Napi érdekesség: Mesterséges Intelligencia - mire számíthatunk 2018-ban?

2018. február 8. -
Komoly előrelépésekre számíthatunk 2018-ban a mesterséges intelligencia terén. Siri valóban sokkal okosabb lesz? Összegyűjtöttünk pár érdekességet, amiről mindenképp tudnod kell!
Napi érdekesség: Mesterséges Intelligencia - mire számíthatunk 2018-ban?

A 2018-as CES (Consumer Electronics Show - Fogyasztói Elektronikai Show) AI-vel( ArtificialI Intelligence - Mesterséges Intelligencia) való felemelkedésével úgy tűnik, hogy 2018-ban jelentős javulást fogunk tapasztalni az AI-ben.

A Samsung bejelentette saját intelligens hűtőszekrényét, amelyet szintén, a Samsung által kifejlesztett Bixby irányítja, illetve a Google is közzétette, hogy idén is dolgoznak tovább a Google Asszisztensen, amely jelenleg több mint 400 millió eszközön áll már rendelkezésre..

Mainstream lesz az AI

Azok a szoftvereket gyártó cégek, melyek még nem használnak valamilyen fajta mesterséges intelligenciát bizony elmaradottnak minősülnek már. Az AI termékek értékesítése csak növekedni fog, mely hatására az otthoni digitális asszisztens használata lassan természetes és elfogadott lesz.

A digitális asszisztensek fokozatosan meg fogják tanulni a napi rutinjainkat, hogy miket szeretünk és miket nem, míg egy nap már arra is képesek lesznek, hogy azt az ételt rendeljék nekünk, amire épp szükségünk van. Az is lehetséges, hogy ezek az asszisztensek empatikusak lesznek, ha folyamatos kapcsolatot építünk ki velük.

Az AI életet is menthet

Az önjáró autók már a horizonton vannak, melyre jó példa az, hogy az Intel bemutatta az első önjáró autóját a 2018-as CES-en. Az Nvidia és az Uber bejelentette, hogy egy egész önhajtású Uber taxi flotta az Nvidia chipjeit fogja használni a mesterséges intelligencia informatikai rendszerében.

Esély van arra is, hogy olyan technológiát fejlesszenek ki, amely lehetővé teszi az autó számára, hogy átvegye az irányítást a vezetőtől, amikor a sofőr a fáradtság jeleit mutatja. Az AI továbbá segíthet még a vezető reakcióidőjének csökkentésében és végső soron az út biztonságának javításában is.

20140914_iOS9-illos_0056-780x520

Zökkenőmentes kommunikáció

Mivel egyre körülményesebb szöveget diktálni Sirinek, ami persze majdnem minden szót félrehall, ezért minden digitális asszisztens programozója keményen dolgozik azon, hogy a lehető legegyszerűbben tudjunk kommunikálni a mesterséges intelligenciával rendelkező asszisztens alkalmazásokkal.

Ez nagy jelentőséggel bírna nemcsak a személyes felhasználók, de a vállalkozások számára is. Az Amazon már keményen dolgozik azon, hogy úgy programozza be Alexát, hogy fel tudja ismerni az öngyilkossági gondolatokat jelző beszédmintákat. Az ilyen fejlesztések nemcsak a digitális asszisztensekkel való kapcsolatainkat tudnák javítani, hanem életet is menthetnek majd

Az arcfelismerés fel fogja váltani a hitelkártyát

Az AI-nak köszönhetően lehetőség van arra, hogy az arcfelismerés helyettesítse a hitelkártyát és a vezetői engedélyeket. Ez előreláthatólag nem mostanában fog megtörténni, így elég valószínűtlen, hogy 2018-ban ez megtörténjen. Viszont Svédország már készen áll a készpénz használat nélküli társadalom kialakítására, vajon ki lesz a következő?

(Forrás: applemagazine.com)

WWDC 2017 – Az Apple újdonságai WWDC 2017 – Az Apple újdonságai
2017. június 6.
Ahogy már megszokhattuk, az Apple ebben az évben is június elején, Kaliforniában mutatta be a szoftveres újdonságait: az iOS 11-et, WatchOS 4-et és a macOS Sierra High Sierra-t. Szoftverek mellett hardveres híreket is csepegtetett a gyártó, amelyeket most górcső alá veszünk.
A „semmitől” törik az iPhone X kamera lencséje, miért idegesít ez engem ennyire? – Vélemény A „semmitől” törik az iPhone X kamera lencséje, miért idegesít ez engem ennyire? – Vélemény
2018. május 24.
Azt már mindenki tudja, hogy az iPhone X hihetetlenül könnyen törik, ezért ütésálló tok nélkül szinte orosz rulett használni. No de mi van akkor, ha egyes részei, jelen esetben a kamera lencse anélkül is képes eltörni, hogy fizikai behatás érné?.
Ezeket a funkciókat várjuk 2019-ben az okostelefonoktól Ezeket a funkciókat várjuk 2019-ben az okostelefonoktól
2018. július 31.
Bár még bőven benne vagyunk az évben, az idei zászlóshajókról már annyi információt kaptunk, hogy nem tartogathatnak nekünk túl sok meglepetést. Sokkal izgalmasabb ezért egy picit belesni a jövőbe és találgatni, vajon milyen funkciókkal bővülhetnek az okostelefonok – pontosabban mi felhasználók mit szeretnénk látni.