Melyik Androidos mobilnak a legjobb a kamerája?

Az alábbiakban összevetünk három Android készüléket, hogy kiderítsük, melyik a legjobb választás, ha számodra a fotózás a legfontosabb funkció egy okostelefonon.
Melyik Androidos mobilnak a legjobb a kamerája?

Google Pixel

A Google új telefonja áll az első helyen, ha a fotó minőségét, összteljesítményt és a fényképezés egyszerűségét nézzük. Érdekes módon mindezt egy közepesnek mondható kamera-tulajdonságokkal éri el. Adott egy 12 MP-es felbontású érzékelő és f/2.0 fényrekesz, OIS (Optikai képstabilizáló) nélkül, de ez nem gond a Pixelnél.

Az egyszerű kamera felületen nincsen sok funkció, de minőségéhez képest megfelelő. Csak célozz és lőj, és minden alkalommal kiváló fotót tudsz készíteni. A nappali fotók kellően világosak, a megfelelő mennyiségű extra színtelítettséggel, de a kevés fényben készült képek is meglepően pofásak, és képzajtól mentesek, amit a legtöbb telefon produkál.

google-pixel-black-in-hand

A Pixelnél ráadásul extra funkcióként korlátlanul biztonsági mentés készíthetünk full felbontású képekkel, a Google Photos-zal, ami remek funkció.

Tehát: A lehető legjobb képekért, akármilyen helyzetben a Pixel a legjobb választás.

Még egy dolog: Ugyanazért a kameráért, de nagyobb méretben, nagyobb akkumulátorral, létezik az (ugyan drágább) Google Pixel XL.

Miért a Google Pixel a legjobb?

A Nexusok nem túl profi kamerái után a Google végre betartotta ígéretét a Pixellel, és mindezt egy hasonló formulával tálalta, mint a Nexus 6P és 5X-nél. Optikai képstabilizáló nincsen benne, de helyette ott van a 12 MP-es felbontás, valóban nagy pixelekkel, amivel készíthetünk képeket extra fényben és HDR+ szoftverrel, többszörös exponálássál.

A végeredmény szinte bármilyen szituációban fantasztikus. Ahogy Alex Dobie mondja a Pixel kritikájában:

„A képrögzítés gyors, számos finom részlet van a fényviszonyok széles választékában, és a Google Auto-HDR+ szoftvere kiváló dinamikatartománnyal készít képeket olyan szituációkban, ahol a legtöbb riválisa küszködik. A színek ütősek, de nincsenek szélsőségesen túltolva. Ráadásul nehézkes fényviszonyok között, például este egy sötét étteremben is felbontásban és színben is részletes képet produkál.”

A Pixelben nincsen több száz fotózási mód, vagy sok beállítás a kamera felületén, de ez nem is igazán számít. Ha megnyomod az exponálógombot, a végeredmény legalább olyan jó, vagy jobb, mint az ellenfelei, és képről képre hozza a magas színvonalat. A fotókon kiválóak a színek, és még minimális fényforrás mellett is remek képeket készíthetünk. Lenyűgöző, amit a Google véghez tudott vinni a Pixellel, az eredmény minden alkalommal meggyőző, amikor megnyitod a kamerát.

A második befutó – Samsung Galaxy S7

A Samsung 2016 márciusában jelentette meg a Galaxy 7-et, és a Pixel érkezéséig neki volt a legjobb kamerája a piacon. A 12 MP-es felbontás rengeteg pixelt biztosít a fotózáshoz, és az Optikai képstabilizáló segít remegésmentes képeket csinálni, akár kevés fény mellett is, vagy ha videót készítesz.

Legalább annyira fontos az is, hogy a kamera milyen gyorsan reagál. Kétszer megnyomod a Home gombot, és két másodpercen belül el is indul a kamera, és azonnal lőhetjük a fotót, akár HDR-ben, vagy nehézkes fényviszonyok mellett is. A kamera felülete egyszerű, de jól használható, ha Manual módba lépsz, és valamilyen filtert akarsz, vagy állványra teszed a telót.

galaxy-s7-black-back-full

Tehát: Egy majdnem teljesen kompromisszumok nélküli felhasználás a Galaxy S7 kamerájával fotózni, és persze maga a telefon is remek.

Még egy dolog: A Galaxy S7-nek 5.1 inches kijelzője van, de ha nagyobbat akarsz, ugyanezzel a kamerával, akkor az 5.5 inches Galaxy S7 Edge jó választás lehet.

A legjobb trükkök - LG V20

Az új LG V20 ugyanazt a duplakamerás felépítést használja, mint az LG G5, de ez nem feltétlenül hátrány. A fő, 16 MP-es hátlapi kamera remek, kiegyensúlyozott készítésére alkalmas, egy szuper f1/8-as lencse és OIS segítségével. Ahol a V20 kitűnik társai közül, az a második hátulsó kamerája, ami egy 8MP-es felbontású érzékelő szuper széles látószögű lencsével. Ezt a kamerát könnyen, egy pöcköléssel megnyithatod és olyan szuper, egyedi képeket készíthetsz, amiket más telókkal nem. Sajnos ez a széles látószögű kamera nem bír akkora felbontással, mint a 16 MP-es főkamera.

A kamera felület nem annyira egyszerű vagy gyors, mint a Samsung esetében, de nem áll messze tőle. Ezért a lassúságért cserébe viszont kárpótolnak a manuális beállítások és a trükkök, filterek. A manuális mód széles választékot kínál, ráadásul videofelvételnél is találunk manuális módot. A minőségi mikrofon kiváló hangzást biztosít, az új, elektronikus képstabilizáló pedig segít még tisztább felvételt készíteni.

lg-v20-black-02

Tehát: A remek kamera, és több extra beállítás miatt érdemes lehet a V20-at választani a Galaxy S7 helyett.

Még egy dolog: Hátrány, hogy hazánkban egyelőre sajnos nem forgalmazzák.

Árban nyerő – OnePlus 3T

Mindenki szeretne jó kamerát az okostelefonjába, de nem engedhet meg magának egy Galaxy S7-et, vagy egy LG V20-at. Noha OnePlus 3T olcsóbb a ’nagyágyúknál’, a kameráját tekintve nem kell szégyenkeznie, még a Google Pixel kamerájával összehasonlítva sem.

A 16 MP-es kamera óriási felbontást jelent, de a kisebb, 1.12 mikronos pixel nem annyira produkálnak jó képet, ha kevés a fény a helyszínen. Ezen valamennyire segít a gyors, f/2.0 lencse, és az OIS, ahogyan a kamera app HDR progija is. A kamera app nem a legjobb, néha belassulhat, és nem kezelhetjük teljesen manuálisan, de ha figyelembe vesszük a készülék árát, és hogy tisztességesen elvégzi a fotós munkát, akkor jó választás lehet.

oneplus-3t-top-back

Tehát: Kiváló kamera egy pénztárcabarát telefonban – a OnePlus 3T jó vétel.

Összegzés

2016-ban számos kiváló minőségű kamerás, Androidos okostelefon került a piacra. Ha az abszolút legjobb kamerával rendelkezőre fáj a fogad, akkor a Google Pixel mellett kell döntened. A Samsung Galaxy S7 egy hajszállal lemaradva a második, az LG V20 számos beállítást kínál, és a OnePlus 3T pedig az árával győzhet meg téged.

Vegyes érzelmeket váltott ki az LG Nexus 5X Vegyes érzelmeket váltott ki az LG Nexus 5X
2016. február 15.
Az androidcentral.com 3 hónap felhasználói tapasztalatát gyűjtötte össze az LG Nexus 5x készülékekről, ezeket a tapasztalatokat pedig most mi is megosztjuk veletek. A Nexus 5x ugyan nem rendelkezik olyan erős hardverrel, hogy megközelítse a 6P-t, mégis sokaknak megfontolandó vétel lehet, köszönhetően a nosztalgikus, Nexus 5 formavilágnak, a kisebb kijelzőnek, és a megfizethetőbb árnak.
Ki mondta, hogy a tanulás unalmas? - Egy szelet tudomány Apple és Android eszközökre. Ki mondta, hogy a tanulás unalmas? - Egy szelet tudomány Apple és Android eszközökre.
2016. február 18.
Mára már mindnyájan hozzászoktunk ahhoz, hogy az okostelefonjainkat kvázi bármire fel tudjuk használni. Ha úgy akarjuk egy szempillantás alatt változik át mondjuk zseblámpából videokamerává és fordítva.
A tavalyi év legjobb Androidos készülékei szerintünk A tavalyi év legjobb Androidos készülékei szerintünk
2016. február 4.
Az Androidos készülékek dominanciája napjainkban a mobiltelefon üzletágban megkérdőjelezhetetlen, így a legjobb Android készülékek gyakorlatilag egyben a legjobb okostelefonok is. Noha a platformnak nem sok ellenfele van a piacon, házon belül a különböző gyártók közt óriási a versengés.