Közel 1 milliárd dolláros büntetésre számíthat az Apple.  (Az ok elsőre meglepőnek tűnhet.)

Közel 1 milliárd dolláros büntetésre számíthat az Apple.  (Az ok elsőre meglepőnek tűnhet.)

A Samsung a legnagyobb OLED kijelzőgyártó cég, ezért nem meglepő, hogy az Apple is velük szerződött. Azonban úgy tűnik, hogy a cupertinóiak nem igazán tartották magukat a megbeszéltekhez.

Az Apple állítólag egy újabb összeget utalt el a Samsungnak, mert túl kevés iPhone-t adtak el. A Display Supply Chain Consultants új jelentése szerint az Apple 950 millió dolláros egyszeri összeget fizetett a Samsungnak, mert kevesebb OLED kijelzőt vásároltak, mint amennyit kellett volna.

A Samsung a második negyedéves útmutatójában megjegyezte, hogy 2020 második negyedévéhez kapcsolódó működési eredmény tartalmaz egy „egyszeri nyereséget a kijelző üzletéhez kapcsolódóan”, de nem tartalmazza az összeget. A TheElec a múlt hónapban arról számolt be, hogy a Samsung majdnem 745 millió dollárt kapott az Apple-től, de a DSCC jelentése, forrásmegadás nélkül, azt állítja, hogy az Apple 950 millió dollár körül fizetett.

„Az Apple által kifizetett összeg működési veszteség helyett így profittá alakult”. – magyarázza a riport.

A bevételi mutatók 7%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, de a működési nyereség mutatói 23%-kal növekedtek, ami sokkal magasabb az elemzők várakozásai szerint.

Az Apple több beszállítójával is minimális vásárlásokban állapodott meg, ami cserébe egységenként alacsonyabb árat eredményezhet.

Ha viszont az Apple nem éri el ezt a minimum összeget, a szerződések előírják, hogy büntetést kell alkalmazni. Ebben az évben az Apple ellátási láncát és keresletét egyaránt befolyásolta a COVID-19, ami megmagyarázhatja, hogy mi vitte rá a vállalatot, hogy a vártnál kevesebb OLED panelt rendeltek.

Apple hírek
Megosztás: