Segítség, összetört az iPhone-om! Kihez forduljak?

Segítség, összetört az iPhone-om! Kihez forduljak?

Ritka szomorú érzés a sokáig féltve őrzött iPhone-od darabokban látni - pedig tényleg csak egy fél pillanatra nem figyeltél és máris megtörtént a baj. Ha emellett még a garanciát is hónapokkal ezelőtt magad mögött hagytad, komoly kihívást jelenthet, hol javíttasd meg az összetört telefonodat. Ebben viszont segíthetek egy kicsit - elárulok néhány szempontot, amit mindenképp vegyél figyelembe a választás során.

Nem hibáztatlak, ha minél előbb szeretnél túlesni a javításon és persze ennek költségein, de még így is érdemes egy kis időt szánnod arra, hogy a telefonod a lehető legjobb kezekbe kerüljön. Ráadásul egy rosszul megválasztott szerviz még több gondot okozhat neked, nem kevés anyagi vonzattal.

Helyszín

Fogadni mernék, hogy a keresés során az árak mellett ez a legfontosabb szempont, amit figyelembe veszel. Ez így rendben is van, ugyanakkor néhány dolgot kiemelnék ezzel kapcsolatban. Ha vidéken keresel iPhone szervizt, lehet, hogy találsz magadhoz közel egyet vagy kettőt, de nem biztos, hogy ez a legjobb választás.

Ezeken a helyeken ugyanis nagy eséllyel kisebb tapasztalattal rendelkező szerelők dolgoznak, hiszen kevesebben is keresik fel őket, mint egy budapesti okostelefon szervizt. Ebből kiindulva a felszereltség valószínűleg csekélyebb, ahogy az egy időben javítható telefonok száma is.

szerviz_eszkozok_1

Így akár napokat is várhatsz a készülékedre, mire a kezedbe veheted. Ezzel szemben már elég jó számban találsz olyan iPhone szervizt Budapesten, ahol futárszolgálatot is igénybe vehetsz (többek között a Smart Clinic-nél is), amivel akár előbb is elkészülhet a telefonod, mint egy vidéki szolgáltatónál.

Alkatrészek minősége

Szándékosan nem az árakkal foglalkozom a helyszín után és neked sem egyből ezzel kellene. Természetesen cseppet sem mindegy, milyen összeget látsz a javítás végén, de ha csakis azt veszed figyelembe, hogy a legolcsóbb legyen a szervizelés költsége, komolyan pórul járhatsz.

A legtöbb kecsegtetően gazdaságos szolgáltatást kínáló helyen ugyanis szinte biztosan az alkatrészek minőségén fognak spórolni. Ez logikus, hiszen máskülönben a szerviznek nem érné meg. Hogy milyen buktatókkal jár, ha mégis egy ilyen iPhone szerviz mellett döntesz, arról ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

iphone_bevizsgalas_1

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

iPhone szerviz iPhone tippek trükkök
Megosztás: