Tátva marad a szád, ha megtudod, mennyi a becsült élettartama az Apple készülékeinek

2018. március 13. -
A negyedik negyedéves befektetői konferencia során megjelenő adatok alapján végzett elemzés szerint egy Apple eszköz átlagos élettartama valószínűleg több, mint négy év. Ez azt sugallja, hogy az iPhone-ok és az iPad-ek aktív használati ideje kétszer olyan hosszú, mint egy tipikus fogyasztói iPhone upgrade ciklus.
Tátva marad a szád, ha megtudod, mennyi a becsült élettartama az Apple készülékeinek

Az Apple által szolgáltatott adatok alapján, az Asymco Horace Dediu által végzett elemzés az egyes negyedévek alatt főként az eladott eszközök számára koncentrálódik, illetve azokra az analízisekre is, melyek szerint az aktív telepítési bázis 1,3 milliárd eszközre nőtt, ami két év alatt 30 százalékos növekedést jelent.

Ez utóbbi szám a második alkalom arra, hogy az Apple bemutatta az aktív telepítési bázisát, az első pedig akkor történt, amikor elérte az 1 milliárd aktív eszközt a 2016. januári kiértékelések szerint.

A Dediu szerint az aktív eszközök, valamint az eladott eszközök összesített számának ismeretében meg lehet állapítani a készülékek átlagos élettartamát.

Ehhez készített a Deidu egy grafikont, amely bemutatja az Apple által 2007 második negyedéve óta értékesített összes eszköz számát, amely egy görbe segítségével ismerteti, hogy hány aktív eszköz található az Apple által kiadott adatok alapján. Egy adott negyedévben a vonal alatti gráf területe az aktív eszközök számához kapcsolódik, míg az aktív eszközök görbéje és az eladott eszközök száma közötti terület határozza meg, hogy hány készüléket vontak vissza 2007 óta.

A készülékek körülbelüli élettartamát akkor lehet megállapítani, amikor a negyedévben értékesített eszközök száma megegyezik egy későbbi negyedévben visszavont eszközök mennyiségével. A kettő közötti idő-intervallum emiatt úgy tekinthető, mint a készülékek becsült átlagos élettartama.

hasznalt_regi_iphone

Az utóbbi negyedévben visszavont eszközök becsült élettartamának felmérése érdekében a Dediu a 2.05 milliárd értékesített eszközből kivonta az 1.3 milliárd aktív eszközt, így 750 millió visszavont készüléket kapott. Ezt a korábbi negyedévekhez hasonlítják majd, amíg az közel lesz az eladott eszközök számával.

"Az élettartam tehát a mai naptól a 2013. év harmadik negyedévéig, azaz 17 negyedig, vagyis körülbelül 4 év és három hónapig tart" - mondja a Dediu.

Az eszközök élettartamának számítása Mac, iPhone, iPad, iPod Touch és Apple Watch készülékek esetében történt. Mint ismeretes, a kalkulációkat nem lehet egyes termék kategóriákra bontani, és figyelembe véve, hogy egyes hardver típusok hosszabb ideig használhatóak, így igen nehéz lenne ezeket pontosan kiszámítani anélkül, hogy az Apple részletes statisztikákat szolgáltatna, ami nem valószínű hogy mostanában fog megtörténni.

A Dediu második grafikonja az adott negyedévben visszavont eszközök átlagos élettartamát mutatja meg az első grafikon alapján. Érdemes megemlíteni, hogy a grafikon szerint 2012 óta néhány negyedévente növekszik az átlagos élettartam, ami 2017 elején négy év eddigi átlagát teszi ki, mely azt jelzi, hogy az Apple eszközök hosszabb ideig történő használatának tendenciája tovább fog folytatódni.

Smart Clinic megjegyzés

Nem szabad elfelejtkezni az akkumulátorok állapotáról sem. Az Apple 500 feltűnési ciklust ígér az iPhone-ba épített akkumulátoroknak, ez azt jelenti, hogy drasztikus üzemidő veszteség nélkül, összesen 500 alkalommal töltheted fel és merítheted le a készüléket. Ezután szükséges egy akkumulátor csere, ami nem jelenti a világ végét, sőt szervizpontjainkban helyben el is végezzük.

(Forrás: appleinsider.com/

A „semmitől” törik az iPhone X kamera lencséje, miért idegesít ez engem ennyire? – Vélemény A „semmitől” törik az iPhone X kamera lencséje, miért idegesít ez engem ennyire? – Vélemény
2018. május 24.
Azt már mindenki tudja, hogy az iPhone X hihetetlenül könnyen törik, ezért ütésálló tok nélkül szinte orosz rulett használni. No de mi van akkor, ha egyes részei, jelen esetben a kamera lencse anélkül is képes eltörni, hogy fizikai behatás érné?.
Beázott a telefonom, mit tegyek? Beázott a telefonom, mit tegyek?
2016. március 7.
Tudtad, hogy a készüléked anélkül is beázhat, hogy egyáltalán tudnál róla, hiszen előtte nem is ejtetted vízbe és nem is borítottad rá a reggeli kávéd? Tudtad, hogy bizonyos "tuti tippek beázásra" hangzatú ötletek olykor még nagyobb kárt okoznak a készülékben, mint maga a beázás? Ha nem tudod, mit kell tenned, ha beázott az okostelefonod, mi szívesen elmondjuk Neked!.
Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod! Szakértői cikk: 5 hibajel, ami alaplapi meghibásodásra utalhat +1, amivel azonnal szervizbe kell rohannod!
2017. szeptember 4.
Nézhetjük felhasználó szemmel, de vizsgálhatjuk akár szervizesként is, az alaplapi problémák az egyik legrosszabb fajtái az okostelefonok meghibásodásának. Az elmúlt évek tapasztalatából leszűrve mondhatjuk, hogy nem csak a javításuk nehéz, hanem az azonosításuk is.