Milyen meglepetéseket tartogat a Samsung Galaxy S9?

2018. február 13. -
Minden évben nagy várakozás övezi a Samsung legújabb innovációit. 2018 elején ráadásul két új csúcskategóriás okostelefonnal lep meg minket a gyártó; a Galaxy S9 és az S9 Plus készülékkel. Vajon az S9 lenyűgöz majd bennünket annak ellenére, hogy nem nagyon változtattak a dizájnon? Nézzük meg ezt részletesebben.
Milyen meglepetéseket tartogat a Samsung Galaxy S9?

További friss információk a megjelenő Galaxy S9-ről

Kiváló kamera / Design

Hardver tekintetében nehéz lesz jobbat produkálnia a Samsungnak, mint a Pixel 2-nek és az iPhone X-nek. Miért? Mert a Google-nek és az Apple-nek olyan előnyei vannak, amivel a Samsung nem tud versenyezni: az ő kezükben van a teljes hardveres és a szoftveres irányítás.

Viszont nem kell megijedni, a Samsungnak is rengeteg trükk van még a tarsolyában. Az S8 a dizájnja miatt volt korszakalkotó, az S9 pedig a technikai tulajdonságai miatt lesz az, mivel valószínű, hogy a kamera csúcskategóriás lesz.

813FF12A-D75B-4941-820D-770DD16AA13B

A Samsung a Note 8-ig kettős kamerát használt, így lehetséges, hogy az S9 folytatja ezt a trendet (amelyet most már a legtöbb gyártó is használ). Jelenleg nincsenek pontos adataink még, de kétségtelen, hogy a Samsung minden olyan funkciót beletesz majd az új készülékbe, amire várunk.

Egyes források szerint az eszköz a DRAM memória integrálására lesz optimalizálva, így akár 1000 képkocka / mp-en alapuló videók tárolására lesz alkalmas. Röviden: az okostelefon fényképezőgépének egyszerűen kiváló minőségűnek kell majd lennie.

Egyszerű zárkioldás

Az S8, S8 + és a Note 8-as eszközök mindegyikének van egy csúnya hibája: az ujjlenyomat-olvasó nehezen érhető el, ami sok ellentmondást okozott. Szerencsére számos egyéb módszerrel lehet feloldani a telefonzárat: az írisz szkenner és az arcfelismerő rendszer segítségével.

Az arcfelismerésnek bizonyos korlátai vannak: például ha szemüveget viselsz, illetve sajnos gyakran elég egy egyszerű fénykép, hogy felold a készüléket. Ezzel szemben az írisz szkenner elég jól működik, viszont nagyon lassú.

iris

Röviden: van még mit fejleszteni, így nem kétséges, hogy a Samsung dolgozni fog ezek megoldásán. Ezzel szemben az Apple nem köt kompromisszumot, és úgy döntött, hogy teljesen lemond az ujjlenyomat-olvasóról, emiatt ezerrel az arcazonosító felismerési rendszer fejlesztésén fog dolgozni. A Samsung vajon meglépi ugyanezt?

Eltúlzott árak

Ez mindig ámulatba ejt minket, de ezúttal nem jó értelemben. Az Apple növelte árait, és az értékesítés továbbra is úgy tűnik, hogy folytatódik, így miért ne tehetné ugyanezt a Samsung is?

A jelenlegi érvek túlzott árakat indokolnak az eszköz minősége miatt, de a gyakorlatban a gyártók különbözete bizonyos esetekben akár hatalmas is lehet. Számos kínai vállalat - főként a kevésbé befolyásos cégek - azt mondja, hogy lehet vásárolni minőségi eszközöket jóval alacsonyabb áron, de ez persze egy másik vitához tartozik.

samsung-galaxy-s9-dual-sim-770x508

Az iPhoneX-el az Apple új rekordot állított fel: s mivel a Galaxy Note 8 árát körülbelül 950 dollár értékben árusították, így eléggé valószínű, hogy az S9 ára 1000 dollár körül fog mozogni. Az iPhone X effektus meg fogja emelni a lécet a gyártó számára, ami viszont nem valószínű, hogy befolyásolná a felhasználói viselkedést, ami azt mutatja, hogy a Samsung jó úton halad (legalábbis kapitalista szempontból).

Te mit vársz a Galaxy S9-től? Mondd el nekünk a véleményedet a hozzászólásokban!

(Forrás: androidpit.com)

Samsung Galaxy A3 és A5 (2017): Érkeznek a Galaxy A7 kistestvérei Samsung Galaxy A3 és A5 (2017): Érkeznek a Galaxy A7 kistestvérei
2017. január 12.
Tavalyi évtől a Samsung elkezdte szűkíteni okostelefon-választékát. Így ahelyett, hogy a telefonbőség zavarába esnének, mindössze három szériára koncentrálnak: J, A és az S.
Samsung Galaxy Note 8 megjelenés, specifikációk, pletykák Samsung Galaxy Note 8 megjelenés, specifikációk, pletykák
2017. május 22.
Korai temetni a Note szériát, annak ellenére, hogy a Note 7 egyáltalán nem aratott sikert. A vérvonal újjáéledni látszik ebben az évben.
Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket? Galaxy S9/S9+ vs iPhone X- melyik nyeri az ejtésteszteket?
2018. május 2.
A SquareTrade nemrég elvégezte a Galaxy S9 készülékek hagyományos ejtéstesztjét, hogy megnézze, igaz-e amit a Samsung állít vagyis, hogy a legújabb modelljei sokkal ellenállóbbak az eddigieknél. A Galaxy S9 és az S9+ telefonoknak valóban sikerült legyőzniük a teszteken az iPhone X-et és még a régebbi Galaxy eszközöket is, de leejtés után egyik sem volt valami jó formában.