Miért látsz különbséget az iPhone 6s akkumulátor csere árak között?

2022.06.28 0 hozzászólás 3440 olvasás
Miért látsz különbséget az iPhone 6s akkumulátor csere árak között?

Napok óta érzed, hogy valami nem stimmel a telefonoddal. Villámgyorsan merül, egyszerűen képtelen egy napig bírni töltés nélkül. Rájössz, hogy itt már csak egy aksi csere tud segíteni és rá is keresel a neten, hol tudnád ezt kivitelezni. És csak ekkor döbbensz rá, hogy a rengeteg ár közt fogalmad sincs, melyik szervizt kéne választanod – de ebben tudok segíteni!

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy szinte nem is fogsz találni két olyan szervizt, ahol megegyezik az iPhone 6s akkumulátor cseréjének ára. Ez persze nem azt jelenti, hogy a szolgáltatók hasraütésszerűen állapítják meg a javításért járó összeget, ennél azért összetettebb a kérdés.

Ha nem vagy egészen biztos benne, hogy cserére szorul a telefonod akkuja, olvasd el erről szóló blogunkat, ahol minden egyes hibajelet megtalálsz.

Miért van különbség az iPhone 6s akkumulátor csere árak közt?

Remélem, nem foglak meglepni azzal a ténnyel, hogy ahogy a legfinomabb svájci csoki és a tejbevonómasszából készült „valami” között is fényévnyi különbség van, úgy az akkumulátorok esetén is pontosan ez a helyzet. Vagyis, ha egy elsőre kecsegtetőnek tűnő iPhone 6s aksi csere ajánlatba futsz, számíts rá, hogy silány minőségű alkatrészt fogsz kapni, amivel cseppet sem leszel előrébb.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy miért pont az alkatrészek miatt lenne olcsóbb az iPhone javítása. A válasz egészen egyszerű; a szervizek csak ezen tudnak spórolni, hiszen a számlákat és az ott dolgozókat mindenképp fizetni kell (már amennyiben szakértő szerviz technikusokat foglalkoztat). Az pedig naiv elvárás lenne, hogy csupán kedvességből a szolgáltató számára nem profitáló cseréhez juthatsz.

 iphone_6s_akku

Röviden tehát az iPhone 6s akkumulátor cseréjének ára a beszerelt alkatrészektől függ. Az Apple márkaszervizeiben ORG, vagyis gyári akkut kapsz, aminél értelemszerűen nem kell aggódnod, hogy pocsék teljesítményt fog nyújtani. A legtöbb garancián túli iPhone szervizben – ahogy a Smart Clinic esetében is – OEM, azaz gyári minőségű alkatrészekkel találkozhatsz. Mivel az Apple nem bocsátja piaci forgalomba a saját akkumulátorait, így garancián túli szervizek esetében ezt tekinthetjük a legjobb minőségnek.

Ezalatt van az AAA, illetve AA, A+ típusok és így tovább, amik az olcsó kategóriába tartoznak. Ezek között rengeteg selejtes alkatrész van és nem is ajánlom, hogy ilyet válassz. Ráadásul, azoknál a (leginkább aluljárós) iPhone szervizeknél, ahol ilyen akkut ajánlanak fel, szinte biztos, hogy garanciát nem fogsz kapni vagy ha mégis, a szolgáltatónak heteken belül híre hamva sem lesz.

Figyelj rá, hogy csakis olyan helyen cseréltesd az iPhone 6s aksiját, ahol jótállást is kapsz rá. A Smart Clinic szervizeiben például 6 hónap garanciát adunk a beszerelt alkatrészre.

Ezek alapján biztosan már benned is kitisztult a kép és nem fogsz belefutni az olcsó javítást kínáló szolgáltatók csapdájába. Ha további kérdéseid merülnének fel, írd meg nekünk kommentben. Ha viszont már eldöntötted, hogy minket választasz, a következő linken még több információt is találsz a javításról: