Napi érdekesség: Mesterséges Intelligencia - mire számíthatunk 2018-ban?

2018. február 8. -
Komoly előrelépésekre számíthatunk 2018-ban a mesterséges intelligencia terén. Siri valóban sokkal okosabb lesz? Összegyűjtöttünk pár érdekességet, amiről mindenképp tudnod kell!
Napi érdekesség: Mesterséges Intelligencia - mire számíthatunk 2018-ban?

A 2018-as CES (Consumer Electronics Show - Fogyasztói Elektronikai Show) AI-vel( ArtificialI Intelligence - Mesterséges Intelligencia) való felemelkedésével úgy tűnik, hogy 2018-ban jelentős javulást fogunk tapasztalni az AI-ben.

A Samsung bejelentette saját intelligens hűtőszekrényét, amelyet szintén, a Samsung által kifejlesztett Bixby irányítja, illetve a Google is közzétette, hogy idén is dolgoznak tovább a Google Asszisztensen, amely jelenleg több mint 400 millió eszközön áll már rendelkezésre..

Mainstream lesz az AI

Azok a szoftvereket gyártó cégek, melyek még nem használnak valamilyen fajta mesterséges intelligenciát bizony elmaradottnak minősülnek már. Az AI termékek értékesítése csak növekedni fog, mely hatására az otthoni digitális asszisztens használata lassan természetes és elfogadott lesz.

A digitális asszisztensek fokozatosan meg fogják tanulni a napi rutinjainkat, hogy miket szeretünk és miket nem, míg egy nap már arra is képesek lesznek, hogy azt az ételt rendeljék nekünk, amire épp szükségünk van. Az is lehetséges, hogy ezek az asszisztensek empatikusak lesznek, ha folyamatos kapcsolatot építünk ki velük.

Az AI életet is menthet

Az önjáró autók már a horizonton vannak, melyre jó példa az, hogy az Intel bemutatta az első önjáró autóját a 2018-as CES-en. Az Nvidia és az Uber bejelentette, hogy egy egész önhajtású Uber taxi flotta az Nvidia chipjeit fogja használni a mesterséges intelligencia informatikai rendszerében.

Esély van arra is, hogy olyan technológiát fejlesszenek ki, amely lehetővé teszi az autó számára, hogy átvegye az irányítást a vezetőtől, amikor a sofőr a fáradtság jeleit mutatja. Az AI továbbá segíthet még a vezető reakcióidőjének csökkentésében és végső soron az út biztonságának javításában is.

20140914_iOS9-illos_0056-780x520

Zökkenőmentes kommunikáció

Mivel egyre körülményesebb szöveget diktálni Sirinek, ami persze majdnem minden szót félrehall, ezért minden digitális asszisztens programozója keményen dolgozik azon, hogy a lehető legegyszerűbben tudjunk kommunikálni a mesterséges intelligenciával rendelkező asszisztens alkalmazásokkal.

Ez nagy jelentőséggel bírna nemcsak a személyes felhasználók, de a vállalkozások számára is. Az Amazon már keményen dolgozik azon, hogy úgy programozza be Alexát, hogy fel tudja ismerni az öngyilkossági gondolatokat jelző beszédmintákat. Az ilyen fejlesztések nemcsak a digitális asszisztensekkel való kapcsolatainkat tudnák javítani, hanem életet is menthetnek majd

Az arcfelismerés fel fogja váltani a hitelkártyát

Az AI-nak köszönhetően lehetőség van arra, hogy az arcfelismerés helyettesítse a hitelkártyát és a vezetői engedélyeket. Ez előreláthatólag nem mostanában fog megtörténni, így elég valószínűtlen, hogy 2018-ban ez megtörténjen. Viszont Svédország már készen áll a készpénz használat nélküli társadalom kialakítására, vajon ki lesz a következő?

(Forrás: applemagazine.com)

Túlbiztosítjuk a telefonunkat? Túlbiztosítjuk a telefonunkat?
2017. október 10.
A gyártók egyre újabb funkciókkal kiegészítve dobják piacra a készülékeiket. Ennek egyik eredményeként a telefonon tárolt adatok védelme már jóval túlmutat a PIN kód vagy a mintázat használatán.
Az Apple elkaszálja a TouchID-t? Az Apple elkaszálja a TouchID-t?
2016. szeptember 7.
Még hivatalosan be sem mutatták az iPhone 7-et, egyes adathalászok már az iPhone 8 - ha egyáltalán ez lesz a neve, - konstrukcióját találgatják. Az első híresztelések szerint az Apple 2017-ben megszabadul a generációk óta használt "klasszikus" Home gombbal és új megoldást talál helyette.
Elképesztően súlyos összegekért cseréli majd az iPhone X kijelzőjét az Apple Elképesztően súlyos összegekért cseréli majd az iPhone X kijelzőjét az Apple
2017. november 2.
Az Apple nyilvánosságra hozta az iPhone X szerviz költségeit. A számok nem túl megnyugtatóak, a méregdrága telefon szervize elképesztő összegekbe fog kerülni.