban van pár olyan érdekesség, ami eddig kevésbé került reflektorfénybe. Íme, az iPhone 7!
Minden, amit tudunk az iPhone 7-ről

Kuo megjegyzi, hogy az újdonságok között rengeteg a frissítésnek felfogható, amolyan 6SS-nek is nevezhető dolog, de mégis ez egy teljesértékű iPhone 7-nek tekinthető, hiszen sok tekintetben történt fejlődés. A kinézetben ugyan nem várható óriási változás, mint a korábbi új szériáknál (azaz nagyon fog hasonlítani az iPhone 6-6S vonalra), de a belsőben sok újdonság fog helyet kapni. Az iPhone 7 részleteit alább olvashatod:

Új Apple A10-es chip érkezik: A TSMC fogja gyártani, és akár 2.4-2.45 GHz-ig is skálázódhat. Ennek ellenére az iPhone 7-ben valószínűleg a kaliforniai cég nem használja ezt teljesen ki a melegedés, és a fogyasztás optimális értékeken tartása miatt.

Tárolókapacitás növekedés várható - 32 GB, 128 GB, és 256 GB-os modellek: mind az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus esetében számíthatsz ezekre a méretekre. Az iPhone 7 Plus emellett RAM növelést is kap, várhatóan 3 GB memóriával fog érkezni. Erre a dupla lencsés kamera miatt volt szükség. Az iPhone 7 viszont marad a 6S-nél behozott 2GB-os mennyiségnél.

5 színben lesz kapható: a szokásos ezüst, arany, rozéarany mellett ezúttal egy sötét fekete (sokak kedve szerint) lesz a megszokott asztroszürke helyett. A régenlátott igazi fekete szín mellett egy 5. variáció is belép viszont a képbe: a zongoralakk fekete (angolul: piano black, az Apple fordítása eltérő lehet a mienktől). A SIM tálcákról kikerült egy fotó a múlt héten, ezt itt tekintheted meg.   

Összegezve: az iPhone 7 várhatóan zongoralakk fekete, sötét fekete, rozéarany, arany és ezüst színekben érkezik. Csak a zongoralakk fekete kivitel lesz tükröződős, a többi marad a matt megoldásnál. Előfordulhat, hogy a nagy kereslet miatt először a nagyobb tárhellyel rendelkező modellek kapják meg nagyobb számban az új fekete külsőt, így eleinte a nagyobb tárhelyes változatoknál tudsz ilyen kinézetű telefonokhoz hozzájutni.

Továbbfejlesztett, IPX7-es szabványnak megfelelő iPhone 7 vízállóg: az eredeti Apple Watch esetében ezt már meglépte az Apple, így nem lenne meglepő, ha szintre hoznák a telefonjaikat is ilyen téren. Ez azt jelentené, hogy nem ártana a készüléknek a zuhanyzás közbeni használat, az eső- vagy vízcseppek, illetve akár a víz alatt 1 méter mélyen is minden gond nélkül működhetne.

Nem lesz jack-aljzat:  az egyik legvalószínűbb iPhone 7 specifikációs elem lehet a jack-aljzat hiánya. A kaliforniaiak valószínűleg Lightning-csatlakozós EarPod-okkal váltják le a hagyományos, 3.5 mm-es jack aljzattal rendelkező, régóta az iPhone-hoz társított modelleket. Emellett várhatóan, a népharag elkerülése végett csomagolnak majd a telefonok mellé egy átalakítót is. Előnye lehet, hogy több hely juthat egy jobb hangszórónak, illetve akár egy új szenzor is beletehető a készülékházba, ami a Force Touch-ot segítené.

iPhone-7-speaker-grille-closed-off ( forrás: http://www.macrumors.com )


Az EarPiece az iPhone 7 hangszórójaként is funkcionálhat, méghozzá egy vadonatúj erősítővel megtámogatva. Ahelyett, hogy a trendet követve az Apple egy második hangszórót rakna a készülékre azt pletykálják, hogy a cupertinoi vállalat inkább a telefon felső részén található EarPiece vevőt alakítja át olyanra, hogy egyben hangszóróként is funkcionálhasson. Ezzel gyakorlatilag elforgatott üzemmódban sztereó hangzást tudnak elérni, aminek mindannyian örülünk. 

Nyomásérzékékelős, kattanás nélküli iPhone 7 home gomb: ezt a vízállóság miatt lépheti meg a vállalatóriás. Az új haptic motorral gyakorlatilag tudják imitálni a nyomásérzetet, így logikus lenne, ha nem kellene hardveresen benyomni többé a legtöbbet használt gombot. 

Színhelyesebb iPhone 7 kijelzők: méghozzá a mostani méretekben és felbontásokkal a sima és a Plus modelleknél egyaránt. A 9.7 hüvelykes iPad Pro óta látjuk, hogy az Apple fejlődött ilyen téren, így minden bizonnyal a telefonjaik is megkapják ezeket a fejlesztéseket. A színhelyesség mellett a TrueTone funkció is érkezhet, amely a fényérzékelő adatai alapján kalibrálja be a színhőmérsékletet, hogy a lehető legmegfelelőbb érzetet biztosítsa számodra mindenféle fényviszonyok között. 

Dupla lencsés hátsó kamera az iPhone 7 Plus esetében, amely olyannyira megdrágítja a gyártást (akár $40-ral, azaz kb. 11000Ft-tal), hogy az iPhone 7 Plus drágább is lehet, mint az iPhone 6S Plus volt. Mind a két lencse 12 MP-es lesz, de az egyik egy nagylátószögű 6P lencse lesz nagyobb pixelekkel, optikai képstabilizátorral, míg a másik egy telefotó, 5P lencse lesz kisebb pixelekkel. 

dual_camera_photo

( forrás: http://www.macrumors.com )


Továbbfejlesztett hátsó vakurendszer: négy LED-del szerelhetik az új telefonokat, amelyből kettő hideg, kettő meleg árnyalatú lesz. Kap még a készülék egy fényszenzort is, ami segíthet a jobb képminőség elérésben.

Lehetséges a közelségérzékelő szenzor fejlesztése is, méghozza a LED-es megoldásról a gyorsabb és pontosann lézeres megoldásra. Ez a távolság pontosabb érzékelésében is jobb megoldás lenne, de lehetőséget teremtene különböző gesztusok érzékelésére is.

Összességében Kuo azt tippeli, hogy az iPhone 7 leszállított darabszáma valamivel kevesebb lesz, mint a tavalyi 6S modellek esetében voltak: ebben az évben 60-65 millió darabra számít, szemben a tavalyi 82 millióval. Ez leginkább a vízállóság számlájára írható, amivel nagyot küzdött az Apple. A lassabb összeszerelés eredménye pedig a kevesebb leszállítható darabszám lett. 

Természetesen tájékoztatni fogunk Téged minden fontos dologról a megjelenéssel kapcsolatban, de ha bármi kérdésed, információd van a témában, megoszthatod velünk a kommentek között. Az iPhone 7 bejelentés szeptember 7-én, szerdán, hazai idő szerint este 7 órakor lesz.

 

( forrás: http://www.macrumors.com )

Új generációs MacBook Air és iPhone SE 2 márciusban? - Ezeket mutathatja be az Apple! Új generációs MacBook Air és iPhone SE 2 márciusban? - Ezeket mutathatja be az Apple!
2018. március 19.
Forr az internet az Apple következő konferenciájának hírétől. A meghívók kimentek, az emberek pedig találgatnak.
Bővül a színpaletta - Jöhet az iPhone 7 Jet White! Bővül a színpaletta - Jöhet az iPhone 7 Jet White!
2016. november 10.
Ma egy igazán különleges hír ütötte fel a fejét. Pár hónappal az iPhone 7 és iPhone 7 Plus megjelenése után az Apple új színben gondolkodik?.
iOS 12 - Megjelenési dátum, pletykák és hírek az Apple 2018-as operációs rendszeréről! iOS 12 - Megjelenési dátum, pletykák és hírek az Apple 2018-as operációs rendszeréről!
2018. január 15.
Mikor jelenik meg a legújabb iOS? Milyen új funkciókat tartogat, és egyáltalán, milyen készülékekre lesz elérhető? Összegyűjtöttünk mindent, amit eddig tudni lehet az Apple 2018-as operációs rendszeréről.