Metal Hard Waterproof iPhone 6 tok - Nincs rés a pajzson

A lassacskán elviselhetetlenné váló nyári kánikula idején - még akkor is, ha jelenleg rövid pihenőjét tölti is - valószínűleg nincs olyan ember, aki a vetkőzés helyett az öltözködésre gondolna. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékeinknek olykor igenis szüksége van a réteges, masszív öltözékre.
Metal Hard Waterproof iPhone 6 tok - Nincs rés a pajzson

LOVE MEI - a cégről

A kínai székhelyű LOVE MEI leginkább kreatív és egyedi dizájnnal rendelkező, mégis masszív védelmet szolgáltató okostelefon tokok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég. Fő célkitűzésük az egyedi tervezésen és a kiváló iPhone védelmen kívül, a kiegészítők elérhető áron való értékesítése. Talán éppen ezen filozófia segítette a LOVE MEI-t ahhoz, hogy elérje jelenlegi piaci helyzetét. Ahogyan Kína gazdasága, úgy a termékeik igényességére való törekvése is egyre inkább dübörög.

A csomagolás

A csomagolást kézbe fogva azonnal érezhetjük a kiegészítő tekintélyes súlyát. A doboz elején jól látható a LOVE MEI Metal Hard masszív iPhone tokja, a hátoldalon pedig rövid, tárgyilagos részletezést találunk a kiegészítő tulajdonságairól és előnyeiről. A csomagolás az iPhone tokon felül tartalmaz egy apró imbuszkulcs típusú csavarhúzót, egy darab tisztító kendőt, egy darab csuklópántot, két darab pótcsavart és egy pótcsavarhúzót. A csomagolás egyébként nem mondható egyedinek vagy elegánsak, ilyen szempontból tehát a gyártó cég nem adott a külcsínre.

Az iPhone 6 / 6 Plus tok megjelenése

tokok

Kicsomagolva az ütésálló iPhone 6 és iPhone 6 Plus tokot, érezhetjük annak masszív, stabil kialakítását. A két részből álló, hát darab csavarral rögzített - repülőgépgyártás során is használt - kemény fémszerkezet egy gumírozott szilikon réteget fog közre, mely iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékünk kényelmes és stabil fogását hivatott biztosítani. A Metal Hard Waterproof csepp- és ütésálló iPhone 6 / 6 Plus tokok fekete, fehér és szürke fémvázzal is megvásárolhatók, így mind a fekete, mint a fehér iPhone 6, illetve iPhone 6 Plus modellekkel jól mutatnak. Formatervezését tekintve a Metal Hard Waterproof iPhone tok leginkább egy képregényhős hipertech páncélzatára hasonlít, így a finom, karcsú kivitelezés kedvelői valószínűleg nem szimpatizálnak majd a LOVE MEI fém iPhone tokjaival, melyek egyébként szemernyit sem törekszenek az iPhone 6 elegáns vonalainak megtartására, illetve kiemelésére.

 

Masszív iPhone 6 / 6 Plus védelem

A frissen kicsomagolt iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus tok szétcsavarozását követően a tok belsejében megtaláljuk a korábbiakban már említett pótcsavarokat, pótcsavarhúzót, tisztítókendőt és csuklópántot. Ezen felül pedig alaposabban is szemügyre vehetjük a strapabíró iPhone 6 tok darabjait. A tok felső része egy majdhogynem teljes egészében zárt réteg, melyhez a gyártó egy Corning Gorilla Glass ütésálló iPhone érintőüveget is rögzített. Sajnos tapasztalataink szerint az üveglap miatt olykor lassabban vagy egyáltalán nem reagál az érintésre iPhone 6 készülékünk. Bár valószínűsíthető, hogy aki egy ilyen tokot használ, nem szeretné közben mindenáron a telefonját nyomkodni, de tény, hogy a jelenség olykor zavaró lehet - például egy hegymászás során elkészíteni kívánt selfie alkalmával igen sokat számíthat a gyors reakcióidő.

A tok felső rétegének fontos részét képezi továbbá az alumíniumból készült Home gomb borítás. Ennek köszönhetően az iPhone 6 Home gombja is csepp- és ütésállóvá válik. Az egyetlen negatívum ezzel kapcsolatban, hogy a fedlap miatt nem elérhető az iPhone 6 vagy az iPhone 6 Plus Touch ID funkciója. A Waterproof felső rétegén találjuk meg továbbá a hangszórókat és mikrofont lefedő tartós acélborítást, melyek megfelelő védelmet nyújtanak az ütések és a legtöbb szennyeződés ellen is. Egyetlen hátránya ezeknek a fémborításoknak, hogy valamelyest rontanak az iPhone hangminőségén, ezért javasolt a mikrofonos EarPods használata. A masszív iPhone 6 tok bal felső sarkában található, leginkább apró ékszerre hasonlító némító gomb kialakítása kifejezetten ötletes és elegáns - ennek köszönhetően valamelyest el is üt a robosztus iPhone 6 tok megjelenésétől.

A masszív iPhone 6 tok középrészét egy gumírozott szilikon réteg képezi, mely azon felül, hogy magabiztos fogást kölcsönöz iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékeinknek, rezgőcsillapító hatásának köszönhetően az ütésálló iPhone védelem garantált. A Metal Hard Waterproof keretrésze pedig levegőkamrás kialakításának köszönhetően növeli a kiegészítő ütésálló védelmét. A tok peremrészein helyezkednek el továbbá az iPhone 6 és 6 Plus hangerő- valamint bekapcsoló gombjának fedelei is. Az iPhone 6 / iPhone 6 Plus lighting csatlakozójának védelméről pedig egy kipattintható, tömör gumiréteg gondoskodik. Közvetlenül a csatlakozó gumifedője mellett található a Waterproof egyedi, piros, fénylő, csillogó jack aljzat fedőlap, mely azon kívül, hogy az ütésektől és szennyeződésektől is megóvják az iPhone jack csatlakozóját, esztétikailag is kiemelik a telefon bal alsó sarokrészét.

waterproof_love_mei_iphone_6_tok (3)

A telefon hátlapját védő fémréteg felületének alsó- és középső része kivágott, hiszen itt helyezkedik el az iPhone 6 magabiztos fogását garantáló gumírozott hátlap, illetve a kamera rész kivágása. A tok talán egyetlen nagy hibája egyébként talán éppen az imént említett kamerakivágás. Ugyanis, ha a LOVE MEI gondoskodott volna a kamera burkolatáról is, a tok nagyobb mértékben lenne vízálló. Persze, teljesen vízálló iPhone 6 tokról abban az esetben sem beszélhetnénk, hiszen a gumírozott, levegőkamrás szilikon réteg a tekintélyesebb mennyiségű folyadékot átengedné, azonban mégis nagyobb biztonságban tudhatnánk készülékünket - kameráját legalábbis mindenképpen. Az ütésálló iPhone 6 és iPhone 6 Plus tok hátulsó része is remekül óvja a készülék sarkait és peremrészét az esetleges ütődésektől és karcolásoktól.

waterproof_love_mei_iphone_6_tok (13)

Összegzés

A fentiek alapján valószínűleg már mindenki számára kiderült, hogy a LOVE MEI Metal Hard Waterproof csepp- és ütésálló iPhone 6 és iPhone 6 Plus tokjai nem kimondottan a hétköznapi használatra tervezett darabok. Nyugodt szívvel ajánljuk azonban mindenki számára, aki iPhone-ját extrém körülmények között is használni szeretné. Masszív, ütés- és cseppálló kialakításának köszönhetően az iPhone tok megfelelő választás hegyi túrák alkalmával, illetve komolyabb igénybevételű fizikai munkák során, de egy viszonylag könnyedebb családi kirándulás során is megmentheti iPhone-unkat egy esetleges kijelző cserétől vagy ultrahangos tisztítástól. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a tok nem víz- csupán cseppálló, erre ugyanis érdemes odafigyelnünk. Attól eltekintve, hogy a fémvázas iPhone 6 tok növeli a készülék méretét és tömegét, az továbbra is viszonylag egyszerűen tárolható és hordozható marad, különösen a csuklópántra való rögzíthetősége miatt.

Több fórumon megemlítik, így a mi tesztünkből sem maradhat ki, hogy a LOVE MEI Metal Hard Waterproof iPhone 6 / 6 Plus tokok a megszólalásig hasonlítanak a LUNATIK iPhone tokjaira. Színvilágukban, formatervezésükben és kialakításukban egyaránt megegyeznek a LUNATIK és a LOVE MEI tokjai, az előbbi gyártó azonban megállt az iPhone 5S készülékekre tervezett tokoknál, míg az utóbbi iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekre is elkészítette a strapabíró iPhone 6 tokokat. Ezen felül a LUNATIK tokok ára is a duplája a LOVE MEI iPhone 6 / 6 Plus tokjainak.

Főszezonra -  iPhone 6 tok válogatás Főszezonra - iPhone 6 tok válogatás
2015. augusztus 14.
Augusztusi iPhone tokos razziánk keretén belül megismerkedhettek több, valamilyen plusz funkcióval, dizájnnal vagy alkotóelemmel kiegészített iPhone 6 tokkal. Ilyen például az absztrakt mintákkal ellátott Laut, a tükörre öntapadós Monster, az utazások társaként szánt Hitcase.
Remek külső, praktikus funkcionalitás - Incipio bankkártya tartós Stowaway iPhone 6 tok teszt Remek külső, praktikus funkcionalitás - Incipio bankkártya tartós Stowaway iPhone 6 tok teszt
2017. július 17.
Újabb Incipio tokokkal bővül kínálatunk, hiszen végre megérkezett az Incipio Stowaway legújabb, iPhone 6-hoz készült változata. A kaliforniai gyártó pedig ezúttal sem okozott csalódást és most meg is osztjuk veletek, hogy mi miért gondoljuk ezt.
2016 legnépszerűbb Spigen iPhone 6s tokjai 2016 legnépszerűbb Spigen iPhone 6s tokjai
2016. június 6.
Szinte nincs is olyan telefontokokat érintő igény, aminek a Spigen ne tudna megfelelni; katalógusukban egyaránt találhatsz ultravékony iPhone 6s tokokat és masszív, becsapódásálló darabokat is. A kivitelezést tekintve a legtöbb tok dizájnja kifinomult és stílusos, bár van egy-két kevésbé mutatós, de annál masszívabb darab.