iOS-ról Androidra, Windows-ról iOS-ra lehetetlen az adatmentés? Dehogyis!

2022.06.30 0 hozzászólás 3145 olvasás
iOS-ról Androidra, Windows-ról iOS-ra lehetetlen az adatmentés? Dehogyis!

Az Apple termékek közös jellemzője, hogy nem túlzottan kompatibilisek más gyártók eszközeivel és operációs rendszereivel. Ennek ellenére előfordulhat, hogy szeretnél fényképeket áthelyezni iOS-ról Androidra/Windowsra. Ha ilyen problémával küzdesz, érdemes tovább olvasnod.

Android - Apple

Szerencsére elérhető olyan átvitelt szolgáló alkalmazás, melyet telepíthetsz Mac készülékedre. Android File Transfer névre hallgat és itt töltheted le. Ennek telepítése után már csatlakoztathatod az ominózus készüléket. Először manuálisan kell elindítanod, majd a későbbiekben automatikusan működésbe fog lépni, ha számára releváns csatlakoztatást érzékel.

 4

Amikor elindítod az alkalmazást ez az ablak fog megjelenni. Itt a már létező mappák tekinthetőek meg, melyek a készülék belső tárhelyében foglalnak helyet. Ugyanakkor légy óvatos, az alkalmazás neve igen sokatmondó. Nem csak másolni tudsz fájlokat, de áthelyezni is, ezért kerüld messziről a rendszer mappát!

A fájlok áthelyezése innentől kezdve igencsak egyszerű és gyors. Könnyedén másolhatóak drag-and-drop módszerrel, de akár billentyűzet kombinációkkal is, ha ez számodra kényelmesebb.

5

Sajnos nem tudsz közvetlenül a Fényképek mappából másolni. De ha előtte áthelyezed egy közönséges mappába, akkor már nem állhat az utadba ez a probléma. Hogy fenntartsd digitális könyvtárad rendezettségét, az Android File Transfer lehetőséget ad mappák létrehozására, így a másolni kívánt fájlokat könnyedén megtalálható helyre húzhatod át.

Windows - Apple

Mindenképpen megéri szót ejteni a Windows által piacra bocsájtott eszközökről is, hiszen  számos módon másolhatsz Mac-ről Windows-ra és fordítva.

Az USB-s megoldás kényelmes olyan helyzetben, amikor van lehetőség egy lépést beiktatni a két eszköz közé. Azonban gyakran előfordul, hogy nincs a kezednél adathordozó vagy éppen nem elég a tárhelye. Megoldás lehet ugyanakkor az is, ha csatlakoztatod a helyi hálózatra mindkét készüléket és ezen keresztül próbálod átmásolni a kívánt tartalmat.

Ez a megoldási javaslat persze problémás, mert a két gyártó eszközei nem túlzottan kompatibilisek egymással. Ennek egyik következménye, hogy szükség lesz némi hálózati alapismeretre, de ha sikerül is megteremteni a kommunikációs csatornát egy problémád marad: egyenként kell átmásolni mindent.

9

Némiképp elegánsabb megoldás, ha telepíted az iCloud Windows megfelelőjét készülékedre. A telepítési instrukciókért látogasd meg a hivatalos oldalt, ahol kattints a Beállítási útmutatóra és így hamar eljuthatsz a kívánt eredményig. Az is fontos, hogy Mac-eden legyen telepítve iCloud és azon belül legyen preferálva a Fényképek opció.

Ha ezen túlestél, akkor már csak meg kell nyitnod az iCloudot és szinkronizálni a profilod fényképtartalmát. Két opciót fontos itt kiválasztanod. Az egyik a My Photo Stream, mely minden elkészített képet automatikusan szinkronizál a Windows készülékeddel. Illetve a Photo Sharing is segíti a folyamatot, azzal, hogy lehetővé teszi specifikus fényképalbumok letöltését, melyeket iPhoton keresztül osztasz meg.

10

Ha sikerült telepítened az iCloud Windows változatát, számíts arra, hogy megjelenik egy iCloud Fotók mappa az Internet Exploreredben. Itt megtekintheted a My Photo Stream mappát, mely az iPhone-ról készített képeket tartalmazza – automatikus feltöltés formájában. Míg az Activity mappa csak a legutóbb megosztottakat. Természetesen a szinkronizálás oda-vissza működik.

/Forrás: macworld.co.uk/