Mit tegyél, ha nem érnek el a hívások iPhone-on?

2022.06.29 0 hozzászólás 3609 olvasás
Mit tegyél, ha nem érnek el a hívások iPhone-on?

A családod, barátaid gyakran panaszkodnak, hogy nem reagálsz a hívásaikra? Ha nem szándékosan kerülöd őket, biztos téged is bosszant ez a jelenség, pláne, ha egyszerűen nem jössz rá, mi lehet a baj. Ne aggódj, valószínűleg egyetlen mozdulattal megoldható a gondod és a homlokodra fogsz csapni, miért nem gondoltál erre.

Mindenkivel megesik, hogy valamiért kiszalad a konyhába vagy a telefonja nélkül leugrik a boltba és lemarad egy, esetleg két hívásról – mondjuk az édesanyjától. Na de amikor a készülék végig melletted van, aztán egy jó filmnézés végén 10 nem fogadott hívást látsz a képernyőn ugyanattól a személytől, már egészen más érzések töltenek el.

Ha lenémítottad napközben a telefonod és a nem fogadott hívásokat látva csapsz a fejedre, mert nem vetted vissza a hangot, akkor gyorsan a végére is jártál az esetnek. Ha viszont a telefonod nincs néma módban és nem tudsz rájönni, mi lehet a baj, ezt a kérdést tedd fel először magadnak:

Nem kapcsoltad be véletlenül a „Ne zavarjanak” funkciót?

Semmiségnek gondolhatod elsőre ezt a tippet, de nem is hinnéd, mennyien kapcsolják be véletlenül ezt a funkciót és keresik utána a válaszokat a rejtélyes elnémulásra. Észre sem veszed és minden hívásod automatikusan a hangpostádra érkezik.

iphone_ne_zavarjanak

Legegyszerűbben onnan tudhatod, hogy a Ne zavarjanak mód aktív, ha a képernyő jobb felső sarkára nézel és ott látsz egy Hold ikont. De a Vezérlőközpont megnyitásakor is ellenőrizheted a funkciót – ha a Hold ikon kéken világít, akkor egy óvatlan pillanatban aktiváltad.

Egy mozdulattal ugyanitt ki is kapcsolhatod a Ne zavarjanak módot és legközelebb már tudni fogod, hogy először itt keresd a hiba forrását. A Vezérlőközpontot iPhone 8, iPhone 7 vagy korábbi készüléken a képernyő „felcsúsztatásával” találod meg, míg iPhone X modelleken a jobb felső sarokból kell lefelé húznod az ujjad.

Mit tehetsz, ha ez sem segít?

Ha a telefonod nincs lenémítva és a Ne zavarjanak funkció sincs bekapcsolva, akkor viszont a csengő hangszóródban lehet a probléma. Sajnos ezen leginkább az alkatrész cseréje tud segíteni, de ha szerencséd van, akkor egy alapos tisztítás is elegendő lesz.

iphone7_csengo_hangszoro

Erre a hibára máris gyanakodhatsz, ha nem csak a hívásaidról maradsz le, de az ébresztőid sem szólalnak meg vagy a zenéket, videókat is egyetlen hang nélkül tudod lejátszani. Még egy tipp, ha gyorsan ki szeretnéd deríteni, hibás-e a csengő hangszóród: csatlakoztasd fülhallgatóra a készüléked és ha így se hallasz semmit például a zenéidből, szinte biztos, hogy ez lesz a problémád forrása.

Otthon viszont lehetőleg ne próbáld kitisztítani a hangszórót, cserélni pedig pláne ne állj neki, mert nagyobb fejfájást fog neked okozni, ha más alkatrészekben is kárt teszel, bármilyen óvatos is vagy és bármennyi videót is néztél végig a javításról. Hidd el, nem véletlenül foglalkoznak ezzel szerviz technikus szakemberek például a Smart Clinic-ben is.

Még több tippet szeretnél olvasni? Akkor ezek a cikkek neked szólnak: