Tripla kamerás lehet a következő iPhone, tényleg kell ez nekünk? – Vélemény

2018. május 9. -
Az Apple minden évben arra összpontosít, hogy legújabb modellje(i) felülmúlják a korábbiakat mind külsőben, mind teljesítményben. Meghökkentő újításokat (notch) is bátran bedobnak annak érdekében, hogy megmutassák, valóban az iPhone a legjobb termék a piacon. Idén az egyik innováció a tripla kamera alkalmazása lehet, aminek még nem tudom eldönteni, hogy örülök-e.
Tripla kamerás lehet a következő iPhone, tényleg kell ez nekünk? – Vélemény

Másolásból jeles

Szögezzük le, az alapvető problémám az új iPhone lehetséges három kamerás megoldásával nem az, hogy nem tartom elég komoly fejlesztésnek. Nyilvánvaló tény, hogy a notch-hoz hasonlóan úttörő lépés lenne, de nem egyedülálló a piacon. Elsőként a Huawei P20 Pro robbant be ezzel az innovációval még márciusban, ami után azonnal elindultak a pletykák az Apple hasonló újításáról.

huawei_p20pro

Ha igaz a szóbeszéd, ha nem, abban biztos vagyok, hogy minden mobil gyártó elkezdett már azon gondolkodni, hogyan tudná ezt a tripla kamerát a saját termékénél is alkalmazni. Emiatt van az, hogy nem várom olyan gyermeki izgalommal egyik új modellt sem, mint évekkel ezelőtt és lassan különbséget sem tudok tenni közöttük. Persze, az iPhone egyedülálló formája megkülönbözteti a többitól, de óriási átfedések vannak a gyártók között. Tényleg mindenki a másikat majmolja.

A több mindig jobb?

Felsorolhatnám itt a száraz adatokat, de legyen elég annyi, hogy tényleg csúcsszuper teljesítményt nyújt a Huawei P20 Pro kamera együttese. Ha az Apple hasonló, vagy ennél is jobb megoldást talál, senkinek nem lesz rá egy rossz szava sem. Pláne azért nem, mert a legutóbbi notch fejlesztést kritizálóknak az esztétikum miatt sem kell aggódniuk, egy tripla kamera az iPhone új modelljén is elegánsan mutatna.

 

Az iPhone X notch innovációjáról egy korábbi cikkben írtunk véleményt, erről bővebben itt olvashatsz.

iphone_kamera

Szerintem viszont sokkal nagyobb dobás lenne, ha az Apple-nek egy kamerában sikerülne összpontosítani a hármas verziót. Na, ettől biztosan mindenkinek leesne az álla, bár igazság szerint én kevésbé csodálkoznék ezen. A gyártó szinte nem ismeri a lehetetlent és mindig arra törekszik, hogy a piacon lévő készülékek közül az ő kamerája kerüljön ki győztesként. Okozhat az új iPhone még bőven meglepetéseket.

Mit várhatunk még?

Pár napja léptünk be a májusba és már bőven vannak pletykák a szeptemberben várható modellekről. Amit a többség már 100%-os magabiztossággal állít, hogy ősszel 3 új készüléket fog bemutatni az Apple, különböző méretben (és természetesen árban). 

 

Korábban már összegyűjtöttük az új iPhone modellekről megjelent pletykákat. Ha kíváncsi vagy a részletekre, kattints ide!

tripla_kamera

A legfrissebb „hírek” szerint az új iPhone-ok fülhallgató adapter nélkül fognak kikerülni a boltokba, amiről újabb gondolatkörbe is belekezdhetnék, de egyenlőre inkább megvárom, mi fog ebből megvalósulni. Abban viszont biztos vagyok, hogy az Apple idén is felvállalja a megosztó szerepet, ami üde színfolt lesz az egysíkú mobilok között.

Te mit gondolsz a felmerült pletykákról, neked tetszene egy tripla kamerás iPhone? Bátran írd meg véleményedet kommentben!

Az Aranycsapat - aranyszínű okostelefonok listája Az Aranycsapat - aranyszínű okostelefonok listája
2015. szeptember 8.
A piacon számtalan aranyszínű, illetve aranyozott okostelefon, valamint okostelefon kiegészítő fellelhető. A legtöbb aranyos okostelefon és kiegészítő ráadásul a legkevésbé sem "zsebbenyúlós", ezenfelül tömeggyártott eszközökről van szó, aminek köszönhetően gyakorlatilag bárki számára elérhetőek.
Melyik okostelefon a leggyorsabb? – Legyőzi a Galaxy S8 az iPhone 7 Plust? Melyik okostelefon a leggyorsabb? – Legyőzi a Galaxy S8 az iPhone 7 Plust?
2017. április 20.
A Samsung Galaxy S8 megérkezett és vele együtt a rengeteg feltöltött tesztvideó is. Ahhoz, hogy megismerjük az újonnan megjelent készüléket, fontosak a száraz, leírt technikai adatok, de valljuk be, egy videó többet mond minden szónál.
3 izgalmas iOS 12 fejlesztés és 1, amit még mindig hiányolok 3 izgalmas iOS 12 fejlesztés és 1, amit még mindig hiányolok
2018. június 5.
Az iOS operációs rendszer legfrissebb verzióját már epekedve vártuk az utóbbi hetekben és a hétfői WWDC-n végre megismerhettük a legfrissebb fejlesztéseket. Külön örülök, hogy több olyan funkciót is sikerült az Apple-nek megvalósítani, amiket régóta hiányoltam, de sajnos egy hatalamas kívánságom továbbra sem teljesült be.