Mégis jön az iPhone SE 2?

2022.06.21 0 hozzászólás 1100 olvasás
Mégis jön az iPhone SE 2?

Az Apple egyik legnépszerűbb modelljének folytatásáról gyakorlatilag évek óta keringenek pletykák, mondhatni nem tudjuk elengedni ezt a gondolatot. Most egy, már jól ismert elemző állítja, hogy 2020 első negyedéve lehet az iPhone SE 2 megjelenési ideje és arról is beszélt, milyen formát fog ölteni a készülék.

Ilyen lehet az iPhone SE 2 – Megjelenés, specifikációk

Ming-Chi Kuo régóta ismert az Apple termékeivel kapcsolatos elemzéseiről és bizony nem egyszer, de nem is kétszer bizonyultak igaznak a feltételezései. Legfrissebb jóslata alapján továbbra sem kell lemondanunk az iPhone SE 2 piacra dobásának lehetőségéről, sőt a készülék már 2020 elején meg is érkezhet a boltokba.

Ha ebben igaza lesz az elemzőnek, akkor valószínűleg a többi részletben is, márpedig ez a dizájnban is változást jelent. Kuo szerint a készülék az iPhone 8 dizájnt fogja tükrözni, ami valamivel vékonyabb és érezhetően méretesebb külsőt eredményez. (Emiatt talán nem is iPhone SE 2-ről, mint inkább egy iPhone 8s modellről kéne beszélnünk.)

Tehát adott lenne egy 4,7 hüvelykes Retina LCD kijelző, ami mellé olyan specifikációk is társulnának, mint az iPhone 11 Pro vonalon már megismert A13 Bionic processzor a maga villámgyors teljesítményével és nem utolsósorban az elképesztő akkumulátor üzemidő biztosításával. Az elemző emellé még 3GB RAM memóriát is feltételez az Apple valóban spórolósnak mondható iPhone-jába.

 iPhone SE 2 koncepció

Kinek lehet ideális az iPhone SE 2?

Az iPhone SE 2016-os bejelentésekor hamar levette a felhasználókat a lábukról; kompakt méretben hozta az iPhone 6s tudását, ráadásul az ára is komoly versenyelőnyt jelentett. De a népszerűségéből azóta sem vesztett sokat – ezt mi sem mutatja jobban, minthogy évek óta várjuk a készülék újabb, aktualizált változatát (az első ezzel kapcsolatos hírek 2018 elején jelentek meg, erről mi is írtunk blogunkon).

Kuo állítása szerint az iPhone SE 2 leginkább az iPhone 6 tulajdonosok számára lesz csábító. Vagyis azoknak, akik nem igénylik az újabb dizájnt (Face ID, notch, hatalmas kijelzők stb.), tökéletesen meg vannak elégedve a klasszikus formákkal is - de ehhez például az iOS legújabb verzióiról nem mondanának le. Az SE második generációja a megszokott home gombos, Touch ID-s megoldás lenne, ugyanakkor teljesítményben, tudásban a legújabb modellekkel emlegethetnénk egy lapon.

A fórumokat nézve azonban vegyesek az érzések. Egyesek örülnének egy ténylegesen megfizethető, a „régi időket” idéző készüléknek, másokban viszont az iPhone 8 méretek váltanak ki kétségeket - mondván, hogy az iPhone SE-t a „zsebbarát” forma tette igazán népszerűvé, amit ez a váltás meghiúsítana.  

 

Mit gondolsz, lenne még értelme piacra dobni gy iPhone SE 2 modellt? Írd meg véleményed kommentben!