Tátva marad a szád, ha megtudod, mennyi a becsült élettartama az Apple készülékeinek

2018. március 13. -
A negyedik negyedéves befektetői konferencia során megjelenő adatok alapján végzett elemzés szerint egy Apple eszköz átlagos élettartama valószínűleg több, mint négy év. Ez azt sugallja, hogy az iPhone-ok és az iPad-ek aktív használati ideje kétszer olyan hosszú, mint egy tipikus fogyasztói iPhone upgrade ciklus.
Tátva marad a szád, ha megtudod, mennyi a becsült élettartama az Apple készülékeinek

Az Apple által szolgáltatott adatok alapján, az Asymco Horace Dediu által végzett elemzés az egyes negyedévek alatt főként az eladott eszközök számára koncentrálódik, illetve azokra az analízisekre is, melyek szerint az aktív telepítési bázis 1,3 milliárd eszközre nőtt, ami két év alatt 30 százalékos növekedést jelent.

Ez utóbbi szám a második alkalom arra, hogy az Apple bemutatta az aktív telepítési bázisát, az első pedig akkor történt, amikor elérte az 1 milliárd aktív eszközt a 2016. januári kiértékelések szerint.

A Dediu szerint az aktív eszközök, valamint az eladott eszközök összesített számának ismeretében meg lehet állapítani a készülékek átlagos élettartamát.

Ehhez készített a Deidu egy grafikont, amely bemutatja az Apple által 2007 második negyedéve óta értékesített összes eszköz számát, amely egy görbe segítségével ismerteti, hogy hány aktív eszköz található az Apple által kiadott adatok alapján. Egy adott negyedévben a vonal alatti gráf területe az aktív eszközök számához kapcsolódik, míg az aktív eszközök görbéje és az eladott eszközök száma közötti terület határozza meg, hogy hány készüléket vontak vissza 2007 óta.

A készülékek körülbelüli élettartamát akkor lehet megállapítani, amikor a negyedévben értékesített eszközök száma megegyezik egy későbbi negyedévben visszavont eszközök mennyiségével. A kettő közötti idő-intervallum emiatt úgy tekinthető, mint a készülékek becsült átlagos élettartama.

hasznalt_regi_iphone

Az utóbbi negyedévben visszavont eszközök becsült élettartamának felmérése érdekében a Dediu a 2.05 milliárd értékesített eszközből kivonta az 1.3 milliárd aktív eszközt, így 750 millió visszavont készüléket kapott. Ezt a korábbi negyedévekhez hasonlítják majd, amíg az közel lesz az eladott eszközök számával.

"Az élettartam tehát a mai naptól a 2013. év harmadik negyedévéig, azaz 17 negyedig, vagyis körülbelül 4 év és három hónapig tart" - mondja a Dediu.

Az eszközök élettartamának számítása Mac, iPhone, iPad, iPod Touch és Apple Watch készülékek esetében történt. Mint ismeretes, a kalkulációkat nem lehet egyes termék kategóriákra bontani, és figyelembe véve, hogy egyes hardver típusok hosszabb ideig használhatóak, így igen nehéz lenne ezeket pontosan kiszámítani anélkül, hogy az Apple részletes statisztikákat szolgáltatna, ami nem valószínű hogy mostanában fog megtörténni.

A Dediu második grafikonja az adott negyedévben visszavont eszközök átlagos élettartamát mutatja meg az első grafikon alapján. Érdemes megemlíteni, hogy a grafikon szerint 2012 óta néhány negyedévente növekszik az átlagos élettartam, ami 2017 elején négy év eddigi átlagát teszi ki, mely azt jelzi, hogy az Apple eszközök hosszabb ideig történő használatának tendenciája tovább fog folytatódni.

Smart Clinic megjegyzés

Nem szabad elfelejtkezni az akkumulátorok állapotáról sem. Az Apple 500 feltűnési ciklust ígér az iPhone-ba épített akkumulátoroknak, ez azt jelenti, hogy drasztikus üzemidő veszteség nélkül, összesen 500 alkalommal töltheted fel és merítheted le a készüléket. Ezután szükséges egy akkumulátor csere, ami nem jelenti a világ végét, sőt szervizpontjainkban helyben el is végezzük.

(Forrás: appleinsider.com/

Megmutatjuk az eddig megjelent 5 legjobb iPhone 8 koncepciót! Megmutatjuk az eddig megjelent 5 legjobb iPhone 8 koncepciót!
2017. március 21.
Az iPhone 8 a híresztelések szerint teljesen átalakított dizájnnal kerül a polcokra. Röppentek fel hírek széltől-szélig érő óriási kijelzőről, a Home gomb eltűntetéséről, és valamiféle Touch Bar stílusú funkcióról.
Mikor, miért és hogyan alkalmazható az okostelefon ultrahangos tisztítása? Mikor, miért és hogyan alkalmazható az okostelefon ultrahangos tisztítása?
2016. február 22.
Lehet, hogy a Te okoskészüléked is beázásos hibajeleket produkál, de emlékszel rá, hogy bármikor is folyadékba ejtetted volna az eszközt? Hallottál már az ultrahangos tisztításról, de nem tudod, pontosan mit is jelent? Egyszerűen csak érdekel, hogyan javítjuk a beázott okoskészülékeket? Akkor ezt a cikket kifejezetten Neked írtuk.
Tervező álmodta meg, hogy nézne ki egy blush gold iPhone X Tervező álmodta meg, hogy nézne ki egy blush gold iPhone X
2018. április 24.
A népszerű dizájner és tervező Martin Hajek új alkotással rukkolt elő, melyben megmutatja, hogy nézhetne ki az iPhone X felhozatal ebben az évben. Míg korábban már láttunk néhány RED iPhone X tervet, Hajek elképzeléseiben egyaránt megjelenik a piros és az arany szín is.